標題: 李少光︰利用小孩做鬥爭武器 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2011-3-8 12:22 AM     標題: 李少光︰利用小孩做鬥爭武器

做個勇敢香港C奶  * B( _% s# H: O0 b& t" X5 z

0 h8 B7 X! k+ k  d[youtube]GbetJ7XIOO0[/youtube]
作者: K2K    時間: 2011-3-8 12:50 AM

c9話: 每次遊行示威都係行馬路架啦....咁都冇問題囉.....
- J4 o) [/ n+ t3 }6 Y; n3 ~! j) U
5 \. F7 j( a( ]+ c$ q. P' h見到成班痴線仔瞓晒喺街, 巴士都俾佢地阻到行唔到, 咁都仲以為係遊行?  知唔知"遊行"兩個字點解架?: S+ F+ X2 d$ Y2 I# p& O

5 t% Q1 M5 E4 W$ d' Y
. t7 |' @4 w3 Z( Z# E
  p5 ]/ A& o% A4 c( A, U/ p" j# {小朋友話: 關心佢地同幫佢地
9 |  {, f! T0 z1 y1 t% W記者問: 你知唔知幫佢地乜野?+ q$ a/ U: l7 l( f' `
小朋友諗一陣: 我知道, 唔係好記得囉7 b" Q% o7 }. ^
6 Z8 V: h& W7 t3 c
0 [" X0 _6 j) ]! c- h
$ G8 ?0 f* t" D5 P6 A% |

$ k: b! B/ l7 E- a& B8 M幾十歲人做人老母, 點樣保護自己個仔都唔識, 受傷怪得邊個?  
作者: infjlam    時間: 2011-3-8 01:45 AM

做到瞓街地步,都知道已經唔係遊行咁簡單喇$ O: z/ ?# ^& k: U: z: ?
6 s8 }6 x4 c% }
李少光話:有人利用小孩做鬥爭武器,係莫須有
0 U% [) M& v+ P) C/ _8 Z8 Q; l但做人阿媽,見遊行完畢,D人瞓晒街,仲唔帶小朋友離開,亦係非常愚蠢,而且唔負責任
作者: K2K    時間: 2011-3-8 10:10 AM

做到瞓街地步,都知道已經唔係遊行咁簡單喇  [$ e8 G, h5 t% c" c- ^

6 e, A: f. d; k/ h$ D1 N李少光話:有人利用小孩做鬥爭武器,係莫須有0 W' b0 d' D" S8 n. \7 t
但做人阿媽,見遊行完畢,D人瞓晒街,仲唔帶小朋友離開,亦係非常愚蠢,而且唔負責任 ...
' v. [# C/ R2 b" Iinfjlam 發表於 2011-3-8 01:45 AM
0 I) n. y. t) k* v$ n0 K) q9 Y& [* d8 ?2 |1 e+ X  z' ~# K$ \$ [5 o
瞓街仲要瞓正馬路,  專登阻塞交通,   呢種係抗爭咩?  呢種係擾亂社會秩序就真!2 d9 m! q! k7 G# q: k

\; T" U5 H7 w) J2 l$ p希望我估錯,  帶小孩一同上街抗爭,  呢招佢地一定會再用.
$ ?9 V7 S' O9 @5 Y$ T+ ]% l4 ]' f8 v% Z& Z% ?/ }8 |% F
呢個阿媽自己唔好好保護自己小朋友,  係咎由自取.
作者: infjlam    時間: 2011-3-8 12:24 PM

瞓街仲要瞓正馬路,  專登阻塞交通,呢種係抗爭咩?  
' y) K/ E6 ^" C+ N: Y& UK2K 發表於 2011-3-8 10:10 AM
8 ?% P8 j  q; j' ~% Y: W4 I

/ D2 l: X+ X) R. z我認同瞓街亦係抗爭手段o既一種,但今次是否必要做,( X' _+ ?/ f4 P/ {+ i5 X0 ]
本人就好有保留...
+ [( G6 d: W( B
5 y) d0 H& |1 b  K當政府施政嚴重失誤,不得民心,一時阻街,相對而言係好小事
作者: andyho    時間: 2011-3-8 03:05 PM

- m2 f4 D0 b7 L; b
9 {7 m4 e0 P7 h# `0 l% Y
瞓街仲要瞓正馬路,  專登阻塞交通,   呢種係抗爭咩?  呢種係擾亂社會秩序就真!# {# Y) P1 k" b
: {8 N( o. M+ V$ C( {- x+ w
希望我估錯,  帶小孩一同上街抗爭,  呢招佢地一定會再用. 5 s- \5 k, E& G

1 N8 L+ H( V" g; M8 l% m% Y0 N2 h呢個阿媽自己唔好好保護自己小朋友,  係咎由自取. ...
3 ~0 b: i+ u; X5 Y9 H8 b% a0 sK2K 發表於 2011-3-8 10:10 AM
* n2 N. \4 \  f! i: z) I1 Q) P/ b: ]; v
用你的邏輯, 89年6月4日學生阻塞天安門廣場, 專登阻礙國家進行升旗儀式, 呢種係擾亂社會秩序,
: Y1 p$ Z; e4 O& k% L  O0 p; c人地來清場, 學生唔好好保護自己, 係咎由自取
2 z6 c6 a+ o) l+ A4 X, [4 y9 v
  c; L3 e& c1 |7 {  x用你的邏輯, 最近利比亞民眾不理政府呼籲, 專登上街鬧事, 呢種係擾亂社會秩序,
! {& w4 L' Y% e) m) |軍隊來清場, 戰機投炸彈, 民眾唔好好保護自己, 係咎由自取
作者: K2K    時間: 2011-3-8 03:19 PM

6 T* }9 g0 C7 b: ^& r! M. h
/ \! {4 b6 A) q1 J6 o1 r用你的邏輯, 89年6月4日學生阻塞天安門廣場, 專登阻礙國家進行升旗儀式, 呢種係擾亂社會秩序,
$ a3 X/ o# b0 {人地來清場, 學生唔好好保護自己, 係咎由自取9 D% k; {( b& A  E

! }: j7 z0 b9 N6 |3 W, L用你的邏輯, 最近利比亞民眾不理政府呼籲, 專登上街鬧事, 呢種係擾亂 ...
. X( A0 q- v- L5 y7 g' W) Q, w+ randyho 發表於 2011-3-8 03:05 PM
! i/ @3 v, [8 r9 ]* I# \8 ?+ ]' d" `  p) N' D: Z) P
每個人都要為自己做既事負責,  何況而家講緊係一個8歲小朋友,  返學放學都仲要阿媽接送既小朋友,  作為父母帶佢去一個咁混亂既地方,  出左事要怪就怪自己保護小朋友不力,  唔好怪人!
0 z( z4 V! O( e  {" }) O" h  T3 u. X. s& ^  o; j" ~7 s  R
我既邏輯係講緊小朋友,  你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  
作者: 打狗棒    時間: 2011-3-8 03:23 PM

5 s3 q3 q# ^) ~5 z
2 K: @; Y+ v8 [8 ]
: T% d7 m9 c* K/ h+ M0 C1 _
用你的邏輯, 89年6月4日學生阻塞天安門廣場, 專登阻礙國家進行升旗儀式, 呢種係擾亂社會秩序, ; b7 E2 B/ [. T8 M
人地來清場, 學生唔好好保護自己, 係咎由自取, @# ~, c4 d3 d( ~: o! j
. ]2 E& L1 }# F* v( ]
用你的邏輯, 最近利比亞民眾不理政府呼籲, 專登上街鬧事, 呢種係擾亂 ...
8 G; y% A7 N! v1 Z& W2 k9 z/ Zandyho 發表於 2011-3-8 03:05 PM
$6,000已經抵得住12,000 post, 扶共滅洋的五毛份子仲唔加把勁發言?

圖片附件: 180956_10150146549362354_528377353_8146138_7257684_n.jpg (2011-3-8 03:24 PM, 98.6 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=1819153&k=999fc630ecb9659a2895181a3c1769f1&t=1726926142&sid=cz34lb

作者: K2K    時間: 2011-3-8 03:23 PM

0 N5 q$ {  k. J* q* q" e# r, k8 `
$ E: N  B: F# |2 i' S: R  x
我認同瞓街亦係抗爭手段o既一種,但今次是否必要做,
% i. D, ^6 B% l本人就好有保留...
% \' W% Z8 a$ k4 L& ^7 r
2 N  }  K1 s1 A* @當政府施政嚴重失誤,不得民心,一時阻街,相對而言係好小事6 U/ \; O0 o. a5 n0 j4 W
infjlam 發表於 2011-3-8 12:24 PM
% n0 T- ~5 s- i* |7 E
9 c5 Y* j: u) C1 \/ ~
政府施政嚴重失誤,  不得民心,  上街抗議/抗爭係冇問題,  但你睇到呢班人目的真係咁簡單咩?  個阿媽真係路過搵人咁無辜咩?
作者: K2K    時間: 2011-3-8 03:25 PM

$6,000已經抵得住12,000 post, 扶共滅洋的五毛份子仲唔加把勁發言?
0 q2 x% ~! J/ c. `; z; Y3 `( f. R# p% i- t( v
+ ]+ _) S0 f4 s6 Y& x0 N) H
http://www.hlbrbbs.com/UploadFile/2009-7/200972112264731975.jpg2 A* {' M4 [* i1 J' d) p6 N
打狗棒 發表於 2011-3-8 03:23 PM
$ x+ C* f# c9 I/ s8 B& P. F: I2 r  @- Z4 N' N9 U
( f( w4 s2 e  x8 O; k% @
講你就天下無敵, 你捐左嗰6千蚊出來啦笨...  
作者: K2K    時間: 2011-3-8 03:34 PM

- u8 m, t0 V0 ]. O7 _
& ~! J% Q/ u! \/ q+ }
用你的邏輯, 最近利比亞民眾不理政府呼籲, 專登上街鬧事, 呢種係擾亂社會秩序, % l3 l9 R0 A/ Z" x: I' G" W) ^! S1 e+ R# b. \1 W% Q# S
軍隊來清場, 戰機投炸彈, 民眾唔好好保護自己, 係咎由自取andyho 發表於 2011-3-8 03:05
! u$ s! R+ B0 R1 }7 b) f; E& z PM
* a9 M3 W& s2 p0 n2 ^0 r% y7 h# j6 f1 u! {$ ^
淨係識得利用法律漏洞,  傳媒力量來難為班差佬,  呢d係英雄所為咩?
6 G) p5 D/ R2 j: p如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  
8 |7 e" L9 }6 W) z都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.
作者: andyho    時間: 2011-3-8 03:42 PM

' E& R  `( |5 m% r) S. y$ I9 n# ~( E+ E% U/ S% z
每個人都要為自己做既事負責,  何況而家講緊係一個8歲小朋友,  返學放學都仲要阿媽接送既小朋友,  作為父母帶佢去一個咁混亂既地方,  出左事要怪就怪自己保護小朋友不力, 唔好怪人!
( ]* h, ?3 s5 g9 y# i8 j1 pK2K 發表於 2011-3-8 03:19 PM
: j% L8 }' S4 t; [, f: F1 b& v" |$ w/ w9 ~
留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?
2 A. O2 l# s' \3 l那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔好怪責菲國政府及警察!
- A( h  S4 r6 Q$ ^  z4 H9 X我講得對唔對?
作者: andyho    時間: 2011-3-8 03:45 PM

1 h4 i; I2 ^3 a! p5 F! O7 [) c$ ~% i! e/ h  q
如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  
  Y) r9 t1 a9 I8 L# b& ^都係嗰句,  人地搞革命要流血
- _/ x( y+ }# r. {都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.K2K 發表於 2011-3-8 03:34 PM
8 a! ~# X* y( n; H; W7 N" O( ^

+ g) A) f- |" k你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下, " s  @7 C' H3 L% r
叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢?
, p+ b. Y& j7 \1 P% j- S
% y# E9 H" k- q4 y$ ]; F9 [K2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  
& e, p# o$ |  h$ w3 T8 U5 l  O3 O# c
% f% z% Z/ u4 R' P' D
2 X- I7 K$ a3 B/ e5 Z# j

- l" q' O6 O# \% u, J5 V+ o% v. ]
作者: andyho    時間: 2011-3-8 03:49 PM

+ N  J4 A6 m5 A) s9 [$ w
' Y$ C0 a. B" d* w7 l9 o
$ U2 `6 b. @! j& d打狗棒 發表於 2011-3-8 03:23 PM
5 P: W: ?) \2 C# s! k9 W( V3 H& A9 u( n, i- e, t3 j! [
九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦) j- _- x4 t1 U1 K
  B$ ]3 x! X, f8 e0 r5 d
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先
作者: K2K    時間: 2011-3-8 03:54 PM

2 q& s5 |7 B. L( X6 J7 d: y$ t& C- v% }  A; E% N" X
九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦9 n9 t1 c/ w& }+ ]
" @% c7 m- B) H& s; P
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 ...
# S3 ^' c# u& f: W2 @( qandyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
( B7 a/ R  ^+ K& u( c
# r$ ]7 I) o$ e7 ?
2 m* S; J/ |7 M2 {) ^9 C* y
仲駛你教咩?  你見狗哥呢排咁少發言,  回晒塘,  就知道佢就住就住啦!   
作者: K2K    時間: 2011-3-8 03:57 PM

6 E1 `& R3 {1 a* ?' M

1 w9 s: `9 \, G. ?" s, o留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?1 J! R. q* o% ?! X7 V3 Q
那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔 ...; _" N$ V% h: o; Q' L( d
andyho 發表於 2011-3-8 03:42 PM
7 M& M! Q: K7 Z* O
; h+ R5 d/ ~7 Y9 Y6 h$ X9 y
講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦!  
作者: K2K    時間: 2011-3-8 03:59 PM

/ s  C! G% l# m4 B: O

& u0 @+ T0 f' p( x3 f( @你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下, ( m. Q4 C, r: [3 F2 R( _+ h
叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢?
% k) T5 X6 c. `& G
9 R+ {# x, g6 Q' v( f, g& `% EK2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  
% r% \8 }. @  Y; F* y- ~+ ^2 c6 ?$ ?/ d; e# d$ m
7 Q' \& }; ?* U; w* @8 `

" _- E: W* L( ^$ o: p2 Q" v1 Y- ~9 ^, _( G3 a
...# G( U1 ^) ~' o# z* c: h
andyho 發表於 2011-3-8 03:45 PM
2 C1 H/ l" }9 \# F/ H
7 p# }4 ?1 r  A# C你用利比亞比喻就得,  我用返利比亞回應就係發矛,  哈哈...你都幾有趣喎   
作者: K2K    時間: 2011-3-8 04:02 PM

# D7 X& m3 h3 M
, @9 x3 f  x$ Y2 C8 M- w; \
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 ...
# g1 h" K1 ^9 E& }andyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
! S" X, X$ ?1 \& _8 ]0 w' `, q* d7 |  l/ o" m
冇問題,  既然大家咁有緣,  你HI我我實回你喎.   
作者: andyho    時間: 2011-3-8 04:03 PM

: I% {- k. Y% ^2 I$ B3 `' F' ^7 x7 O+ u: b+ s1 U/ \( u; N4 N
5 A' ?+ D+ p! E! j9 y/ R
5 u- u; C% u% I講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦!
, R/ O+ m# J9 q2 x$ g* K2 nK2K 發表於 2011-3-8 03:57 PM
8 S/ f) w) `- Y8 A4 K$ ?. U3 i( I

" C0 E1 k7 ~" ?. d$ i小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範9 ^8 R' K; \. r4 I$ J

n7 w. V+ n* D1 u7 JK2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」
- |4 ]( G) @8 J0 j% {K2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔壁屋小明, 再扯去提樓下小芬, 關佢地X事呀? 你全棟樓的人都講X晒丫, 仲有冇呀?  繼續啦!」
* v' s. ~1 \7 B/ i  E" w; D. u7 m: ?; G% W
K2K真是個講邏輯的好孩子呢, 抵讚!
4 k# L* }, P8 p7 O+ P夠喇, 今日同你地學生哥玩夠了, 你喜歡打嘴炮繼續吧, 呢區大部分是成年人
- B0 |: z9 A; T/ h看得出邊個至係傻仔的
作者: K2K    時間: 2011-3-8 04:08 PM

, C2 H, [1 C; E7 N1 ?1 f2 q9 h5 g# P! h$ W
小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範1 E# b3 h7 _% Z' M
5 }0 @$ U8 u9 f+ n) O
K2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」
: a: E7 {& b  c; C8 LK2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔 ...
; M; @$ M$ j' D% b$ d( }andyho 發表於 2011-3-8 04:03 PM
6 r+ L% z- y" Y! `

$ W' m2 P: p2 X, }: X你都幾搞笑喎,   好似係你東拉西扯,  想設法避開直接討論呢位媽媽帶小朋友參與混戰是否需要負責喎?   
作者: K2K    時間: 2011-3-8 04:11 PM

5 {0 p5 a4 ^/ V2 ]. E- f# |

) V- ]3 P* j9 l6 W夠喇, 今日同你地學生哥玩夠了, 你喜歡打嘴炮繼續吧, 呢區大部分是成年人: x2 g7 ]0 h6 }" y5 M- q# o
+ y! F$ N- |+ D/ w/ T+ d看得出邊個至係傻仔的 ...9 V2 S- K, i6 J2 q& u
andyho 發表於 2011-3-8 04:03 PM
4 l6 d3 R2 D  o& {
+ b4 G: M  z5 ^1 b# x# }) h唔好意思,  冇俾你帶開到話題,  令你咁冇癮,  下次繼續!   
作者: andyho    時間: 2011-3-8 04:11 PM

- f" d* n2 Y$ P  s
% r) }, b2 g: @5 i" ^4 _
你都幾搞笑喎,   好似係你東拉西扯,  想設法避開直接討論呢位媽媽帶小朋友參與混戰是否需要負責喎?   
! ]9 |  b8 i( D. DK2K 發表於 2011-3-8 04:08 PM
" T! n1 u' |  p  ^8 Q: B3 _1 l8 p: f8 _$ D9 r' U+ d/ p$ O- d
借用一位網友的言論回應下你先:
. ]4 {# b2 q$ e2 ~: `: }+ S; x  w$ H) L( A" r( ?2 s9 k
「混戰?咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  # u% K: F/ C* e3 Z8 d: o5 s% |8 u
) d# _) r' a( w都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.」

$ v6 t" s" q# T, s( t# s: t5 t
: ^' C4 G7 a2 z唔玩住喇, 要回崗位開工, 你都快D做功課呀!!
作者: K2K    時間: 2011-3-8 04:21 PM

) @$ X1 ?8 i" }
: g  P' B; u0 v  z- q# |# ~
借用一位網友的言論回應下你先:
+ v' V: O( ~$ J0 n
3 F/ N1 z! S. b+ l. P: x/ j. x「混戰?咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,
* C3 C" c8 z8 `" |* W都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精 ..." v1 }6 a3 s% Y' P* ?
andyho 發表於 2011-3-8 04:11 PM
; o1 l. z# R  S! e* P+ _
5 {0 y2 H0 `. G5 }9 _
你呢段咪又係東拉西扯,  呢段明明係你先用利比亞問題回我,  跟住我先用返利比亞問題回你,  而家你揪呢段出來回應,  講到好似係我先扯開話題咁,  你自己都亂晒籠,  你都係專心工作罷啦.   
作者: infjlam    時間: 2011-3-8 08:26 PM

) L. L! \6 ~' _' {
+ f& X$ G# S- u政府施政嚴重失誤,  不得民心,  上街抗議/抗爭係冇問題,  但你睇到呢班人目的真係咁簡單咩?  個阿媽真係路過搵人咁無辜咩?
6 L* ^1 ?  L& i% z; XK2K 發表於 2011-3-8 03:23 PM
* }+ y  K$ r; N4 D

/ @- ?( K9 A1 F3 V[youtube]bIda0YlpItc[/youtube]
; E3 ~/ m) P; S7 j9 R9 G9 n, \+ g* q1 h4 s! e- w& v  x1 \
嗱,好簡單,睇完就會完全明白,
0 m! o4 p0 M' }" W% o! Y+ [遊行,OK,4 C4 ?9 [0 J* T8 F7 i9 ?# K+ E, o
靜坐瞓街?NO WAY
作者: 電梯男    時間: 2011-3-8 10:44 PM

李少光陷家富貴牙  
作者: tlkwan    時間: 2011-3-9 03:07 PM

我覺得陶君痕同低能老母講的野有侮辱性,侮辱香港人智慧!  癲倒是非黑白。  好討厭!
) H& i. ^+ J: J" K0 d
8 r4 H! G* c1 ?如果示威人士整到佢個仔, 又會話d 警察無用, 維持秩序做得唔好啫! 警察又唔係專登/只向佢個仔噴胡椒噴霧, 唔好乜都賴人, 收皮吧啦!!!
+ k) K) p0 l0 s. S$ A4 c  U8 K0 C1 N- V4 P( a
極力支持李少光講法!

作者: qk1x    時間: 2011-3-10 08:49 PM

10# K2K
" o  j0 C4 q# C. B- o& y) a' h# v0 u$ \  ~+ |! e1 r
/ _& g6 H5 g* T( r/ g+ F
标题吸引了我
作者: hamsubboy    時間: 2011-3-10 10:17 PM

個小朋友長大之後恐怕有心理問題.....點解我老母利用我成為政治工具
作者: 打狗棒    時間: 2011-3-11 12:57 AM

不錯, 還有早前幾百名說要申亞的小學生恐怕一樣有心理問題.....點解政府利用我成為政治宣傳工具
作者: hamsubboy    時間: 2011-3-11 04:59 PM

難道有網民認為 "政府=老母"?
作者: andyho    時間: 2011-3-11 06:56 PM

今次最有趣係見到有d前社民連成員鬧現任社民連成員衝擊警方, 指警方粗暴清場有理,   V# Q, v1 Z  |, u: t# W
這班批評者以前好支持衝擊的, 而家退了黨, 敵我有別, 站在政府站在警方立場鬧番社民連
) `. C) l- _4 ~* u. l& b+ |
2 H, q4 Y$ [1 W& n7 @2 Y不禁想起陶傑話過, 小農DNA鬥自己人叻過鬥敵人

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0