標題: [5/07吹水加分題]各位見過點既自由行or有冇俾佢地激過? [打印本頁]

作者: Crapcake    時間: 2005-5-3 07:22 PM     標題: [5/07吹水加分題]各位見過點既自由行or有冇俾佢地激過?

無LALA搬出黎講~緊係有親身經歷LA!!6 q7 D6 Q8 \! ?6 i/ Y& ~) k! Q% v
尋日2/5,我媽有班FD係大6出左黎~咁我梗係要做導友帶佢地去海馬公園玩LA!!
' M; G! Z: u3 H# C) K去到LA~十有九要排隊既~最緊要唔係呢樣~果D死人自由行係咁打尖~~一兩個我都有乜所謂~佢地係成個團一齊打~真係會激到你死!!如果唔係我地係龍尾,我一定投訴佢!. m7 L1 f; {" _' r4 ^$ H" M
咁都未算!!佢地真係分分秒秒都攞左個相機周圍影~我唔係話影相都唔俾~但佢地攞左個老MC包都係咁影~家陣海馬D包特別香既咩!你影還影又唔整熄閃光燈!!D閃光燈整到我真係盲咁滯!!
! N5 U0 W! L- A+ J7 {/ L5 O4 e& _; i* I4 F* ^# z
未完~~其他brother 分享下SIN!!
% p& Z: H' a& o$ k* C0 J. x6 F( W2 E" N
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-6 at 04:01 PM ]
作者: JCer    時間: 2005-5-3 07:37 PM

你媽媽的fd都係自由行ja...
( f" j3 ?( Y! |但係其實有D HK人去到外國咪又係咁...$ o) ^7 H# j/ @7 X4 @
香港人去泰國見到象,咪又係勁影, 泰國人都可能會覺得"有咩好影..."
1 p2 }; }' u0 s+ {5 i- _( e打尖...其實HK人都係成日打尖的...唔關係咪自由行事.../ V8 W  `  ~* @6 B
我自己對自由行暫時都未有咩偏見 ... 可能針未吉到肉啦...
作者: Crapcake    時間: 2005-5-3 07:45 PM

Originally posted by JCer at 2005-5-3 07:37 PM:
8 R7 C% b$ ]/ E9 b你媽媽的fd都係自由行ja...9 t9 {; r* ]$ R# X( d
但係其實...
5 p. t5 t/ d; @. [$ P: i( A; S) z! X
9 U; r' Y0 A2 h; X: p
佢地唔係自由行~JA單程的~~幾時落黎都得GA~~
1 v& E& X! S5 h* R4 w唉~我唔係介意人影相~我係介意佢阻住人AR MA!!排緊隊又影~食野又影!!& a* a% G4 z9 R9 l8 f- L8 |+ u
好煩GA!!又唔熄閃光!!佢唔理你隔離有冇人!!佢就係咁影!仲有~有特色就話影JE!!個包佢影乜AR!!真係特別香咩!!好火GA!!+ N( s; G6 }# }/ H
唔係話偏見~只不過有D真係好"自由"GA!!
作者: JCer    時間: 2005-5-3 08:03 PM

Originally posted by Crapcake at 2005-5-3 07:45 PM:
. b# Z. T% J7 m6 {) P1 c9 k8 }; r  o' h# P9 _
9 w5 t: l3 N4 v8 e, _9 _6 {' G2 S
佢地唔係自由行~JA單程的~~幾時落...
- P& M. r2 y; g6 a! p; h
算把啦, 為少少野, 影響去玩既心情
$ N6 K( r3 ~8 o! p% u1 R7 @! s% A; T3 M! M$ I+ \
我起903聽過一個係咁...
# G( O2 a! w/ Y, E地點KCR, 時間 早上返工時間' e* X0 L; |5 b# [. R% }! v
% G9 W7 `+ k% l* F
有個內地媽媽,見個仔急尿....火車上柯5 t, U: I. L7 z, f
因為火車係行駛中, 尿尿就流...流...流...尿流成河...2 G, n+ `' S" j
(幻想下個車箱內既人...)
作者: Crapcake    時間: 2005-5-3 08:17 PM

Originally posted by JCer at 2005-5-3 08:03 PM:
' Q1 L  \9 r; e
% [/ [) j% R! U, l! I算把啦, 為少少野, 影響去玩既心情
4 [$ f- v4 a) a2 [) [4 `2 u' m& b( V...
0 @- o9 c1 u* E5 V
$ ]1 o, t: l7 A6 C- b/ V* H
咁又係~~睇到個故仔都覺得悲~~
作者: 月月鳥    時間: 2005-5-3 08:21 PM

Originally posted by JCer at 2005-5-3 20:03:4 v4 E% W0 ^1 P1 }

+ @8 P5 ~, n, T1 S& v& w2 F算把啦, 為少少野, 影響去玩既心情
1 g! {; P1 N3 o  n5 i) ]! ~...
3 q$ a/ y5 C, _! I# y3 ld mainland 9a very 9
作者: 老鬼X    時間: 2005-5-3 08:34 PM

其實你係嬲以完之後你應該開心生長係香港 香港既公民教育真係好好架 我唔係奇視自由行而係佢o地無o甘既習慣 所以嬲都無用
作者: 奇    時間: 2005-5-3 08:58 PM

大陸咁大....實係參差d架啦
( W% D, t" c" @剩係廣州都混雜左好多人
* U1 J' |3 ^  C. `通常城市人唔會咁~
作者: 老鬼X    時間: 2005-5-6 07:50 PM

Originally posted by at 19xx-6-30 20:58:
! J) b  U7 c( ^+ w; q6 r8 n大陸咁大....實係參差d架啦- {4 O; w6 G  {7 J
剩係廣州都混雜左好多人/ p7 ?' A* g0 Z: I) [& w
通常城市人唔會咁~
9 |6 U4 e+ {. R我同意!
作者: honeyharajuku    時間: 2005-5-7 10:50 AM

自從開放"自由含"後
( \4 q& s3 F$ j0 p% y' M細佬經常性見到係銅鑼灣SOGO後門(即桌悅對面)7 {4 w3 g1 }6 W% T
成日有自由含D呀婆坐係門口= =
/ B' c, o: G$ Y4 N有三兩個既.又有成團既...  }& Z2 n8 Z; ^- U, C) @2 Y5 B3 F
仲有D離普到係SOGO入面"邊潑扇邊吐啖落地下": x6 O. W. M( F8 g
見到之後真係"O MY GOD"呀!!!!2 v( g& w- v5 S

8 v) O" b/ I& c  ^講真. 我本來係個平等主義者.
! c$ Z4 I' M; |+ e: @8 G" G我覺得任何人其實都應該要平等   要互相尊重!
0 e8 |* ?# y+ ]1 H0 |但某部份自由行既同胞.並冇好好尊重自己.9 L3 {6 v" u$ a2 n5 Z' V
冇尊重到其他人既感受.
- b0 h; w; n6 f, r呢部份冇文化.冇修養既同胞.# w5 o1 G" k' v( ]' M# y$ s
搞到大家都有錯誤觀點 : 大陸冇個好!!1 Q- X1 c& X- K
$ g/ A8 `( D/ d# |4 z6 I
其實呢個觀念係錯嫁.7 ?9 @4 C# ?* i9 Q3 f# g: ?3 M' f. ^
我地唔能夠"一支竹打沈成船人"  (唔知係咪咁講 XD)
5 _/ L: W. Y# k8 Z; {
9 c5 @% F' i5 Q) V! N5 D5 L" ]1 Q# S) v& o" Z. _4 o
對於果種"冇文化冇修養"既難民.4 O0 n. K1 |5 a$ [0 e
我只能替國家感到可惜.替佢地難過.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0