標題: 最有效停止打 'C Egg' 方法 [打印本頁]

作者: crap    時間: 2005-4-4 01:56 AM     標題: 最有效停止打 'C Egg' 方法

呢招堅係無敵! 我教過好多朋友..
# p; V$ m' D# O+ B5 V% W2 l  O; v. T8 A  T: e

- a- i" b2 [& U" i4 u拿, 如果你開始打'c egg', 即刻攞杯水...! r. u1 j& x6 M
飲....; c  B6 c* l3 I" r% c- r

5 Y1 f1 `3 z- L- ?但係唔係平時咁飲喎,9 j6 _4 H  a0 f4 n4 A
你要:  D- ^9 R; z6 w% [
1: 杯水要滿d
+ J% M$ @& P* I) L- S; B2: 個嘴唇掂住隻杯既對岸3 w% n) Z8 O9 |9 c
3: 彎腰向下咁飲: k8 P0 I, K$ h
& ~7 _6 |6 G' f' W) w
基本上一啖已經可以搞掂, 萬試萬靈!!( l8 U" Y: r* c1 Z- }' \
大家下次記住試下
作者: 鬼谷谷    時間: 2005-4-4 02:11 AM

2: 個嘴唇掂住隻杯既對岸( C0 n7 w$ Q# g7 L) a, J
3: 彎腰向下咁飲3 X- f4 e! R# j5 l
即係點=0=?
3 o$ Q  Z/ _$ g2 L吸?
作者: crap    時間: 2005-4-4 02:20 AM

Originally posted by 鬼谷谷 at 2005-4-4 02:11 AM:/ F& m! q' E1 W
2: 個嘴唇掂住隻杯既對岸
4 J7 d  q# x- }/ Y3: 彎腰向下咁飲8 y/ U- g. V, l0 S9 @
即係點=0=?: O" ?: |3 X* Y$ K, i1 ^+ y5 `
吸?
; G3 I9 J( `% u  a
8 y7 H% z, w2 a5 b  p, v6 ?  c" B5 M' c7 `* S7 b
姐係你平時咪唇掂住隻杯既正面, 'ork'高頭飲既,
2 N2 ~( C2 U0 ]! g. S& x  q9 A而家相反
作者: robertchai    時間: 2005-4-4 04:27 AM

我好懶,打就打...打打下就冇架啦,有時什至覺得幾好玩= =
作者: easonwing    時間: 2005-4-4 07:38 AM

我教你地啦....有個阿sir教,只要深深吸一口氣唔放!!!忍到幾來就幾來!!一路忍到頂唔順,之後一定& ^' Y$ M6 ?  H2 K! o; O( o
唔會再打!!! 係100%得...我已經教過好多人,人人都話得^^
作者: pk boy    時間: 2005-4-4 09:24 PM

我諗最方便都係搵個細紙或膠袋,封住個鼻同咀黎呼吸一陣!!!+ L2 a7 s% z/ F+ k0 A

作者: pakho    時間: 2005-4-4 09:33 PM

我既方法係快速飲水^^"(要一口氣)
作者: 月月鳥    時間: 2005-4-4 09:34 PM

Originally posted by pk boy at 2005-4-4 21:24:1 T' l- w, |4 ^( i1 b" U3 [6 I
我諗最方便都係搵個細紙或膠袋,封住個鼻同咀黎呼吸一陣!!!- l! L% ?3 Y7 K0 ^8 C7 t4 u
% I' U- Y* ^" S+ F4 D2 B% B
http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 6&checkid=917fa

圖片附件: 125.jpg (2005-4-4 09:34 PM, 23.3 KB) / 下載次數 251
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=198056&k=1259fe5ac3d6f5e54ed8a2bbb1578bb2&t=1726997068&sid=Snx0N9

作者: 月月鳥    時間: 2005-4-4 09:35 PM

my GF will拍我背脊 then OK
作者: Dr.anger    時間: 2005-4-4 10:55 PM

以前人地教過我按穴位黎止'C Egg' ,係用你地食指同無名指既指尖,用力按住中指既第一節(有指甲o個節),按到痛為止就可以止'C Egg'嫁啦。
作者: newman2005    時間: 2005-4-5 12:25 AM

方法一: 以拇指用力按中指的第一節.
  H0 D$ T) R& I# j方法二: 用個細袋遮住口鼻深呼吸一陣, 以二氧化碳來抑制打"c egg"4 v5 }- m: a. `: ?0 d% O
方法三: 慢慢飲水或吞口水
' T6 A$ H/ s2 Q方法四: 用力唱歌
" P, e& e6 q. Q7 v8 t$ @; I" m* h4 l方法五: 搵人嚇下你
作者: fdsaasdf    時間: 2005-4-5 01:03 AM

其實只要閉氣20~30秒即可,閉氣前最好先將胸腔內既空氣盡量呼出,然後吸一口深度較大既氣,閉氣20~30秒後就會停止打"思億"。. H+ t8 m; R( |0 T/ r, j  O
其實我認為飲水時都係因為會厭軟骨令空氣無法進入氣管,從而達至閉氣效果。
$ I: p! |+ V: h% b& k(以上愚論,如若有錯,請見諒)
作者: ckl319    時間: 2005-4-5 02:24 PM

我有個好好ge method 喎( e  S, a5 n% W; W( y! q1 k& _
就係cup 一大淡air..+ A& E  b; w. e, H$ q
閉氣..但要吞哂d air 落肚..
3 k4 ?6 v8 I- Q) e2 P: Z) w2 z再等一陣,就無事架啦
作者: tung kin wah    時間: 2005-4-5 11:29 PM

飲杯可樂啦,最好係大令樂,要有氣個種,一啖過,唔好停!唔使半杯攪掂,但係半告個鐘頭後會"復發"。呢招比以上其它招數都利害。我試過連續打佐14日C益,我諗我係呢方面既專家!!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0