標題: 你認識而覺得最白痴或者討厭的人 [打印本頁]

作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 11:31 AM     標題: 你認識而覺得最白痴或者討厭的人

講下你識既人之中最白痴既人有幾白痴or你討厭既人做左d乜令你討厭
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 12:54 PM

去到酒吧每人買1個round酒很正常吧? 但我有個朋友飲人地買回來那個round就“義不容辭”,但永遠不會主動出去買1個round回來,更有一次最離譜,飲完我買回來的一個round之後竟然跟我另外一個朋友A君說 "A君, 我很累,可不可以出去幫我買一個pitch cocktail回來讓我一個人自己喝?"當時全部人都傻了眼,自此以後都沒有再叫這位兄台去玩!
" Y; u, R: h( f- M* y
( q5 |# \& d8 q( o5 \# e" }7 P" [[ Last edited by godofcar on 2005-3-13 at 04:55 AM ]
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 01:06 PM

有一位香港友人A君話説打算上小弟那間大學讀書,來之前在學校的網址查到小弟一個好朋友B君的E-mail address, 後來A君還叫B君打電話給她(英國不像香港的固網電話任打,那方撥電話就那方付錢),B君都算了,因爲大家都是香港人,幫得就幫,後來問完啦(難聽一點利用完啦),竟然上到我這裡來后完全沒有聯絡B君,最近機緣巧合我安排了一大班香港人出來吃飯,A君和B君相認,那個A君竟然說後來電話被人偷了。而且email又刪除了record所以就沒有再聯絡,當時B君馬上串佢一句,就算電話被人偷了,email又刪除了record, 爲什麽不可以用原本找他的email的方法再找出來,當時A君馬上以笑遮醜!好一個利用別人利用的徹底離譜兼且失敗的人!
作者: 月月鳥    時間: 2005-3-13 01:08 PM

好9ar d人
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 01:26 PM

其實小弟在這邊的幾個香港人難聽一點全是垃圾!, V. `2 A6 Z; z" t5 p

$ v9 z8 Y% o. w& J又再話説開學前有一次小弟第一個故事那位非常自私的飲酒事件A君很難得的請大家吃飯,還要說自己下廚,我跟當時另外兩位友人B君C君都説好啦,這麽難得不可能不給面子,到了之後,認識了另外一位D君及另外數位大陸同胞,D君城大唔知道咩爛屎科畢業過來讀Master,超級串,全場勁show自己國語能力(可惜似部好易通多D),都算了,A君算很識做,他知道B君是Vegetarian,特地預備了素羊扒,但那個D君當知道B君是phd student(博士生)之後,馬上黑面,後來A君說素羊扒是專for B君之後,竟然殺出了一句“咁似狗病既?”當時我跟B, C君都聽傻了眼,然後B君就話"不好意思,你講咩話?" 然後D君才笑住口話冇野,但之後就極度唔尊重,第一,個鑊煮過肉冇洗就整,你話沒有跟你講就話唔識o者,但有講囉..........其實最興都不是因爲D君,後來我們離開後A君竟然說狗餅沒有問題,仲唔想為這次事情負責任,大佬,個friend我們不認識,又是你叫我們去吃,當然自己要負番少少道義上的責任,道歉在很不情願之下道了,最後found out原來A君對D君gut腳狗公!無恥!
7 V/ C3 [! X$ E% D( N" y9 l( e9 c) B3 P, v$ w- k
[ Last edited by godofcar on 2005-3-13 at 05:33 AM ]
作者: 月月鳥    時間: 2005-3-13 01:30 PM

d關係令我頭痛
作者: Dr.anger    時間: 2005-3-13 01:30 PM

o的憎人富貴,厭人窮既朋友。$ J; [3 m' S! m5 R; p! O! X
# X) s& K$ n1 l4 t& @; a
[ Last edited by Dr.anger on 2005-3-13 at 01:32 PM ]
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 01:32 PM

仲想唔想聽?
作者: Dr.anger    時間: 2005-3-13 01:37 PM

作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 01:37 PM

想,仲有嗎??
+ _/ [2 a! r0 ^& X+ c我都有個非常討厭到憎恨地步既人,而且覺得佢非常白痴
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-3-13 01:38 PM

我份工會碰到好多好討厭既"大"秘書
$ t1 M0 u& u1 \$ k) y) _乜X都唔懂識
5 J- T+ `) W8 k* p; q渣住雞毛當令箭; }4 c" F" j$ [2 l( d6 t/ l
又要受她的氣1 L" {8 e3 }7 `* S2 t# n
究竟呢個世界有冇好秘書存在架?!!!
作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 01:40 PM

好可能你果d秘書同老細有路
作者: 月月鳥    時間: 2005-3-13 01:43 PM

我有個FD,佢話佢自己好有$$ ,當時我另一個FD就信左佢,佢吹到自己'天花龍凰'
6 ~3 ?9 D9 L4 {5 t5 u1 i1 N/ ]) d又話有NOKIA d機[最新款d機e.g.6260.....]又話有sony ericson o既s700i,k700i' }0 P+ ?: d2 g; w7 D# @9 c4 g: n! b
我同個FD左貪念la,咁我個FD問佢lend,點知佢又說部机借左比老豆同uncle ,開頭味
- `" T' d) L' U  p. G2 Y信住sin ,但後來佢又話借左比其他人,我地就開始懷疑la[不過佢又g部机d功能,咁我地就信以為真la]

& p2 @- [8 }0 B, e' X  ^' n, w& v$ ?- g7 }. A; z( ~0 P
' u# A9 ?. @, j  e
我mo氣la
1 H' H4 U; i6 D0 Z一陣再寫
5 S% X) u+ y+ f+ ]
: `" v0 g4 L3 R2 u1 [% w! J1 S* v/ y1 p[ Last edited by 月月鳥 on 2005-3-13 at 01:45 PM ]
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 01:50 PM

好吧,故事繼續!2 q9 D5 b( T# k6 z6 N# U4 s/ @! g( d
6 V5 a. a8 u* P
故事2那位利用完人冇曬影既A君其實吃飯哪天還有下文,講到新來的香港人都很省錢,不大愛出去外面吃飯,他也說其實自己很窮,但講講下係d唔衰得死認o力既情況之下就自爆自己其實呢個禮拜都出左好多街吃飯,之後問到下年出來租屋的問題,一陣又話自己窮要住便宜的地方,之後問問下又問上網價錢的問題,後來那位故事2幫過她的B君就說叫他住學校裏面的私人宿舍,又便宜,上網就o係正隔離,但係又話一定要o係屋企上網(一個月UK比較划算的上網一個月接近400蚊港幣,小弟也是跟別人share的),那種宿舍是單人的,所以也不能跟別人share,頂,窮就不要上網!又嫌這樣又嫌那樣!跟住o係B君美言數句讚佢樣子都不差之後又自爆自己今晚有兩位男性友人約出來吃飯,滿以爲自己很受歡迎,大佬,認真嘔到頂唔順,我心想,人家覺得你易上手,有真野搞縂好過打飛機炸!仲叫我地幫佢揀仔,我真係吹到啤一聲!以爲自己係咩啊?成個老人精咁款!有機會post相給大家看(我直情冇叫佢拍手機大頭貼,大家話有幾惡啃?),丑到.........
8 H1 Z( G9 ^! U/ `  w5 a. g5 C, V8 H; L+ D* `* z3 ]
[ Last edited by godofcar on 2005-3-13 at 05:54 AM ]
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-3-13 01:54 PM

Originally posted by greatzelda at 2005-3-13 13:40:  h) q/ O$ i* ~/ Y
好可能你果d秘書同老細有路
- i! h" C0 U% R, D

8 j0 J4 [, p5 ~好多高級過佢既經理都要受佢氣0 y+ ], b' T3 \1 O& C
問題係佢自己做野好唔惦
6 `% S& y8 L) B  l$ `- |學歷又唔係好
; C# ~) g2 `( ^) q* E) o4 K/ G* X唉~
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-3-13 01:55 PM

Originally posted by 月月鳥 at 2005-3-13 13:43:
& h' c$ F7 v4 ` 我有個FD,佢話佢自己好有$$ ,當時我另一個FD就信左佢,佢吹到自己'天花龍凰'$ p: w& f1 x# l+ r: j5 b5 J. }
又話有NOKIA d機[最新款d機e.g.6260.....]又話有sony ericson o既s700i,k700i
. R; Y3 X5 _- ?我同個FD左貪念la,咁我個FD問佢lend,點知佢又 ...
, L! ^$ E! ^0 r, K* r: n; o. N( K* B. g! k
快d partII!!!
作者: 月月鳥    時間: 2005-3-13 01:59 PM

我有個FD,佢話佢自己好有$$ ,當時我另一個FD就信左佢,佢吹到自己'天花龍凰'
! _) ^) J7 z/ ~8 m2 [- g8 r6 q又話有NOKIA d機[最新款d機e.g.6260.....]又話有sony ericson o既s700i,k700i
& j1 O1 v- ]* a- N* ?4 s我同個FD左貪念la,咁我個FD問佢lend,點知佢又說部机借左比老豆同uncle ,開頭味6 U4 R5 j& t6 L" N' A/ G) z- }
信住sin ,但後來佢又話借左比其他人,我地就開始懷疑la[不過佢又g部机d功能,咁我地就信以為真la]
7 O/ b' ~9 f! y( _! p) d% ?6 y5 }* D4 R' L. Y7 c- }
5 b1 }0 @/ M% o  N) C$ K之後佢又話有d咩nike,adidas的鞋,我地約佢出街,我地問佢why唔著出來 ,佢又話穿左'known'
( G3 p( u1 F$ i. S/ X% X- P開頭我地都信ge.........
, Z2 I% Q6 @9 s6 T# T" v) C; d8 K. I5 H' ]2 k
之後我地約佢play soccer ,我地問佢why唔著波襪,佢又話穿左'known'" a) L; p( i; s- E3 u7 r, [2 k
開頭我地都信ge.........; \3 P9 S- d9 E( Z* p
! U; M$ [8 M: {0 Z7 _
之後我地問佢why成日唔用purse ,佢又話穿左'known'0 Z+ w. p- O0 g
今次我地開始懷疑la[心想:咁容易穿咩]
0 d, `. Z8 Z; h! S- M# G5 L7 ~% z: W0 t1 n! Y
佢之後又話自己有成幾萬元 ,我地去到佢屋企 ,叫佢比我地see下 ,佢又話悟見左! o/ O* U6 ?: M( s% I5 @" J

) V9 K3 Q# o  Z1 T8 c. y! C8 s但之後佢uy左d咩名廠野 ,就立即show off
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-3-13 01:59 PM

Originally posted by godofcar at 2005-3-13 13:26:
$ U, g9 n4 n1 b4 v8 d; m........最後found out原來A君對D君gut腳狗公!無恥!
' t! t5 n- C7 M9 q! e) }0 T. Y+ a! @5 c

+ C5 l. {, Y% h7 y4 F$ P3 d! w" @4 y$ Lgodofcar兄, 請恕小弟愚笨
1 Y, i: d2 r9 x0 v唔係好明
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 02:00 PM

故事3那位狗餅D君好大口氣後來跟其他人講話自己出來英國讀書不想同番香港人走埋一齊,跟住未經證實就話佢成日卑d鬼頭搞,直情有個花名叫做"攞個西黎講野1號",但佢好衰唔衰比我另外一個超級八婆的好朋友撞到同d講廣東話既本地馬來西亞有名gut腳狗公一起吃飯,你話囉......唔同香港人一齊係咪自打嘴巴?
6 Z& y1 d$ W& C6 W$ R
- ]  `3 u9 d5 n% G* x( [& O" |[ Last edited by godofcar on 2005-3-13 at 06:05 AM ]
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 02:05 PM

Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-3-13 05:59 AM:
2 e; p0 z; n; E0 B, i4 ?+ z, w5 n : I& }) v5 l8 q* }
! c: x. z! X" y$ y# w8 g" z% v

& ]) x" @* k8 \. H! x+ r3 O' b6 }godofcar兄, 請恕小弟愚笨
% E5 c7 @% ^3 a8 ~1 C3 ]唔係好明
7 ^) a) _: Y) G/ o: k2 q
0 i' J% k0 X' d+ Y: l哦..........呢句是小弟發明專門形容d扮曬野話自己唔係溝緊某條女既男人專稱,留意下街邊d狗公隻後腳點解會gut下gut下? 因爲發情想上狗乸囉!即係話不用否認,都已經看到你的所作所爲了!
作者: 月月鳥    時間: 2005-3-13 02:09 PM

Originally posted by godofcar at 2005-3-13 14:05:! |' I3 ^5 ]8 {% P

% O4 E$ W( P5 j( p0 x. O- U
) |' V; Z& O6 T4 r, M: F2 i哦..........呢句是小弟發明專門形容d扮曬野話自己唔係溝緊某條女既男人專稱,留意下街邊d狗公隻後腳點解會gut下gut下? 因爲發情想上狗乸囉!即係話不用否認,都已經看到你的所作所爲了!
3 V" Y. @, J& Z; k+ R
好野
作者: 警員甲    時間: 2005-3-13 02:10 PM

Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-3-13 01:38 PM:
$ t6 ?- w0 R: ^+ @ 我份工會碰到好多好討厭既"大"秘書
! A/ F  v( {  Y( y$ ?9 F5 y; o# A乜X都唔懂識1 ~% g: N  P6 S' t0 o- N
渣住雞毛當令箭
3 N( {# g& x7 X1 }$ U又要受她的氣
9 |+ T/ i' W$ h4 l究竟呢個世界有冇好秘書存在架?!!!
" n$ Q  v5 @9 e* N6 t- C1 o/ l
揸住陰毛當令箭
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-3-13 02:22 PM

Originally posted by 月月鳥 at 2005-3-13 13:59:2 s7 l) G; n* ?  |4 K

/ H0 k4 `- R( L- b! Y5 t% T, W之後佢又話有d咩nike,adidas的鞋,我地約佢出街,我地問佢why唔著出來 ,佢又話穿左'known'4 n. A3 a' _7 E" E' E' Q
開頭我地都信ge.........- a" ?( S- ]8 D$ F7 e

! L0 {6 ^& P. @4 u之後我地約佢play soccer ,我地問佢why唔著波襪,佢又話穿左'known'
/ j0 B; V( W4 E7 k9 x, k6 s開頭我地都信ge.... ...
; e  G% u% h- K% S5 ]
% X5 \) K$ K0 U( k2 x

+ G, ^# s; I% Z( ?* d( Q" T唉~坦白講4 V- j) d) L7 C* P; Q5 e
你呢d case 真係 small potato
2 g0 x. \1 ?8 Q3 h- V起碼佢冇攪度你呀~
作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 02:22 PM

Originally posted by 警員甲 at 2005-3-13 02:10 PM:
) L) \' V% u/ K2 ?. S8 i) t$ Y 2 U' h! `, s; g' i
揸住陰毛當令箭
# K4 Z9 p: e8 P8 _- u3 s3 `

' s7 \& I( q2 y7 `/ X' m6 V) x% L
揸住陰莖當令箭 <--女秘書專用
作者: 月月鳥    時間: 2005-3-13 02:30 PM

[quote]Originally posted by [i]樂壇渣Fit人[/i] at 2005-3-13 14:22:
# \3 y; R  ]8 _9 m
9 j) g6 V+ y9 O0 a
: Y* r9 \& k' b5 b! U" f( E$ L! _, W% t: J1 O4 ]; o6 @
唉~坦白講
& u& K+ {  j& z$ M+ {你呢d case 真係 small potato) o: ?* r* Z* v7 K# q9 j
起碼佢冇攪度你呀~ [/quote]) L3 n9 v; n4 w. r  u( o! @# j
佢攪度我見到佢悟知點泔
) N2 j( [, M6 t2 w% Y# g( c1 X+ c- ?6 Y6 d踢爆佢又傷大家fd的感情,只好ng踢爆佢        203.218.20.23
作者: 警員甲    時間: 2005-3-13 02:32 PM

Originally posted by greatzelda at 2005-3-13 02:22 PM:
' M( \+ P7 C$ r& T ( r. G5 s$ p6 h5 m2 o  {
- Q. d) h9 l; V  n/ P

, ~. M: g0 d( n0 o. J% S% {  H揸住陰莖當令箭 <--女秘書專用
: t9 B$ U5 u& u4 I/ @
有乜可能啊..
4 [' B& l! T4 E除非切左經理的jj先吧~
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 02:32 PM

ok, 講開狗公,繼續!( V8 [; e0 X+ |* x4 Y1 u& }

! M/ h7 D' q) \, S1 G- Z又再再話說又有一次,吃完中飯打完桌球沒事干,就突然提起聽説有個女仔D君成日聽到話好正但就從未見過,當時B君就說不知道,另外一位C君就說其實他跟D君是同學,不過就話絕對一般, 並沒有那麽誇張很正,然後就話知道她在某間Chinese Takeaway裏面做partime,好啦,我地消磨時間就去看過究竟,仲話去完好o冧下離開后今晚吃什麽,到了之後,發現D君並不在櫃檯,之後入到去D君突然閃出來打了一個招呼又閃番入廚房(其實D君不是因爲知道我們來了跟我們打招呼,只是剛剛好出來給人遞餐) C君就突然間與平常判若兩人,突然間聲線柔曬,又乸(我當時起曬雞皮)竟然突然間叫我地點餐!大家記住,那間是外賣店,冇地方開餐的,當時我跟B君又是傻了眼,都講了等一下去某個地方吃,之後看電影,佢仲點餐?後來我跟B君算了,免得爭執,就點了炒麵(方便,攞起就吃!),但C君竟然離譜到點一個送一個炒飯!大街大巷去邊度食?大家要注意D君已經完全不在視線範圍之内(何況我會用醜來形容!),跟住間外賣店仲離譜,竟然刀叉要收錢!而果個C君竟然冇買!出左鋪頭之後,我同B君勁插C君,都講左出去食,仲買咩?仲要衰到買成份餐!C君就話入到去唔買野不好意思, 我同B君就話有什麽不好意思的?又不是熟鋪頭,來看個朋友都不成?後來小弟想了個屎橋去了乾媽的旅行社開餐,但係冇刀叉,好自然叫C君落去其它鋪頭自己拆掂佢,但係就黑曬面好唔願意囉!後來終于解決了問題,之後我就問佢係咪冧人地,係未開聲囉,兄弟想溝女大家一定識做,但係就扮曬野話我地痴線!仲賴我想睇靚女...............唔熟都仲要刻意幫襯,又肯落雨行過去全冇怨言,大家話啦,係咪正一gut腳狗公?
作者: 傑傑    時間: 2005-3-13 02:47 PM

廢話多多在不當時間講不當笑話好討厭
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 02:49 PM

比較近的有一個小弟認識很久香港女仔,又命名佢A君,A君去年跟一個深圳低能白痴大陸仔拍拖之後就同我地好少聯係,暑假后因為那個深圳低能仔另結新歡就飛左A君,A君因爲冇拖拍又同番我地玩,我地都沒有嫌棄她,更甚有一次去Disco突然間喊曬話忘記唔到以前條深圳低能仔就趴左係我度,成鵬人望住勁尷尬,我都沒有半句怨言,好啦,後來她去做partime job, 認識了一些一起工作的馬拉仔,又完全不理會我們了,都算,打招呼扮唔識,以爲識幾個爛屎馬拉人又扮曬搭通天地線同我爆呢度某間餐廳結業的内幕消息(可惜全部一派胡言!),之後宜家仲同一d冇証既馬拉偷渡老鼠拍拖但就扮曬好受歡迎,話自己冇停過比人追,好心啦............又比人握多次先安樂?此女士又有一個花名同狗餅D君一樣, "攞個西黎講野2號",因據聞經常同不同馬拉老鼠搞!& c0 K1 v* A2 `' l9 \, i% m
3 i  Z  o3 T- g& W4 c6 J# P  P
[ Last edited by godofcar on 2005-3-13 at 06:52 AM ]
作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 03:01 PM

有1個女仔,去外國讀書,成日"好唔開心",冇得讀喇,返HK,就"開心開心好開心",有書唔讀真白痴,
! x8 F* Z/ f) u6 h# f2 ?仲有佢係讀商科既,讀左咁多年,佢屋企經濟有問題,佢應該比其他人清楚,佢仲可以成日去玩,唔搵野做幫補家計,真係連小學生都不如,小學生都識慳家啦,佢家姐有part-time俾佢做,佢竟然講"睇下點先",自己攪到屋企經濟唔好,爭人錢,佢就唔理,好似唔關佢事咁,要佢家人幫佢還,呢種人你地話係咪拉去打靶好丫,只會連累人,連家人都唔放過
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 03:01 PM

其實這邊蘇格蘭的香港人好多都好狗!其他芝麻綠豆的包括沒有女出現的場合就不出現的麻煩友,嫌那個嫌這個,完全不顧別人感受,另外又有一D出來吃飯借D意大家AA幫你比左先奉旨不提就當作沒一回事,又有一些講你香港同學會d活動收得貴,冇錢參加,但係就經常見到係外面貴價餐館打躉!搞到小弟現在打算下年摺埋個香港同學會,冇癮囉!香港人一年質素比一年差!
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 03:03 PM

Originally posted by greatzelda at 2005-3-13 07:01 AM:; w. R" D: K, r# z; Q, P3 I
有1個女仔,去外國讀書,成日"好唔開心",冇得讀喇,返HK,就"開心開心好開心",有書唔讀真白痴,
' L( y4 p( Q) v2 t: o仲有佢係讀商科既,讀左咁多年,佢屋企經濟有問題,佢應該比其他人清楚,佢仲可以成日去玩,唔搵野做幫 ...
9 W$ `4 ~# ]0 |& q: M% h& J- z$ b0 m$ O
好多這種人啦!小弟個乾姐其實有些少像你這位友人!
作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 03:06 PM

最白痴係佢去左外國讀左1年大學,之後趁假期返HK話搵學費,幾千蚊1張機票,到頭來連機票錢都搵唔返,莫講話學費啦,仲要學人讀商科,成本效益都唔識
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 03:08 PM

Originally posted by greatzelda at 2005-3-13 07:06 AM:2 P" v; b) a; a1 o/ g% f& T7 C" s( s
最白痴係佢去左外國讀左1年大學,之後趁假期返HK話搵學費,幾千蚊1張機票,到頭來連機票錢都搵唔返,莫講話學費啦,仲要學人讀商科,成本效益都唔識
1 A/ E- E5 L+ O* d. F) M& t0 p$ z. n5 `; Y3 V  U0 i5 K

! N$ n! }" W3 r5 R. f2 l' o; G9 i+ B% R去邊度讀啊?o係外國讀書想搵partime都好易,尤其是美國英國!回香港咁笨實?
作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 03:14 PM

澳洲囉,已經係英美加澳中最平既
作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 03:15 PM

Originally posted by godofcar at 2005-3-13 03:03 PM:
! f. E7 P4 b" S5 e. I5 b
- Z4 k0 ~/ [6 }3 x; H0 `2 W8 K/ l% c1 ^" K# N
好多這種人啦!小弟個乾姐其實有些少像你這位友人!
' X; S- S; C7 z" U1 q' G4 S: r& j7 v7 X
呢個人係瘟神,唔係小弟既友人
作者: godofcar    時間: 2005-3-13 03:17 PM

澳洲?小弟都有個表姐係墨爾本讀緊,她都有partime job做!
作者: greatzelda    時間: 2005-3-13 03:20 PM

衰到佢有野唔做,剩係要佢家姐做,又唔準時交租,攪到佢家姐俾屋主趕走,搬屋用左d錢好似唔關佢事咁
作者: Dr.anger    時間: 2005-3-13 04:02 PM

有o的同你扮晒熟,見的係癡埋黎秋你條女水既人..一樣pk
作者: godofcar    時間: 2005-3-14 12:25 PM

小弟突然想起故事2吃飯哪天其實還有另外一些狗人存在,話說幫那位利用完人冇曬影的A君的VegetarianB君其實吃飯那天就遲到,仲叫我地先叫點心食不用等他,咁我係飯局主持人就求其叫大家喜歡吃什麽就先點,不用等,我也知道淨吃點心一定填唔飽班化骨龍,已經提醒大家叫炒粉面,可惜大家說看情況再說,好啦,之後B君到左,我好醒水馬上幫他叫了齋腸粉和魚香茄子豆腐炒麵走肉,因爲每一次他也只能吃這些,英國都很奇怪,通常齋的一定上先(15分鐘之前叫的點心還沒上檯),當炒麵一到,成班好像餓鬼上身一樣,狂風掃落葉食曬碟炒麵,我會覺得最起碼你明知道此碟炒麵專門for B君而設你都預最少兩碗比人,但係全部人毫無意識識做D囉!之後B君很大量,他也只是說了一句大家喜歡吃吃多點,不夠就再叫,其實尤其是有位小弟的中學師兄,大家來到這邊才認識的,不過爲人就超級串,唔衰得,又幼稚,經常認屎認屁,因爲小弟和他都算是名校生,何況他讀醫科,就一幅不可一世的樣子,但就全無家教,基本上碟炒麵他吃最多,一個人吃了三碗!猛話好吃,跟住其他點心來了,大家都知道腸粉一碟通常三條然後切開六分,我地六個人飲茶他自己一個人包辦3份!其他點心就更加不在話下! 其實大家都是學生一族,都不是很有錢,understood都會就住個荷包不會叫太多,但此人兄自己填飽之後就竟然話你地仲叫炒粉面?雖然沒有講出口,但言下之意就是想話又叫?唔洗錢啊?大家話,呢D係咩人?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0