標題: 毒男話:唔係女神我唔會要,元老點睇? [打印本頁]

作者: 電騙男    時間: 2017-6-15 11:39 AM     標題: 毒男話:唔係女神我唔會要,元老點睇?

我身邊有個朋友差唔多三十歲人,淨係拍過一次拖,而嗰次初戀都係puppy love式中學時代拖下手仔,錫都未錫過,純過蒸餾水嘅愛情。然後往後十幾年點解無拍拖?除咗因為佢係一個小毒毒之外,更更更大原因係佢太高要求,想搵個女神般嘅女朋友⋯⋯
我真係唔知佢何以見得覺得呢個世界上係有樣靚身材正性格又好好,重點係仲要咁啱又會鍾意佢嘅女神。有時我好懷疑佢係咪網上裸聊被人綁架咗個腦喺網上世界,唔係點會做咗三十年人都唔化?
有次我好認真同佢講:「不如你降低下要求啦,你個樣同性格都唔差,係毒咗少少,但你肯去追女仔點都一定追到個嘅。」然後佢一臉不屑話我做咩要屈就自己,降低要求先?嗰啲咁易追嘅女仔要嚟都無用啦⋯⋯
正所謂「毒男最忌有自信」。我係好欽佩佢有驚人嘅自信心,同時我都終於明白一個人三十歲都仲未正式拍過拖,並唔係無原因嘅。自此我心裡封咗佢做毒男界嘅白雪公主,因為佢仲可以保持童心相信呢個世界有完美嘅白馬王子。(講漏咗個重點:佢身邊真係有個女神,佢暗戀人地好多年,追都唔敢追)
我唔係話毒男一定配唔起女神,你出街見到幾多靚女拖住個醜男你就知呢個世界真係奇妙處處通。我只係覺得做人最忌太不切實際,將擇偶條件set 到天比高,完全唔諗下自己有咩條件。自己喺度自命清高,高呼單身萬歲唔係女神唔要,其實無人會為你鼓掌,只會令自己錯失一個又一個嘅可能性。

圖片附件: a17ad314151c3626b1dbded64b63e112.jpg (2017-6-15 11:39 AM, 110.6 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=2868821&k=d76d7bd9e21be17a2563f9180996c14b&t=1727663301&sid=cflKpK

作者: 電騙男    時間: 2017-6-15 11:41 AM

元老 = 百毒不侵
作者: 迦樓羅女王    時間: 2017-6-15 05:54 PM

2# 電騙男 非冰冰不娶?
作者: 電騙男    時間: 2017-6-16 09:00 AM

2# 電騙男 非冰冰不娶?
迦樓羅女王 發表於 2017-6-15 05:54 PM
非雪雪不娶

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0