標題: 美人姚子羚 [打印本頁]

作者: 七仔男    時間: 2012-1-7 10:40 AM     標題: 美人姚子羚

禾的女神牙  

入行九年,姚子羚( Elaine)在無綫一直默默耕耘,從不靠緋聞上位,並趁工作時積極向前輩偷師學習,只為等待一個好角色,她期待可以參演《金枝慾孽 2》,跟好戲之人合作,配合天時地利人和,突破自己,讓觀眾認識兼得到認同。

在無綫新劇《我的如意狼君》中, Elaine跟黃浩然、周麗淇、龔嘉欣有四角感情關係,外表冷冷的大小姐其實楚楚可憐,跟她以往演的角色都頗類同,問到可想突破?她說:「之前《酒店風雲》都做過奸角,畀觀眾留咗唔同嘅印象,剛拍完嘅《造王者》周旋黎耀祥、鄭則士同李國麟之間,同三大高手做對手戲,雖然有一定壓力,但學到好多,係好好嘅經驗,祥仔好好人,拍完佢會幫我睇吓有乜嘢改進,三個都係好肯幫後輩嘅前輩,呢啲合作機會可遇不可求,嚟緊希望可以拍《金枝慾孽 2》,同鄧萃雯、蔡少芬呢啲好戲之人合作,可以好好學習。」

入行九年, Elaine雖提名過台慶頒獎禮的「飛躍進步女藝員獎」,但始終沒有收穫, Elaine坦言:「我已經唔係新人,留畀啲後生仔啦,我只想大家睇到我一路嘅進步,評價係正面嘅,家係等一個突破到姚子羚嘅角色。」跟 Elaine同期的陳敏之也是等了十年才得獎,即使胡定欣沒有獎,她的演技已被認同, Elaine也想像她們一樣,得到一個好角色,配合天時地利人和,她望得到的認同,指日可待。

圖片附件: b.jpg (2012-1-7 10:40 AM, 115 KB) / 下載次數 3
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=1963505&k=4f943bb23d7215c7a08b31d495b4350f&t=1727703114&sid=DoFRII

圖片附件: c.jpg (2012-1-7 10:40 AM, 143 KB) / 下載次數 1
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=1963506&k=e3dfb759f7d1abff805733c33dcb1c81&t=1727703114&sid=DoFRII

作者: duckness    時間: 2012-1-7 10:59 AM

nice nice
作者: 七仔男    時間: 2012-1-7 11:03 AM

sex her every night
作者: Wallace    時間: 2012-1-7 05:53 PM

THX U SHARE
作者: laukit    時間: 2012-1-8 12:21 AM

love her very much <3
作者: rock_bottom    時間: 2012-1-8 09:53 AM

quite like her... long time ago already found she is goob looking n quite well in acting...
作者: 屎高斯    時間: 2012-1-8 01:15 PM

正呀...夠晒姣
作者: bc37714    時間: 2012-1-8 02:38 PM

sex her every night
七仔男 發表於 2012-1-7 11:03 AM
打手槍牙

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0