標題: [討論] 請問大家宜家上網幾錢呢? [打印本頁]

作者: minghkhk    時間: 2005-4-2 11:46 AM     標題: [討論] 請問大家宜家上網幾錢呢?

我用緊Netvigator,$145,十八個月約,3Mb.; I9 t! C+ }* n
就滿約,佢offer左幾個plan俾我:
# c- ^1 F6 B) |; l! v1.照舊,$145,十八個月約,3Mb   <---好似好唔抵
. L: ?6 \9 x' v3 C" K) h% Y2.$180,十五個月約,6Mb   <---我估3Mb同6Mb會無乜分別lo...係"卓"頭...2 z, n1 Y" K# O
3.$224,十八個月約,6Mb,連Now TV(12免費頻道+3收費頻道)   <---我估屋企人對電視無乜興趣同價錢太貴.
. L; ^+ D6 @; D; b- o1 d8 a
3 R) q* G& c& F7 Y% u* B* d  j* m7 `[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-2 at 10:42 PM ]
作者: Lap Hui    時間: 2005-4-2 11:51 AM

2 啦 :cool: 8 Y2 n# O  T1 O; V
/ I3 o8 H1 S4 D
bt 都快D
作者: dinosaur    時間: 2005-4-2 12:38 PM

我自己就用緊新世界,月費$88,話上落都係12M。5 e, [$ x! Q; ~6 o, ~! a
不過我覺得以前用1.5M果陣重快!
2 m* ]# `! i2 t. c# ^( @/ ^9 q我試過幫人上3M,結果同用1.5M分別唔大,不過唔同ISP o既performance都會唔同,聽講pccw真係會有明顯分別。
: M8 q+ l3 |  M  F: C: o5 a6 B- b1 B4 Q+ X$ n4 @) s
除非真係唔用pccw唔得,我suggest你可以問吓其他ISP,問吓都唔駛死,起碼多個選擇。
4 K4 n$ \( g$ A' Q, g6 c4 Y
1 X2 f, `. \: x[ Last edited by dinosaur on 2005-4-2 at 12:39 PM ]
作者: baatkung    時間: 2005-4-2 12:38 PM

你話你朋友剛剛續約都係$162  無限6m 簽12個月,佢就會話要問問阿頭,10秒後就會應承你架啦!我係四日前先咁樣續左約!
作者: baatkung    時間: 2005-4-2 12:46 PM

至於你講果個Plan 3,佢報價比$198咋喎!仲有佢比得你揀個3個收費台,真係把鬼!其他有丁丁吸引力(真係好少)的收費台,佢又話只可揀1個,咁之前果3個醒你收費台就無!記住問清楚呀!不過講開我都係3M升6M,但我唔覺有乜唔同!6 A! Z9 r- ^# d3 i) v- y

# j. a5 ~" ?. Q) o; d! K+ D[ Last edited by baatkung on 2005-4-2 at 12:49 PM ]
作者: minghkhk    時間: 2005-4-2 04:37 PM

Originally posted by baatkung at 2005-4-2 12:38 PM:
% k' ?# g" X  O$ R( ~2 |) j1 d$ a你話你朋友剛剛續約都係$162  無限6m 簽12個月,佢就會話要問問阿頭,10秒後就會應承你架啦!我係四日前先咁樣續左約!
! s6 N& {/ f" O/ @2 u7 \5 `
$162@@?咁3Mb,$145咪好唔抵....
) {& L. R# b, y! c$ c. c5 i5 O* x  J5 e5 e9 r/ ?2 x
Originally posted by baatkung at 2005-4-2 12:46 PM:/ Z0 I2 v) e! z6 [! O5 U$ E- B, t
至於你講果個Plan 3,佢報價比$1 ...
' U+ u  w. [& k5 G唔係好明...一係佢俾三個你,一係你自己揀一個?????
6 Q6 `: _; E* `
& P- e; s# @3 X0 s你d報價全部咁平...個sales厄我....?
作者: baatkung    時間: 2005-4-2 05:30 PM

收費台每個台有唔同價錢,比我揀3個果D都係平野,如果要D貴價台的話就得一個,無3個,其實最終都係果條數!計來計去搏你唔問清楚就簽約!仲有果D Plan都係呢招,又3M升6M,又幾多個月,又話幫你問阿頭可唔可以比優惠你,咪又係果條數,又係搏你唔計清楚就簽約!比番條數大番佢就Ok!佢之前仲話$168 3M已經比左優惠我,講下講下咪變左$162 6M囉!
作者: baatkung    時間: 2005-4-2 05:37 PM

又唔可以話個Sales呃你,價錢佢地一定有底線,睇你識唔識同佢吹水,佢又肯比你之嘛!況且佢又唔識你,你又唔知價,做乜平比你呀?同你好好感情咩?
作者: 火柴仔    時間: 2005-4-2 05:41 PM

我係2個個4 h/ A  t, ?9 r( F. v6 A5 b
2.$180,十五個月約,6Mb   <---我估3Mb同6Mb會無乜分別lo
作者: 大家樂1234    時間: 2005-4-2 05:53 PM

我12個月=.=6mb,2109 N. ~/ b& D' |. j' C$ t% u9 `+ o
5月之後就轉和記
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-4-2 10:44 PM

IMS 0 C  C) L1 Z2 m$ S1 Q' R0 G
$145/mth@6M :cool:
作者: robertchai    時間: 2005-4-3 01:04 AM

我唔明點解我用叻忽基他一個月要$238...而且好像只有3MB...有冇人可以答我5 v/ w0 v( v6 x$ n" Y# H
我想盡快轉...
作者: baatkung    時間: 2005-4-3 12:54 PM

因為你簽約果陣人地話3M $238,而當時你又唔覺有問題又願意簽約囉!你依家無辦法喇!唯有等滿約再搵個平價啦!你如果唔知幾時約滿記得打電話問問,佢地未必會主動聯絡你續約架,我有個朋友又係中左個搵笨Plan,滿約後佢又唔知,係咁比貴價落去,過左半年先醒水,投訴佢地啦,點知原來份約寫左限制使用時間,限制使用時間內唔可以隨時中止服務,滿左之後會繼續此價錢收費,但係你可隨時中止服務!
作者: VictorTan    時間: 2005-4-3 01:53 PM

Singapore Starhub Broadband $58.00,
$ t7 i- K0 F, x% o% z! Cdownload speed 2000kbps,5 @, V! F! J4 B( T$ i3 v6 z8 O
24 hours unlimited download
6 }1 Y7 `# _% _6 |0 e* \per month.
作者: pk boy    時間: 2005-4-3 03:52 PM

Originally posted by 大家樂1234 at 2005-4-2 05:53 PM:* Q( ~  L, o7 Z4 Y
我12個月=.=6mb,210
' w* h7 I4 S6 z* d  v5月之後就轉和記
4 Z* W9 p& n, v% J# y+ B我都覺得轉和記係好主意,我屋企無和記,無辦法,我d朋友用緊,覺得幾好,價錢唔記得,好似約168!!!
作者: minghkhk    時間: 2005-4-4 05:15 AM

其實和記同PCCW邊個好d??
1 K( Q9 ]2 x0 x' r! T; ?例如上網質數,速度,hotline等等...
% I3 b0 R6 F/ e. g8 }我以前用i-cable,個hotline要等二十分鐘先有人聽...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0