標題: 睇過美國大兵點處理示威者后,覺得呢班佔中者好lucy! [打印本頁]

作者: Thomp    時間: 2014-12-3 07:06 PM     標題: 睇過美國大兵點處理示威者后,覺得呢班佔中者好lucy!

同美國佬比,香港警察溫柔太多
睇過美國大兵點處理示威者后,覺得呢班佔中者好lucy!
美國大兵夠狠,支持香港警察嚴肅處理違法佔中者!!

[youtube]P7joK9QumOU[/youtube]
作者: 迦樓羅女王    時間: 2014-12-3 07:20 PM

都唔係講咁遠 , 班韓國佬清場 , 就己經夠班弟弟嚇到尿尿拉 ...
作者: limited-too    時間: 2014-12-3 07:27 PM

這裡CDROM當遒 想引起罵戰不是好地方
作者: hklf    時間: 2014-12-4 02:35 AM

美國市民可以合法帶槍,隨時可以開槍殺返轉頭,甚至組成民兵團,凸區有冇?
美國示威者有大規模搶掠、放火、刑事毀壞,凸區有冇?
美國警察有民意受權。市警察局長係由民選市長委任、郡警長係直選。凸區有冇?
美國警察誤用暴力之後會連同市政府一齊被告上法庭,敗訴要向示威者逐一書面道歉及賠償,凸區又有冇?
美國有民主凸區有冇?

凡事相對。 要比較,不如比得全面啲。唔好睇啲唔睇啲只揀合你心意既資訊去睇。
作者: 殺破狼    時間: 2014-12-4 12:15 PM

咁out架,而家先黎share呢段片,d藍屍歹都唔敢再傳呢段片,因為人地仲有下半場

佔領華爾街遭警打傷 將獲賠1億3700萬元(台幣)

原文網址: 佔領華爾街遭警打傷 將獲賠1億3700萬元 | ETtoday國際新聞 | ETtoday 新聞雲 http://www.ettoday.net/news/20140328/340326.htm#ixzz3Ktntws4K
Follow us: @ETtodaynet on Twitter | ETtoday on Facebook

淨係遭噴胡椒水,每人都獲賠90萬台幣(港幣20萬左右)
同一標準用落香港,賠到甩褲都得
作者: 殺破狼    時間: 2014-12-4 12:18 PM

支持香港警察嚴肅處理違法佔中者...後....按美國標準作出賠償
作者: 惡警男    時間: 2014-12-4 12:30 PM

人地泰國示威者個個識泰拳又有槍械、手榴彈,點同香港比牙大哥
作者: godiswhatever    時間: 2014-12-4 04:06 PM

美國市民可以合法帶槍,隨時可以開槍殺返轉頭,甚至組成民兵團,凸區有冇?
美國示威者有大規模搶掠、放火、刑事毀壞,凸區有冇?
美國警察有民意受權。市警察局長係由民選市長委任、郡警長係直選。凸區有冇?
美國 ...
hklf 發表於 2014-12-4 02:35 AM
唔好講到美國咁遠啦
我地隔離"偉大既強國"D示威者示威都會打爛D舖頭既玻璃 去D舖頭到搶野
反哂D警車 又燒警車
更甚有
示威者係燒死D警察
香港幾時比得上 手指尾都比唔上呀

作者: shehboy    時間: 2014-12-4 04:45 PM

唔好講到美國咁遠啦
我地隔離"偉大既強國"D示威者示威都會打爛D舖頭既玻璃 去D舖頭到搶野
反哂D警車 又燒警車
更甚有示威者係燒死D警察
香港幾時比得上 手指尾都比唔上呀 ...
godiswhatever 發表於 2014-12-4 04:06 PM
香港玩幾十日連垃圾桶都唔燒一個,外國一早燒車掟汽油彈,偽强国一早反車砸舖搶野.
香港,拜完關公咪又係返入帳篷, 勇武只係掛出黎既標語, 政府連宵禁都費事, 咁易搞既示威者好多國家不知幾羨慕
作者: Grandfather    時間: 2014-12-4 04:47 PM

D左差唔濫用暴力亦不會引起咁多市民反感拘捕前用大聲公驅趕已足夠喇D儍仔仲會企係道等拉咩
可恨係有D害群之警乘機亂棍打人造衰晒多年來辛苦建立的形象
作者: Grandfather    時間: 2014-12-4 05:06 PM

香港警察懷疑你犯法即可拘留你四十八小時及即時搜屋砌條罪比你廿三條法立定後你同外國人交往都有機會犯通敵賣國嘅大罪
執法人欲加條罪比你又容易好多鳥
作者: Ji456    時間: 2014-12-4 09:25 PM

如果俾D美國警察見 到香港警察咁軟弱無能,笑Q死人。
作者: wai1012    時間: 2014-12-4 11:03 PM

根本成件事變質到巿民對差佬, 分化香港人!
作者: hehedir    時間: 2014-12-5 09:36 PM

4# hklf
作者: 腦魔7世    時間: 2014-12-5 11:57 PM

支持香港警察嚴肅處理違法佔中者...後....按美國標準作出賠償
殺破狼 發表於 2014-12-4 12:18 PM
支持
作者: Winters    時間: 2014-12-6 03:13 AM

本身想駁你呢D on9理論, 不過原來 hklf, 殺破狼, godiswhatever 同 shehboy 等有識之士經已代答, 所以贈你五個字 算鳩數把啦 就算

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0