標題: 梁游自行宣誓 [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2016-11-2 05:58 PM     標題: 梁游自行宣誓

自己搞掂

【Now新聞台】青年新政兩名議員在劉小麗宣誓後進入會議廳自行宣誓,立法會要休會。
游蕙禎和梁頌恆在立法會大會開始後嘗試進入會議廳,門外保安未有阻止。游蕙禎和梁頌恆走到主席台前,拿起預先準備的擴音機讀出誓言,主席梁君彥驅逐他們離開會議廳,多名保安上前將他們帶走,有數名民主派議員包圍保安,阻止將梁頌恆帶走。而游蕙禎從另一面被保安帶離會議廳。
梁君彥其後宣布會議暫停,將到會議室一舉行。
游蕙禎指,她已經在立法會主席在場下完整讀完誓詞,梁君彥拒絕監誓是他違反議事規則。

圖片附件: L.YOUTH.1130.0211.jpg (2016-11-2 05:58 PM, 152.9 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2839872&k=db78e92578c97a94ccda9345dd0393ee&t=1727706150&sid=BWOY9P

作者: 自拍男    時間: 2016-11-2 05:59 PM

求人不如求己系列
作者: 自拍男    時間: 2016-11-2 06:02 PM

見招拆招系列
作者: sarmsan    時間: 2016-11-2 08:17 PM

食自己
作者: Thomp    時間: 2016-11-2 08:35 PM

出事喇!

隨時無糧出!
作者: 自拍男    時間: 2016-11-2 08:51 PM

出事喇!

隨時無糧出!
Thomp 發表於 2016-11-2 08:35 PM
冇得做議員改做特首
作者: bobo426    時間: 2016-11-2 11:34 PM

白痴!小丑!晚晚對著塊鏡宣誓吖笨,反filter_199政權又要宣誓効忠filter_199?同在法庭上宣誓没有打人的七警有乜分别?
作者: impreza    時間: 2016-11-3 08:30 AM

白痴!小丑!晚晚對著塊鏡宣誓吖笨,反filter_199政權又要宣誓効忠filter_199?同在法庭上宣誓没有打人的七警有乜分别?
bobo426 發表於 2016-11-2 11:34 PM
搵食艱難俾下面啦 為左份糧可以理念自尊都唔要, 9秒9跑去奶阿爺鞋底.
作者: S2430    時間: 2016-11-3 10:41 AM

越黎越9唔搭8。打橫黎衝入去宣左當係咩。細路仔思想點做議員。搞咁多為乜唔好同我講理念。連最基本尊重都唔識仲講咩理念。真係為左9皮幾野個月當初就唔好搞搞震啦。
作者: 港燦男    時間: 2016-11-3 10:42 AM

越黎越9唔搭8。打橫黎衝入去宣左當係咩。細路仔思想點做議員。搞咁多為乜唔好同我講理念。連最基本尊重都唔識仲講咩理念。真係為左9皮幾野個月當初就唔好搞搞震啦。 ...
S2430 發表於 2016-11-3 10:41 AM
重選,毓民有機重返立法會
作者: impreza    時間: 2016-11-3 10:56 AM

羅37就醒目啦. 有錢就連老豆姓乜都唔理. 一次過搞掂哂. 袋穩份糧un un腳嘆世界
作者: 港燦男    時間: 2016-11-3 11:01 AM

羅37就醒目啦. 有錢就連老豆姓乜都唔理. 一次過搞掂哂. 袋穩份糧un un腳嘆世界
impreza 發表於 2016-11-3 10:56 AM
個個月十皮野,去邊度搵
作者: 長洲賓客    時間: 2016-11-3 12:19 PM

臭西,
唔啱自行宣誓做米國總統吖?  笨.

作者: chewlun3    時間: 2016-11-3 12:52 PM

重選,毓民有機重返立法會
港燦男 發表於 2016-11-3 10:42 AM
判咗入册。。等候上诉。。
作者: 港燦男    時間: 2016-11-3 12:56 PM

判咗入册。。等候上诉。。
chewlun3 發表於 2016-11-3 12:52 PM
皇上有機

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0