標題: 覺唔覺香港人好煩? 咩都話唔好, 淨係識踩人? [打印本頁]

作者: tlkwan    時間: 2011-3-22 06:32 PM     標題: 覺唔覺香港人好煩? 咩都話唔好, 淨係識踩人?

成日都話呢樣唔好果樣唔好, 呢個衰果個衰..., [  ~1 T4 B' @- w! r7 m

, T7 {  W& d( C/ b8 s1 t( C; N- P- a人地做左好野又話人假, 做衰野又話人衰....# J9 e. R3 G7 Q% ^7 @
  i- q+ Z  v9 n% G1 n3 @: ~
根本政府做咩都係錯既, 大陸人又係做咩都係錯.! A/ |3 A/ j& F2 K3 O1 T: P: o
) t4 k9 E' v( m( |0 e( y
個個都為反而反既...
5 a6 Q$ \. {$ `. _# ~. J! U' g& L
, a+ F: k. d: Y3 B好少人可以識欣賞人地D好野既...
作者: 兩腳一伸    時間: 2011-3-22 11:11 PM

一部份一部份咁睇
) P. k! T3 G3 K0 Q9 O" X係有班人為左選票,借d意搞事
9 q, M& O0 d* p" Y/ _1 c5 h- Y- b另一方面睇,政府有時又真係出快發點係好+ N& ?: j" [! ^$ Z
但係好心做壞事2 B' G, R: c. H! x: i: I
施政手法考慮得唔周全
; F, O3 f: t( K* h, P先有位俾人入到
作者: infjlam    時間: 2011-3-23 12:39 AM

一部份一部份咁睇
2 j. l: @8 y2 Z$ l7 F( ^  V0 T係有班人為左選票,借d意搞事
! ]1 S# O; F* Z$ e2 @" u2 b另一方面睇,政府有時又真係出快發點係好
9 x3 j0 i+ L' |3 @4 N$ b% {  L但係好心做壞事
$ ?9 E3 M3 ^8 F. E: d5 Z% }+ M3 }施政手法考慮得唔周全
5 q1 p6 ?# x+ F7 d: W9 i7 ]先有位俾人入到2 k7 h8 {, @7 i8 C# p
兩腳一伸 發表於 2011-3-22 11:11 PM
2 `! O, P: l8 h, Y; W; y* d: T% p

! t1 _& L  i6 \$ }! y中肯
" o. n+ G. Y8 |4 H4 P5 {0 D, s1 ]  N7 C6 j8 |3 s* {# B
反對派:為反而反,唔抵幫; p0 ^9 Y3 @, [- }, Q/ r1 ~* `
政府:脫離群眾,抵插
作者: 沙田少年    時間: 2011-4-11 08:55 PM

6 p, O+ z4 A+ B( Z+ P" C+ i

1 F! o! _: f7 K4 d/ x9 y香港小小的地方,心胸狹窄的人,又吵又鬧,也不知道自己的實力,還SB的要死在那裏優越。當爭論從問題轉向人身的時候,其實觀眾的身份也發生了變化,我們每每遇到爭吵場合出現後大街上的人群趨而觀之,那個是抱著評判當事者的是非——是去看一場笑話。
作者: hamsubboy    時間: 2011-4-11 10:37 PM

+ B: Y. N2 l) B# |
香港小小的地方,心胸狹窄的人,又吵又鬧,也不知道自己的實力,還SB的要死在那裏優越。當爭論從問題轉向人身的時候,其實觀眾的身份也發生了變化,我們每每遇到爭吵場合出現後大街上的人群趨而觀之,那個是 ...
; y% e0 T2 _" u9 A+ i) I; u' _沙田少年 發表於 2011-4-11 08:55 PM
9 C2 i) w5 U" O! B- W
' q5 X/ h* ?! e& o. ?$ ^
你知道自己在說什麼嗎? 你自己明白嗎?
作者: 打狗棒    時間: 2011-4-11 11:23 PM

* v4 Z3 u3 S6 F0 O) u* ~9 K! p" O3 u+ \: r( @$ h" @
成日都話呢樣唔好果樣唔好, 呢個衰果個衰...$ V; t( {9 p* R( }/ E
( H0 ]+ b/ Y6 X' O
人地做左好野又話人假, 做衰野又話人衰....
0 I0 _; {* A% F$ l- z5 \) ^/ u3 }1 [1 W
根本政府做咩都係錯既, 大陸人又係做咩都係錯.
) b& l$ ?7 p5 R3 E: K9 {5 I5 R" I
, C# g- L( ?7 F個個都為反而反既...
, B+ B% q5 P7 ]& Q
! g! d  w* o5 J6 w4 e- z( `: x好少人可以識欣賞人地D好野既... ...+ s1 O; ~2 r* Q. h9 `  `6 G
tlkwan 發表於 2011-3-22 06:32 PM
上文好有道理, 而且可以套用於一位被遠東某農業強國稱為「國父」的偉人身上, 如下:
$ {  d7 s" b. g, [; ~" s( c% l/ X. ~. c, I
覺唔覺孫中山好煩? 咩都話唔好, 淨係識搞革命?
6 ~- O  h1 l" v' W% R! O
成日都話清政府呢樣唔好果樣唔好, 呢個衰果個衰...
  b7 q- q) ~# A/ o, n( A0 M( ?人地做左好野又話人假, 做衰野又話人衰....3 k5 N: N- q" w0 D( J, t
根本清政府做咩都係錯既, 慈禧太后又係做咩都係錯" g* Y: @4 u/ v. E' {0 t" n, |
個個都為反而反既...
, o/ c7 B, F- R% T好少人可以識欣賞人地D好野既...

作者: Winters    時間: 2011-4-12 02:08 AM

http://hk.kpost.yahoo.com/t?en=v ... 8edfe4cb8aa&forumID=c64d9566-4e3b-494c-9785-88a7f04dd329/ Q5 Y+ R( u2 \3 B5 t
* N) Q) R) e/ A1 {
cofilter-138
作者: yutik    時間: 2011-4-12 02:49 AM

上文好有道理, 而且可以套用於一位被遠東某農業強國稱為「國父」的偉人身上, 如下:
# q  \+ M2 `8 W: C/ C, u
6 J9 W. \% o9 `3 g, s9 N+ i- c覺唔覺孫中山好煩? 咩都話唔好, 淨係識搞革命?8 ^0 H1 V5 m% _8 \
成日都話清政府呢樣唔好果樣唔好, 呢個衰果個衰...
2 [' n# r5 e/ B. S( C0 r0 x人地做左好野又話人假,  ...+ _  O- `* J8 }$ r# X$ B& l
打狗棒 發表於 2011-4-11 11:23 PM
, m4 o7 k9 c9 o/ C1 v+ ^
作者: summer夏    時間: 2011-4-12 09:44 PM

香港人最叻咪係complain囉實用文中我諗最勁係寫投訴信呀
作者: 兩腳一伸    時間: 2011-4-13 12:43 AM

香港幾時先有一個真係愛香港,肯為香港出發既黨派同政府!?
作者: 12d3    時間: 2011-4-14 03:17 AM

"覺唔覺香港人好煩? 咩都話唔好, 淨係識踩人?"你呢個heading好似都踩緊人, 踩返自己香港人.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0