標題: HKTV請送貨倉務員,員工訴苦大喊「中伏」 [打印本頁]

作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 09:50 PM     標題: HKTV請送貨倉務員,員工訴苦大喊「中伏」

6哥系列

近日HKTV網上出post聘請倉務員,但有高登巴打大聲叫「唔好」,警告各位搵緊工或想轉工嘅打工仔唔好中伏。

原來尋日高登網盛傳HKTV送貨員罷工,唔少網民紛紛cap圖留言…
有人話自己收唔到貨,連HKTV前員工都忍唔住玩踢爆,仲貼晒一系列「倉庫爆倉圖」,批評倉庫七國咁亂,都咪話唔惡做!

網民留言:巴打XXX:「是咁的,細佬我是派貨員,
簡單以局內人嘅身份講下發生咩事啦…
太詳細嘅我唔知,我眼見到嘅就係個倉出貨亂到Hi Hi,
日日出貨都唔會齊,舉例你係客,訂左一包雞湯,一盒CONDOM,一箱懶人包,
同一件日韓衫,因為4樣野係唔同公司出貨,所以有4張單出左黎,
而倉係夠膽死一日出一張單,分4日出!」
巴打YYY:「梗係罷啦
送貨時間朝九晚十一
日日同一班人做,又無輪更
最後一單送完仲要返個死人倉交單點單
幾十條友一齊交,玩一玩成十二點一點先走得
第朝又要9點前返到去,負責新界區既仲要8點半返到,咁返法點好樣頂
返遲1,2分鐘就無埋勤工獎
佢個倉個lift又慢到on勁,得兩部又成日壞
每朝都幾百人排部lift,根本就遲向左走向右走硬,焗勁你無左份勤工」
有巴打索性召喚維基…

圖片附件: tumblr_inline_o0ztfokbeZ1tu58mz_500.jpg (2016-1-15 09:50 PM, 190.8 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2791718&k=6fd6fe48b48a4b3ac44c757ee50c2fff&t=1727767356&sid=4GO9Gu

圖片附件: tumblr_inline_o0ztfo3dJE1tu58mz_500.jpg (2016-1-15 09:50 PM, 110.6 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2791719&k=1c00eac1b9f97ca9bf8ef28257f3d121&t=1727767356&sid=4GO9Gu

作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 09:57 PM

6哥血淚史系列     
作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 09:59 PM

689黑箱作孽罪魁禍首   
作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 10:01 PM

冇689,天下太平     
作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 10:02 PM

689 = 香港人怨氣根源      
作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 10:04 PM

港視員工幾百人失業

689收澳洲佬$5000萬逍遥法外
作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 10:07 PM

收$5000萬全家去英帝嘆世界

阿爺貪夠全家去美帝嘆世界異曲同工
作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 10:08 PM

口講愛國雙腳最誠實
作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 10:09 PM

阿爺︰雙腳最唔X誠實     
作者: 地溝男    時間: 2016-1-15 10:09 PM

阿爺︰雙腳出賣自己     
作者: hkpc1    時間: 2016-1-19 06:48 PM

小心,小心 ~~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0