標題: 日本刀同子彈比試,你地估下邊樣會輸 [打印本頁]

作者: 左輪仔    時間: 2005-3-12 03:29 PM     標題: 日本刀同子彈比試,你地估下邊樣會輸

三日後比答案
作者: 冰封騎士    時間: 2005-3-12 03:31 PM

子彈啦==
作者: 李加乘    時間: 2005-3-12 03:35 PM

我覺得子彈勁d
作者: supportMU    時間: 2005-3-12 03:59 PM

比試D咩先??
作者: pakho    時間: 2005-3-12 04:02 PM

日本刀~很久之前我睇過一段片~係好似講日本刀劈開粒子彈~~~
作者: svtgtityper    時間: 2005-3-12 04:22 PM

一定係子彈輸。
作者: 以父之名    時間: 2005-3-12 05:15 PM

會唔會子彈輸??
作者: 月月鳥    時間: 2005-3-12 07:36 PM

日本刀
作者: lesteryang88    時間: 2005-3-12 09:10 PM

子彈
作者: tinguse3650    時間: 2005-3-12 09:28 PM

日本刀勁~
作者: sas    時間: 2005-3-13 02:18 AM

你咁問得
1 ]" J- z; _! e- M5 ]2 ~. x實係刀啦!
作者: 大頭文    時間: 2005-3-13 04:36 AM

實係刀啦....有子彈冇鎗嗎
作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 02:27 PM

日本刀啦,單是子彈有屁用
作者: blblblbl    時間: 2005-3-13 04:01 PM

just watch kill bill man.
作者: cyhk    時間: 2005-3-13 04:13 PM

答案取決子彈是處於靜態或動態3 H( B: Q, F5 H
. V/ U* B/ f% |: V
因為靜態子彈不會比日本刀硬,日本刀可以斬開子彈
! ]8 H$ T: v/ x* e
& r+ J! q, `1 K如果由手槍發出之子彈,因爆發的加速力,則日本刀就會輸
作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 04:15 PM

仲要睇下係近距離or遠距離,近身戰係日本刀,遠程就係子彈(+槍)
作者: charlie007    時間: 2005-3-14 01:36 AM

Originally posted by 左輪仔 at 2005-3-12 03:29 PM:! K, r) X  Q% j+ Z
三日後比答案
% d$ b! H# i4 D0 u題目唔清唔楚,點估
作者: nightmare    時間: 2005-3-14 01:39 AM

如果大家有睇過一條片....
5 i* H, b) J& _* `2 b可能大家先會相信係刀勁....
. R  c! ~& u' s, {btw...唔知係真定假不過...." R  @6 U, R9 o# }
! Z$ _: o3 X0 z! ?1 Y
另外,佢講既刀同子彈...) P1 g5 v2 U6 w- b
子彈當然包埋鎗啦...9 b5 L( x& Z0 T9 ^
唔通 刀 又唔包用把刀既 人隻手 咩..=.=) L+ y( q6 y& L3 `: z0 ]
所以,唔洗取巧禁諗吧....
作者: fing86    時間: 2005-3-14 11:25 AM

唔太明你想問咩...
7 z0 a" l9 m3 y6 b, q" [6 v邊方面勁呀??
作者: ar_koyeah    時間: 2005-3-14 01:49 PM

..........
作者: 左輪仔    時間: 2005-3-15 12:00 PM

想知答案就睇下片啦
% T. _  g" H! T1 j2 N7 Mhttp://media.hugi.is/hahradi/fyndnar/45vskatana.wmv
作者: austin666    時間: 2005-3-15 12:26 PM

我以前睇果條片冇咁短的1 _9 Q+ L3 k: n9 H  Z; O" _3 |9 C
用手槍射好似6,7槍先斷
. K, w: Z% B! x' J" P用裝係阿柏奇直昇機下面的! r1 C2 T6 n' Z5 ^! F5 {! [8 M
重型機關槍射好似都要2,3槍先射得斷& X7 H& N, @9 m0 u# m  v' b; T# r
3 j- w( s: P2 \+ J9 ?
日本刀系用2層不同的金屬打造出黎的, b- f2 X5 g" e" ^. R1 g! G5 y7 n) x
有防震的效果,比較有彈性而堅硬" j4 `5 [0 Y" F
一般的刀比子彈射中實斷的原因* u. H  s1 ]. L  |* }
係承受不到子彈沖力帶來的震盪先斷的
6 G0 n1 d! K8 c$ @仲有日本刀可以將一個人橫腰劈開2件4 {# K9 v4 X/ [" V* z) N
村正,菊文一字呀呢d更加勁( z& n/ C) @$ E+ i% b0 p
) Y7 |2 p. W& h# v9 J5 J
不過我地中國都有把好野. [  ?. v! F+ l
就係最強的青銅劍越王勾淺劍
作者: crazymen123    時間: 2005-3-15 12:56 PM

日本子彈刀最勁
作者: Deathrecorder    時間: 2005-3-16 06:18 PM

應該POST去100%無聊特區
作者: GATX303    時間: 2005-3-16 09:58 PM

7 X0 L# ~4 {% u' `6 B
如果仲係村正/不知火果d 名刀唔知會點...
作者: Beckham4072    時間: 2005-3-17 01:35 AM

都係果句- u0 M& {9 ]' v
睇下邊隻料硬未邊個嬴囉/ L* `7 ~, a9 Z- P
子彈係鋁做 刀係鈦用刀未嬴囉
作者: Chenjinnan    時間: 2005-3-17 02:34 AM

三國時也有「青紅」、「倚天」‧‧‧

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0