標題: 新移民照派6000 [打印本頁]

作者: mnbvc    時間: 2011-3-22 12:46 PM     標題: 新移民照派6000

7 f1 X" p; y& A1 l. u
! b& \2 N, {9 q* v5 O/ R冇要求派甘之前遊街個班乜人黎  X6 w, R1 B  K8 s+ @& f
http://hk.news.yahoo.com/article/110321/4/ndcp.html
作者: vv1668vv    時間: 2011-3-22 02:31 PM

!!!!財爺 真係 加碼...
作者: 兩腳一伸    時間: 2011-3-22 11:08 PM

無腦政府,關愛基金就快變關愛新移民基金
) w% i+ W7 T! V6 P% R1 _真係要做到關愛就,派埋俾香港拎綜援既永久居民!!!
作者: mnbvc    時間: 2011-3-22 11:08 PM

羅綜援刀有
' D$ B" |8 s! e; I& N好過出雙糧
作者: 兩腳一伸    時間: 2011-3-22 11:12 PM

無計,佢關愛基金既目的係照顧o個一班人0 w% r# T4 ?7 O+ P- D' q! E
但係為左公平,唔該政府真係唔好因為新移民係到嘈就派俾人
! ~; k4 L, |/ L: ]9 Z要關愛就應該公平d
  c8 U6 _* }, _2 t關愛晒有需要既人
作者: infjlam    時間: 2011-3-23 12:49 AM

無計,佢關愛基金既目的係照顧o個一班人2 A9 q3 p7 n, g2 k: m! J
但係為左公平,唔該政府真係唔好因為新移民係到嘈就派俾人
+ S  \2 b+ \* j% L要關愛就應該公平d1 X4 X1 T/ o# n% r, s0 o
關愛晒有需要既人6 a& P  L- e, P  u- }
兩腳一伸 發表於 2011-3-22 11:12 PM
" J7 J1 k; x# K
% Q$ r/ E# W$ k2 [政府用另一個錯誤決策,企圖糾正之前的失誤,
  S& g  \- `7 O2 N- j9 v1 g: Y! r越做越錯,已經亂晒章法,有乜辦法唔俾人繼續插?
作者: 兩腳一伸    時間: 2011-3-23 01:11 AM

o個邊高官完全唔知自己個位應該做d咩1 H, ]5 n) B4 B/ s6 b$ G8 W
成日交行貨
作者: 屎勇    時間: 2011-3-23 01:38 AM

冇錢派又嘈
) \+ E/ k8 W' x- [# D( `有錢派又話分化
; N" L1 T) q1 S* L4 o
作者: cxzcxz    時間: 2011-3-23 01:48 AM

無所為政府錢,移民港人都有,外庸都有一視同仁,年年有派錢,眥大歡喜!!!!!!!!!!
作者: 費事高    時間: 2011-3-23 02:01 AM

派...一定要派,9 \+ X4 r/ F/ }5 F
拎住大陸身份証,起碼最少要俾12000,
# c+ |3 I7 z) `0 N; P1 A每個大陸人一過關,香港政府應該即俾專貴無上既大陸仔/妹$12000
, o! O& |' ]4 L3 Z1 h成年人應該俾夠24000,即時上樓,公屋免問,不能侍薄祖國貴賓,
( r2 f! }' K2 m8 ~% f: i9 y每位派多3個月上期連按金去租私家樓,水電煤免交...香港納稅包起晒!
$ E. Z* v4 C* g* p, J唔夠使隨時可以向政府預支...次數無限!
+ m* g2 b& N' w) q; q( V作為香港人...我地樂意至極,來吧
作者: andyho    時間: 2011-3-23 12:04 PM

派...一定要派,
0 a; A$ ?. {) J8 w6 r拎住大陸身份証,起碼最少要俾12000,! T1 I9 B) s0 F( l
每個大陸人一過關,香港政府應該即俾專貴無上既大陸仔/妹$12000( _* M7 ?2 p! l/ d3 }
成年人應該俾夠24000,即時上樓,公屋免問,不能侍薄祖國貴賓,
' x! K& i& l/ F( a每位派多3個月上期連按金去租私家樓,水 ...
$ u/ n- w5 |, D4 b/ k( x1 i費事高 發表於 2011-3-23 02:01 AM
$ L- z1 r: y! N2 g& ^
" |% A( s" g4 S1 c9 D1 i3 ^- h! V* z
呵呵, 我call埋身在海外的家人先, 雖然無返來多年, 都有3粒星身分證架,
- t9 \5 u8 S! h; ~9 G不派俾我家人, 就係歧視囉, 政府派錢, 應該人人都有嘛
作者: vv1668vv    時間: 2011-3-23 03:40 PM

C4 u8 K6 A/ i* l+ P) q- P3 o2 q3 M! r

! c7 z1 O0 @' ~/ P& C' M: p呵呵, 我call埋身在海外的家人先, 雖然無返來多年, 都有3粒星身分證架,
3 }- a. M; u  x/ s! |5 K不派俾我家人, 就係歧視囉, 政府派錢, 應該人人都有嘛: x: j! G* s) f" b& ^5 J/ ~' k8 R
andyho 發表於 2011-3-23 12:04 PM
9 Y# n( P, Q5 H, I& g: p
7 G- y2 N9 k4 f' W; M18嵗 以下 無得摞 ?!算唔算 年龄歧视 先?!
作者: 費事高    時間: 2011-3-23 06:49 PM

+ L* \$ q4 D- K; e5 O; d. ^
7 X$ w" Z) J0 e* X呵呵, 我call埋身在海外的家人先, 雖然無返來多年, 都有3粒星身分證架, $ [  p* r1 J1 h3 q; m
不派俾我家人, 就係歧視囉, 政府派錢, 應該人人都有嘛3 w2 U& H7 }% {, w5 s6 t4 r
andyho 發表於 2011-3-23 12:04 PM
1 ]) ~1 E* m* O3 Q% i& N+ `9 |" Z" o& Y
# c( M5 ^* H! c5 O/ T
我上支香俾我阿爺阿麻,雖然佢倆老已魂歸天國,& ]+ ~  J2 M+ y6 Y: `
但記錄一定有講:佢兩個係香港人...咦?又可以收12000
作者: andyho    時間: 2011-3-24 02:17 PM

% ?6 l2 G' r1 w5 ]& w

I- ^+ |! [. }+ C* B我上支香俾我阿爺阿麻,雖然佢倆老已魂歸天國,
; Q8 @4 a" y5 e但記錄一定有講:佢兩個係香港人...咦?又可以收120009 c6 p% E) C: n, J4 P
費事高 發表於 2011-3-23 06:49 PM
5 \) Y& A7 v3 m# {$ w
; `$ _0 S3 k' x3 q0 F! x- t3 r
懷孕婦女應該額外攞多6000, 體內的BB仔即使未出世, 一樣係人喎
7 j1 Q% z$ `& U如果驗出雙胞胎或三胞胎, 6000元應要乘2或乘3, 呢D叫做人權叫做公平
作者: 費事高    時間: 2011-3-24 06:11 PM

/ W0 u& ^" l: _
' N# J# o( m2 O; _3 _! ~
懷孕婦女應該額外攞多6000, 體內的BB仔即使未出世, 一樣係人喎) g' k7 K6 [* g) q' m% k
如果驗出雙胞胎或三胞胎, 6000元應要乘2或乘3, 呢D叫做人權叫做公平
* J# n) m" i, ]$ xandyho 發表於 2011-3-24 02:17 PM
9 ]' W" y; ?2 x- D4 Y  r: ^
+ c+ ^* ^( [0 Q# g8 s! ]岳夫哥...對太陸同胞當然要咁做啦!. b' Y$ J: \! G* p3 t8 P1 k
千辛萬苦先來到香港,係祖國又要忍住...唔可以生仔住...
% C1 w* ?9 Z  @6 O0 S: d! l0 K落來香港先可以生,又要俾幾皮野醫院先可以生仔,4 e: [* l: O' j
未見官生打三十大板,政府應該律貼埋呢幾皮野...
6 J/ y* J$ @7 I/ x好讓祖國同袍食得招積住得出色...有賓至如歸既感覺
作者: mnbvc    時間: 2011-3-24 07:27 PM

照計我刀有好多子嗣未出世
# S! k. Y& _4 K6 E' d0 _+ n逐個蟲蟲計1 J2 D" X/ ~/ W' H" f
我收順d政府至少派6000億俾我
作者: 費事高    時間: 2011-3-25 11:40 AM

照計我刀有好多子嗣未出世
+ E, O, M7 u/ L! j逐個蟲蟲計  t5 O) p' P$ y- m; L' E6 @& y  L. c) s
我收順d政府至少派6000億俾我: |8 ^- L! |6 b4 o1 q1 ^7 \1 I
mnbvc 發表於 2011-3-24 07:27 PM
5 E" H1 y4 a0 _5 ~
" R: v7 C* W2 q0 }: H# T0 T% W
你會錯意...9 r' ]6 A( S& `$ ?
我見你文筆,應該係香港人...
% V7 U" e, b% s. O+ M% X你無太陸身份証...你咁樣做人唔得架,# g+ {: d: y- t8 J( t/ z/ y
原全係唔公平,呢d福利係俾我地既國內同胞落來嘆世界,
! t# t+ ?& p; @9 T你作為一個港人...唔應該分薄同胞福利...知道嘛
作者: mnbvc    時間: 2011-3-25 07:49 PM

+ i5 `1 L9 b9 F) F+ k; e3 m
7 v! }8 P6 f" B0 {$ X. g
你會錯意...
" Y) e- y. P) [- |我見你文筆,應該係香港人..., M; z  H. m2 n5 T/ n* O
你無太陸身份証...你咁樣做人唔得架,1 H9 s1 m! J( i, V
原全係唔公平,呢d福利係俾我地既國內同胞落來嘆世界,1 h9 C  O$ ]) s. _
你作為一個港人...唔應該分薄同胞福利...知道嘛 ...2 ~: k# {8 d6 N
費事高 發表於 2011-3-25 11:40 AM
5 x7 p( u: y$ _
我係諗住犧牲小我以維護社會和諧世界和平之大任是也 # |1 L5 X% r6 m6 g, ^
齋計一億x6000 1 d; r7 W  ~. K; a0 r" |$ Y' t1 Y- `
甘應該齋派晒比我就夠唔洗煩話公唔公平

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0