標題: 請教幾個Microsoft Word 2010問題 [打印本頁]

作者: 費事高    時間: 2014-1-23 12:26 AM     標題: 請教幾個Microsoft Word 2010問題

各位唔好見笑,我想請教幾個簡單問題,我好少用Word,因為我係完全唔識文書,我想請教一下,我圖中用紅色框框住個啲箭咀,

舊版既word我先識得點樣將佢地唔好顯示出來,

但2010版,我唔識點樣攪?仲有...我今日懶寫信比外國既朋友,所以用個word打好封信,
直接拎落樓下舖頭叫人幫我編出來,係個word打字,文字既大小與現在我發問問題的的字相比,
大了少許,個word就話我打咗兩頁紙,但我拎出去比人編,就係4頁紙,編出來的文字,細到要用放大鏡先睇到,
我想請問點樣調教到個word標標準準,編落去A4紙既時候,能夠靚靚仔仔,好好睇睇,整整齊齊...
就係咁簡單既問題...請勿見笑

圖片附件: w.jpg (2014-1-23 12:26 AM, 115.9 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2637384&k=60c4af97baae047832c3a418e6cea7b6&t=1727648373&sid=9D88WJ

作者: slwong3    時間: 2014-1-23 08:01 AM

Sorry, I type Chinese very slow.
I have attached two screenshots at the bottom.

I don't have Office 2010 at home so I connected to a differnt computer to get the screenshots.

To your first question, please see screenshot #1.
The symbol on my Office is different, maybe because it is English Office 2010.

To your second question, you can take a look at screenshot #2.
Adjust the page size to exactly A4.

Do a "Print Preview" and see what it looks like before bringing it to print.

圖片附件: sample01.jpg (2014-1-23 08:01 AM, 100.7 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2637386&k=a5840b80a580b3f1c23995616d2904ad&t=1727648373&sid=9D88WJ

圖片附件: sample2.jpg (2014-1-23 08:01 AM, 113.1 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2637387&k=468e133d7b82429e9fe060b7ef47a081&t=1727648373&sid=9D88WJ

作者: 費事高    時間: 2014-1-23 11:56 AM

唔該晒阿師兄,但個啲令我覺得十分礙眼既箭嘴,我還是不懂如何把它“不顯示”,其餘都明白了,只
需簡簡單單,編出來既效果正正常常咁我就Ok,唔好好
似噚日個老闆咁問到點解會咁架?問到我口啞啞,
唔該你阿師兄
作者: 中出男    時間: 2014-1-23 03:17 PM

唔該晒阿師兄,但個啲令我覺得十分礙眼既箭嘴,我還是不懂如何把它“不顯示”,其餘都明白了,只
需簡簡單單,編出來既效果正正常常咁我就Ok,唔好好
似噚日個老闆咁問到點解會咁架?問到我口啞啞,
唔該你阿師兄:go ...
費事高 發表於 2014-1-23 11:56 AM
叫你老闆問西環689牙
作者: 費事高    時間: 2014-1-23 04:36 PM

4# 中出男
你up乜春呀?點解唔識用word又可以同班牛鬼蛇神拉上關係?
係你眼中,有邊個唔係五毫黨?小心呀...可能你雙親都係五毫黨...有時候要寸人x人,你都勤力少少做下功課先,
我係呢個網已經好多年,去查下我啲帖及回應先好話人,
我從來都唔講屎唔玩屎,政治對我來講,同屎係無分別,
點似你咁喜歡講屎玩屎,開口埋口都淨係鍾意講屎...
作者: 中出男    時間: 2014-1-23 09:03 PM

4# 中出男
你up乜春呀?點解唔識用word又可以同班牛鬼蛇神拉上關係?
係你眼中,有邊個唔係五毫黨?小心呀...可能你雙親都係五毫黨...有時候要寸人x人,你都勤力少少做下功課先,
我係呢個網已經好多年,去查下我 ...
費事高 發表於 2014-1-23 04:36 PM
九哥都有十年牙
作者: 費事高    時間: 2014-1-24 04:00 AM

6# 中出男
你真係咁有信心?我都費事so你咁多,
一次過同你晒冷,你有幾多錢同我晒冷?
你有幾多,我跟你幾多,就算我唔夠錢,
我借貴利都借返來同你賭,對下IP地址,
又或者從第二類途徑查下我同九哥係咪同一個人,
你講個位九哥,應該係"打九捧"...係咪?
你有本事證明到我係九哥,你開價幾多,我比足幾多,
如果有別的師兄有辦法有證據能證明我唔係九哥,
你又夠桔屎夠膽下注,我贏幾多,就分一半比查到我個位師兄,
但最緊要係你夠唔夠膽跟,夠膽就快啲開個價...落注啦,還掂我呢排手緊...
作者: 中出男    時間: 2014-1-24 08:45 AM

6# 中出男
你真係咁有信心?我都費事so你咁多,
一次過同你晒冷,你有幾多錢同我晒冷?
你有幾多,我跟你幾多,就算我唔夠錢,
我借貴利都借返來同你賭,對下IP地址,
又或者從第二類途徑查下我同九哥係咪同一個人,
你講個 ...
費事高 發表於 2014-1-24 04:00 AM
費事高 = 打九捧 = 689 = 阿爺
作者: 費事高    時間: 2014-1-24 03:07 PM

費事高 = 打九捧 = 689 = 阿爺
中出男 發表於 2014-1-24 08:45 AM
九唔搭八,又要扮無野,敢回唔敢應,
你咁有信心,咪試下囉,你贏硬架嘛...你以為,
男人老狗只係識係文字攞著數,口頭之勇,
依家有錢比你賺,個價任你開,贏硬都唔敢出聲下注試下,
我幫你答埋啦:你唔係唔敢,不過你唔鍾意賭博之嘛。
又唔想贏我錢,你贏咗又唔知我會唔會比?
我夠膽同你賭,我就唔介意各位起我底,將POST見街,越多人證越好,
如果我做縮龜,咪起我底唱衰我囉,唔係識係得個講字,
男人老狗,又唔肯認衰,又衰唔起,但又要係我呢個POST蒲頭,
係呀...我依家大緊你呀,夠膽就落注,唔好唔多小動作咁多廢話。
無膽匪類,既然你自己都唔信自己眼光,就唔好BE LEE 巴啦,
信自己眼光,既拎副身家出來同我賭...你認為你贏硬架嘛...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0