標題: [5/01吹水加分題] 唔開心時會否自暴自棄? 點暴點棄法? [打印本頁]

作者: justtocc    時間: 2005-4-29 09:16 PM     標題: [5/01吹水加分題] 唔開心時會否自暴自棄? 點暴點棄法?

暴:一拳打落wall到...而家少左..知傷身
' ~( U8 {, l: T- G5 d! v7 X    暴食野食,但無暴飲酒...除非同屋企去食野有叫到~承機飲9 T$ P2 A: V& K/ P9 o; J* U
棄:今日英文考得唔好(自修)..到而家都未溫listening..可見其棄..
8 Z" d5 c+ u9 b+ H& h& @5 d; b* @* I& d+ z4 z! g0 E; f7 Z% y
) g$ \% {1 O- t1 [/ K' p
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-6 at 10:57 AM ]
作者: yeahchan    時間: 2005-4-30 08:54 PM

唔開心我只會頹晒~唔出聲呆晒咁~
作者: jason williams    時間: 2005-5-1 01:39 AM

氣憤時會發下脾氣, 大鬧兩三句發洩1 ^3 b& U8 R0 Z
唔開心時會盡量唔去諗, 但又唔係逃避佢, 只係較樂觀
$ A2 F+ _& \9 m" m% ?挫敗時絕對唔會睇低同懷疑自己, 只會諗可能xxx所以唔得, 下次做好d會得, ar Q 精神^^7 {% ]' D' J$ e; u, J' h8 O
好多時d野都好大成數係事在人為架姐^^
作者: 古蘭士    時間: 2005-5-1 02:27 AM

唔開心個時有時我會咁架
+ B; c; \/ z, k$ q# z
& O( Q% m' C2 |. N9 ~試過係房到係咁打落度門度
. {4 W) p2 w, _9 ~打到自己隻手都痛啦
' V0 {7 a$ \1 G2 j, S: I, f8 d亦有時打枕頭# J: m2 O/ n6 _
睇個時幾唔開心啦
+ x7 ]* N4 I& a1 S' ]: G! O
  J# h: G! S/ r% I* ~" y3 R有唔唔開心係咁訓
" _/ r- ?* j' g' A. z; I/ e: f$ o唔食飯 唔沖涼8 N! ^5 M* N( f* a
係床到呆左都試過
* a8 W, d# l/ C( K  N* x# Z% I! c* B5 V" u
但我既eq幾好,好少唔開心
作者: brightlee    時間: 2005-5-1 05:41 PM

Think about how's going in your horrible difficulties last time.! N4 P1 v2 ]% B) p8 n$ r* e
Think about the situation I am facing it right now.
, b* X% U; J& S' ?0 v" f$ gIs that any exit?
2 o  u7 `+ }" u% GDid I think that's NO EXIT before?
! c/ S% x* D2 I- l( N1 G: ^, Uwhat's the end of that story???
作者: Rika    時間: 2005-5-1 10:46 PM

唔開心時我唔會自暴自棄
& }$ Y4 H1 F5 C: u! q/ {9 P6 z& l極其量, 呆下, 打下波
& K/ y: S+ ^3 ?8 W' R' `# P! {. S  z做完運動個feel好D
1 a: e/ e  X1 W如果都係唔開心, 繼續呆, 再打波
) O" A" O8 p4 b1 x/ X" ~; _不停咁做直到平服返
作者: Crapcake    時間: 2005-5-1 10:49 PM

好簡單~BOW煙飲酒~俾自己癲返日~: `1 P3 e; \; @; q
我覺得唔開心係要放蹤黎平復既
作者: DXneo    時間: 2005-5-2 11:44 AM

暴玩暴睡
作者: yuzhiliang111    時間: 2005-5-2 12:13 PM

我會亂發脾氣罵髒話,亂扔東西甚至搞破壞。亂花錢買一些沒有用的東西,或者大吃一頓。還有就是一直看電視不停地換台。實在不行就大叫幾聲,發洩一下情緒。, o5 n) {- c. G
基本上就是這樣,但是我不會使自己不開心很久。會盡量找一切可以幫自己平衡的方法試一下,使自己盡快開心起來。如果實在開心不起來也沒有辦法,就由它去了。反正時間是治療一切傷痛的最有效的良藥!
作者: 左輪仔    時間: 2005-5-2 02:47 PM

以前我就會打機打到打天光2 n1 p6 j, d: m
而家我會出去同d朋友再飲0 w9 [9 F3 R6 T
通常一個人唔開心既時候多數都比較平時飲得(多野諗)7 ^8 H" I2 @9 R% B! R
所以我之前都會自己飲下悶酒先,
6 L: A* h  U  a) e9 e( C& h/ m通常我d朋友一見我咁,就會圍攻我,叫我打莊
作者: 痛苦中    時間: 2005-5-2 06:48 PM

唔開心果陣只會打機or睇鹹野=.=
作者: shitspit    時間: 2005-5-2 10:16 PM

我多數會暴食...好多時可以一日食到六餐...* O+ ?, b& X; z& f8 O! z( r
仲有打機啦.../ e0 }8 m3 U  I7 O1 w; ?  ^
仲有唔知點解會好想大叫...或者大聲唱歌...
作者: michael~~    時間: 2005-5-2 11:04 PM

小過時有過唔開心一腳踢爆對門2 }$ h, T" A% ^* q9 |4 N- j
又去K....飲酒天光,又去D....隊草:cool::cool::cool:
! D3 U8 u5 T0 [, ~3 K4 g6 P.........又架車........6 q1 }; q$ Q, N4 k8 j
暴走...好彩大命死唔去.....' i+ Q* G) I  q, g" p! }8 s7 I
回想返真係好笨.....
1 Q; p- Z/ N8 d不過大過左唔開心一係睡..
% f) X+ R- B' j" g一係看書....搞到自己忙死為只! P0 v: _3 C8 M+ Y0 |  ~

作者: 奇    時間: 2005-5-3 01:48 AM

有次一拳打埋塊玻璃度....搞到隻手又逢左幾針!真係活該
作者: JCer    時間: 2005-5-3 08:07 PM

日日係咁上網, 成3,4a.m先訓, 12:00打後起身...
3 e( B# J. U* B2 f食野, 睇季節, 無心機搵工, 之後又係上網...之後又訓...
+ M6 C; T  Y* |$ O0 g(不斷咁repeat緊)
作者: justtocc    時間: 2005-5-5 07:48 PM

Originally posted by at 2005-5-3 01:48 AM:
. i& F9 v, t" q5 j有次一拳打埋塊玻璃度....搞到隻手又逢左幾針!真係活該
, k7 m/ s! Z" s. N/ }' m- K
我都試過~座地長鏡成200蚊左右塊~因為失戀打落去..去左威爾斯等3~4粒鐘先到我連針...-.-見哂血..見到有d白色..(骨)但都係第3級level..(非緊急)
作者: 良友    時間: 2005-5-7 10:32 AM

用手食飯

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0