標題: 測試你是不是通得過自已對自已的考驗[old post] [打印本頁]

作者: 艾奧羅斯    時間: 2005-5-6 07:57 PM     標題: 測試你是不是通得過自已對自已的考驗[old post]

識得既朋友都唔好咁快開估,比人玩下啊^^
8 b; Y, p6 o7 N# {+ n8 a1 B- H1 v2 s1 N+ \! T+ T- p/ k% Y, X- x: a
一家公司要招收新的職員其中一個測試的問題……
% S* N3 z4 ?9 M; }* L在200個應征者中,只有一個人被雇佣了* |9 B, a; p! g* d2 W' o
" |3 G4 b% V' r( ?" L
你開著一輛車。在一個暴風雨的晚上。你經過一個車站。 : |' S/ X, g- j6 B6 K  B8 p1 `
有三個人正在等公共汽車。
) t: d4 w' j4 w) ?" p- _一個是快要死的老人,好可憐的。 4 b0 ?# g4 d. w/ i) |9 s
一個是醫生,他曾救過你的命,是大恩人,你做夢都想報答他。 * r* P# q& p5 v  J
還有一個女人/男人,她/他是那種你做夢都想嫁/娶的人,也許錯過就沒有了。但你的車只能坐一個人,你會如何選擇那?請解釋一下你的理由。6 h3 F; J1 y% a' f1 |% i( i1 J
" l! L0 ~( M' h$ C' c8 }1 P
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-9 at 05:48 PM ]
作者: waikit1003    時間: 2005-5-6 08:03 PM

嘿嘿7 ~: l8 H4 \* [+ \6 _% k
比左架車個醫生送個老人家去醫院..自己留低陪個愛人
作者: rayrayip    時間: 2005-5-6 08:06 PM

我會選擇下車,叫醫生開車載老人,然後和她一起等公共汽車
作者: seafireson2    時間: 2005-5-6 08:11 PM

我會比架車個醫生,佢可以同個老人走,( {+ o9 F% B9 |; s* I- c
我同個女人就哈哈哈......
作者: pkpkpkpkp    時間: 2005-5-6 08:48 PM

老人  <----  人終有一死, 唔洗啦~~
( c+ J/ [8 e% d1 S* l- B+ a醫生  <----  報恩?? 第日報都得啦~~& N- ?' [" j/ ]0 f9 n% M" a
女人  <----  緊係要啦~ 如果第日見唔到佢點算???
作者: yutik    時間: 2005-5-6 09:05 PM

Originally posted by pkpkpkpkp at 2005-5-6 08:48 PM:
( r3 ^6 c5 S; I. S0 L老人  <----  人終有一死, 唔洗啦~~
% y, n& v. Q  u6 F& Z. A  r+ B' _  L醫生  <----  報恩?? 第日報都得啦~~
! Q, W& C- R: h7 J# l0 Y" {2 n女人  <----  緊係要啦~ 如果第日見唔到佢點算???
; [$ c" M0 w$ J* S' `
5 U4 C+ c0 ?0 z5 D7 c$ J, E

# J! F2 I8 T0 y; [4 _0 Y% a/ O真係好pk, hahahaahha
作者: 老鬼X    時間: 2005-5-6 09:16 PM

個架係乜車唔可以車哂0的人咩?0甘可以一次滿足哂三個願望0羅
作者: pc20001103b    時間: 2005-5-6 10:30 PM

"但你的車只能坐一個人"0 }: Z% f3 c, W/ ?* n2 p+ [
載自己囉
# q, y: q* @* c# v/ e/ K定係同佢講我個架唔係公共汽車
0 h- L/ ]8 g: @+ S1 D& P) k4 H0 R# `/ @或者叫個醫生醫個老人...3 \' I4 j# G9 X6 j, S9 T4 Q; u- _1 n& w6 D
自己車走個愛人" I' C  b4 G  M( M9 ^7 Q7 @) P3 Q

6 }3 b$ K4 ]; F9 n[ Last edited by pc20001103b on 2005-5-6 at 10:36 PM ]
作者: dexter    時間: 2005-5-6 10:59 PM

Originally posted by rayrayip at 2005-5-6 08:06 PM:
, Q, J( Q( i5 ?- {' J8 |- a我會選擇下車,叫醫生開車載老人,然後和她一起等公共汽車
* q/ _  T" Y5 r7 g% q: q
6 e* m3 X: R" V
同意, 因為唔一定要自己留o係架車度.
作者: honeyharajuku    時間: 2005-5-7 11:11 AM

!!!!!!!!!!!!!!!!自己= =' e& C8 {$ J1 C  C7 ^) k* b
5 s6 w8 H/ }! U6 a! O
架車剩係可以坐1個人  唔通比左架車佢地咩= =
  b2 c: R) [/ Q! W1 x/ w* b+ v- y: B3 n/ M: @

* C& y) K5 t3 R1 ]仲有!  要救人  報警叫十字車一樣快!!!
) ]& N1 S# t8 I4 m2 n( O9 P要報恩.  第日再有機先報一樣得!!!
$ w2 s1 a% _& ]# j9 i2 U要溝女!  頂~ 今日見到呢個好正  唔代表第2日見到果個好唔過佢啵
作者: D9B9A97E    時間: 2005-5-7 01:08 PM

我覺得車過老人去醫院才是最重要的,因為那個老人快要死,而且我那個大恩人是醫生,他也會想先救人,不會拘泥報恩這種事,或許他會把我這樣做當成報恩呢,而那個女的是我的夢中情人,當我這樣做的時候,她不會埋怨我不理會她,反而可能會因此而對我有好感,為我這樣做而感到驕傲,這樣才是一舉三得。
作者: 痛苦中    時間: 2005-5-7 07:45 PM

一個是快要死的老人6 ~- G* H$ ^- c9 T, f" k+ V
; C  m* {6 a: V' K
教人一命勝做7級x屠wo~! b8 a# I9 d9 z. e' A" h
如果我車果個老人可以教到佢的話我會車佢lo~
作者: waterfire    時間: 2005-5-7 08:49 PM

俾架車個醫生車個病人去醫3 a, v' \! g( g& }& O: r. W- B& b
就算個醫生就左架車...so what, 佢係你救命恩人, 咪當係報恩law
1 G4 s, G/ r( Z3 ~- _而自己就可以同夢中情人一齊, 咁樣仲可以表現出自己大方ge 一面, wahaha
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-5-9 05:48 PM

old post
作者: pc20001103b    時間: 2005-5-10 09:03 PM

what is the answer?
作者: 奇    時間: 2005-5-11 03:36 PM

Originally posted by waterfire at 2005-5-7 08:49 PM:+ T5 `! q& ~7 N2 d  w! }, O
俾架車個醫生車個病人去醫
8 z( r7 q3 @+ u& \8 G- I+ M就算個醫...
' P; K! h2 m% n3 s嘿嘿...佢渣走我架車咪遲下去搵佢囉~借ja...
$ ?3 b3 U! E9 F) \我唔信佢咁無賴據為己有~
作者: pc20001103b    時間: 2005-5-12 10:09 PM

你就係公共汽車司機...
9 u' }$ B6 ~8 F9 q. p. X得番一個位...) C3 l" g4 v! [" x; E
叫佢地排隊~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0