標題: [5/11吹水加分題] 你地試過最黑嘅一日係點? [打印本頁]

作者: sfxc0000    時間: 2005-5-9 08:57 PM     標題: [5/11吹水加分題] 你地試過最黑嘅一日係點?

我今日就幾黑下喇~~~4 I  k9 [4 y) o6 s& m3 |
晨早留留去考會考, 本來對於今日o既數學好有信心. 點鬼知份MN做得好唔順~~~/ w# Q- x& ?& r' p8 R' d
o岩得o個40條倒(好不幸 =.=")/ r) ?& W9 V8 D: j  R
跟住諗住拿拿臨返返去食飯啦~~~
, R; x/ A  B! i8 x% E等巴士等左我成半個鐘, 等車都淋到我成個人濕晒~~~5 D* W  q+ p6 z: n
等左半個鐘, 巴士終於黎啦~~~7 A9 V* u- E& x/ D+ k  `: |& v
點知臨落車之前, 竟然塞車, 當時淋到成身濕晒, 仲要搭冷氣巴, 真係凍鬼死 =.="
6 u; U( }% q) y' O! n* }等左成半個鐘, 都仲未塞完, 唯有落車行返屋企, 一落淋雨, 一路行返屋企, 又行左我成半個鐘 =.="7 p$ G1 d* @7 m, o
諗住終於可以食飯啦, 點知阿媽又冇煮飯, 逼住我又要落街食 =.=": W/ ]) N. F+ U8 K, v: y: B
落到去, 想食o個d野又冇得食, 叫左o個d野又賣晒, 真係頂 =.="1 s' e6 @7 L7 Z4 |% ^
搞到我e+好擔心數學都唔合格 =.="
" q$ ~; W1 x6 m2 w4 R" x3 g( }0 G, f2 T- ]" s6 d
如果大家都試過有一日頭頭碰著黑, 大家可唔可以o係度分享下^^"
6 c( T+ G1 M! V2 S* Q
+ W( B/ K9 b3 j# a# h+ ]2 C1 g( m" k[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-9 at 09:17 PM ]
作者: pcllc    時間: 2005-5-9 09:01 PM

I dun find it difficult
作者: 月月鳥    時間: 2005-5-9 09:07 PM

我今日都幾黑下) q& a: O4 h! T- p% e
我今日同女友落街食飯
  v  R6 [8 g8 s& K* X. o12:25左右
5 q; T5 S5 B( [% L點知落兩,我就成身濕晒, R( C. u+ h! @8 F" F
但我女友就..........透晒野,3 q- Z4 j2 Z& A  n) X, b- p. L7 r! p
跟著我就陪佢返去先,
$ l: _: ~3 X* ^" n# I8 k我就要落去買埋佢果份,& n/ ?" C. q! A6 q
返到home,沖完沖,食埋野,
. A9 t+ e/ r4 s1 Q5 ^' H# u5 i- B3 F$ Y諗著休息一陣2 e, c& L' q" x, [) f

. d+ O9 e$ r3 V! N* z% E但佢又叫我幫佢做project,
" _* }, B' I( o" k  a8 o做左8個锺,有2個锺小息,一陣又做
作者: Preston_tron    時間: 2005-5-9 09:09 PM

i do nt hv much unlucky hing happen happen often
作者: shevchenko    時間: 2005-5-9 09:22 PM

最黑莫過於當年等條女等左個半鐘 (佢遲左個半鐘ar) 佢先至打俾我話唔舒服~跟住想走個陣就即刻落雨 成身濕哂 返到屋企先發現冇帶鎖匙 又等左差唔多2個鐘 苦過弟弟ar~
作者: 心冷之戀*行    時間: 2005-5-9 09:31 PM

我最黑個日係.一返學去m記買早餐.唔見左個銀包.." k9 D$ n/ Z$ T6 o$ [
之後上堂唔見左本書.俾老師勁小: l6 I9 D4 j. K2 K# e& ?
lunch個時落狗屎...把遮借左俾人無得用..返黎個時濕晒.全身100%9 g6 T, q  v7 Z4 h7 |2 l
放學要問人借散子搭地鐵..% f- ^( x' E5 [! C
係地鐵訓著左!跌埋部手電!!!. I% \; a7 `; ?1 D, q/ a0 x2 ?

, U+ H. v  U: M$ H1 G* v0 h0 _) t無吹水
& l' Q4 L$ y! M我仲記得係上個月ge事!!1 W& r$ q/ v4 T: E
頂佢個制.
作者: sfxc0000    時間: 2005-5-9 09:33 PM

Originally posted by 心冷之戀*行 at 2005-5-9 09:31 PM:
1 g1 l$ T! |) \我最黑個日係.一返學去m記買早餐....
- D. z' V9 ~) K5 U1 e6 s8 X6 d仲要破咁多財添 =.="1 O7 [, |* C3 A  u, R
o個日實灰爆啦
作者: Rika    時間: 2005-5-9 09:36 PM

有一日, 我去 Melbourne for 5 days trip. 出發後五小時先發現自己著住拖鞋
; b7 D+ U6 F) I6 u: x* d) x+ E到達後又發現無帶銀包, 問friend借錢買對adidas superstar 頂住先
2 o3 u$ N' d% u/ o  h買左先知E對o係我個city做緊discount, 50% off. 到我回程時又比我發現我一路都有對adidas o係架車到, 好似被玩咁
作者: michael~~    時間: 2005-5-9 09:38 PM

Originally posted by sfxc0000 at 2005-5-9 08:57 PM:2 v6 i, }- ?4 k5 V
我今日就幾黑下喇~~~
% w# Q! ]+ A+ p3 @" \晨早留留去考會...
" O. l0 |0 q2 r4 @唔好擔心數學都唔合格啦.....
5 f% ^4 R; }3 |+ m# Y& b3 x7 a8 l, Y有一次,晨早唔見左個銀包,入面又有支票. O* }; h2 K( g  O+ v! z& y1 d% I! l6 {
又有$$$...好多重要D野....不過,我同自己9 i9 }. T( e3 W/ p1 c5 g
講唔好唔開心.....(蔡翁失馬).....
) b" o1 Y9 B& i& S到左晚上有人打比我話汁到我個銀包...
5 Q# W/ l) V, l3 P) P$ a2 V" o, e需然沒晒D$$$$,但支票,重要野都無唔見....
) F% I7 {& z# J老土講聲:老兄..明天會更好:P
作者: sfxc0000    時間: 2005-5-9 09:43 PM

Originally posted by michael~~ at 2005-5-9 09:38 PM:) Y/ l4 y+ t" N8 A! H8 _/ N' t

) `5 D- {  P) B8 s* f* y/ p% f5 p# H# Z9 C唔好擔心數學...
: m6 x/ P7 i% w+ p
唔係~~~
# }0 f- J( \( c6 y- I2 c* k4 F我擔心攞唔到個B
, o  G4 ]: n7 s2 K攞唔到B o既話攞14分o既難度又增加左 =.="
作者: michael~~    時間: 2005-5-9 09:52 PM

Originally posted by sfxc0000 at 2005-5-9 09:43 PM:
2 i" V5 \' M( e5 H6 y# v. d: c& x" Q6 I) A5 q
唔係~~~/ P& M3 k4 Y4 a% V& i
我擔心攞唔到個B
1 V! V  n# U1 [0 h攞唔到B o既話攞14分o既難度又增加左 =.="
# h) J' `6 g+ I3 y9 e8 D9 ?/ \. A
如果真係攞唔到個B..14分需然有難度..但起馬你有機會0 B0 \3 ?% e  ]6 X5 Z$ U
相信自己吧
作者: cymok3782    時間: 2005-5-10 12:22 AM

1月開學第一天晨早留留收到個friend電話話佢架車冇電, 諗下好心d落去同佢架車义電, 點知攪到自己架車爆胎... 佢架車有電後就自動lock, 最後要call人開車門. 我自己就要在0度低下等車回學校...
作者: TwinsPride    時間: 2005-5-10 04:28 AM

我最黑嘅一日就係知道某一位親人仙遊...
4 v7 @' [' V7 Y: U& i- ]8 f個樣野比平時跌銀包, 失戀, 又或者考試唔合格仲要黑千千萬萬倍...
作者: foodpadv1    時間: 2005-5-10 05:37 PM

#1 女友去 trip   call #2 女友 happy
) R; y8 n  b  q點知落兩  返 my home 先
" H7 m& O; @, V( M+ H跟她談天說地 原始的衝動 power up   做做做" w$ ^5 N- }7 F& o2 s
重要 moment   看見 #1 女友 in front of my bad 8 m4 J' ?; `9 y

& N, |: Y; V8 E" H0 I3 m- m唔見左 passport wor
* k6 @  R7 S7 d7 dthen............... u know
作者: 大家樂1234    時間: 2005-5-10 09:17 PM

黑仔既事太多都唔多記得& ~6 ]: ~$ K" L6 D9 g# U
不過我次次都有方法搞番掂
作者: wild9394    時間: 2005-5-11 08:26 AM

not too often and not a big deal, ~  G. ~% X" F7 z5 @
but sometimes need to wait at EVERY traffic light or miss a bus/train few times a day.
9 X6 A2 Y6 j: D) o/ G) _4 G/ Ki'd very down at that day and think i'm not lucky today...not lucky...not lucky... ...
作者: 腳指o    時間: 2005-5-11 09:42 PM

唔記得帶銀包出街玩...乜都要問fd借~.~& J* z& k! N$ w
食飯又唔敢食貴d..怕唔好意思=.=
' ?9 M1 {7 o9 @4 T搭車..8達通又完完-左錢..又要問fd借=.=
作者: leolyk    時間: 2005-5-11 10:05 PM

仲記得個一日& U2 J( m5 u) h# F. s6 X
中午出去同班fd食野1 G  n( y4 V  r0 M
未食完班fd就話再去買
1 S. f( B6 v2 Q! V- M5 N  C4 {之後我就拿埋碗面出去啦
! {# B. z, O4 F! ^" p0 b1 f7 q: ]點知就落大雨..........1 J# Q! F* v$ G' R
碗面仲有大半未食.........
' ?' v; ]% Y3 c4 I仲要搞到濕鬼哂5 D, k' v; E" \& `2 _/ V" u- f
之後個日仲要帶錯哂書........
, T' c/ c6 D6 ]9 j2 C4 c6 \  a
" q+ {' C* p! M5 A& a都算係最黑ga 啦 ..........
作者: baatkung    時間: 2005-5-11 11:30 PM

中午女友話分手,近凌晨父親過左身!
作者: thankyou    時間: 2005-6-1 03:17 PM

我最黑個日,啲同学和好朋友串我,返学唔記得帶銀包,唔記得執書包,欠交1x次
作者: moneyhkhk    時間: 2005-6-1 03:37 PM

返學落雨冇bring遮....返到學校留左個銀包係巴士到,之後比阿sir捉到默書出貓....放學之後等極都等唔到車(落緊雨)......最後病q埋,問你死味??
作者: don    時間: 2005-6-1 11:52 PM

我有2單wor,唔知邊單黑d
& i+ W8 c1 J0 u; T" Q
9 G" M2 m9 w+ q3 O' H我7:00就起身7:30就番學(8:20打鐘)* Q/ P& Q0 C  X
but在小巴站等個fd等到8:05' V9 I3 B. G/ Z  G, u
仲要塞車,攪到遲到
7 S6 Y: B: @3 o上學果時前面個同學同我講野
* g% l: b. D4 E* u$ ~我咩都無答到佢,個老師就比張扣分紙我/ O) d5 c! ]: k: j2 j' ~) T
之後又唔知咩事比同學整蠱條褲爆左太,露晒底底=0=
. U1 Y5 o: w. B, V: U1 }比佢地笑到無晒面+ h' p' T. @/ i, }! p8 F! n9 W( u; \
最慘連暗戀果位都笑到死咁制$ I2 H6 M. b/ ]5 y' }0 R5 J
最後放學仲要踩屎加屈親隻腳8 t+ p! |) i: q  Z- |# T6 m
- Y) R, _8 O+ }- B$ E, p
另一次就係有晚襯ar媽番左大陸叫晒同學打牌0 N0 T+ F. q, W- O( J  e
打到夜晚2點到肚餓落街買野食
8 X) X7 H6 T! ]* X" v5 ]全部出晒黎鎖晒門先發覺無帶key$ ]. {% m+ N4 _( G+ j; j
電話銀包咩都無帶
2 ]* }* V* a8 |* e1 B我家姐又入左屯門
( w( M& F+ J0 X2 ^7 {咁夜又無開鎖佬) l. w) {  {$ H- x  E, j
雖有去7仔打電話叫sister出黎3 t" U6 L2 _/ @; T% F
不過都要我地出旺角
2 u+ J/ U, x$ b$ P4 O我果時仲要係無著底底only wear波褲加拖鞋
4 B, j0 \+ X+ A% |, e條褲仲要係白色=0=  J" W4 w/ T; \; z; R" `
幾驚出到去旺角果時扯旗,好彩都無' [. T5 k! ~3 H, n
結果攪到4,5點先番到去
作者: B.S    時間: 2005-6-2 12:06 AM

最黑既都係搭錯車~" K: [( J" I' v3 L* T
放工巳經夠累~仲要狂轉車~
作者: nicpozzi    時間: 2005-6-3 08:49 AM

Well ...  I bought a car and crashed it on the same day .... :-(
9 g7 M" c" j$ V0 z3 `  [( R% j- ^4 ?8 S
well ....
作者: wahaha1234    時間: 2005-6-27 01:02 PM

有一次去高山劇場睇演唱會
9 f( J2 g5 B0 C) d' d# m5 G! t4 A到咗半路先知冇帶飛去% f0 ?/ k1 r- g1 C/ y1 o3 u
於是就搭車返屋企攞啦6 o, L. A- R# z& t- Q- j
一來一回駛多咗2個鐘時間先去到../ p( w5 H& |& C3 W$ S. L  d- i: L! Y# V
點知佢唔知因乜野打風為理由..個日3號風球好似
% y& S" U2 B  S5 V% M- J! e) v5 T取消咗場show啦6 W- u8 R& b9 v) E- I" u
跟住唯有返去啦..驚打風冇車搭嗎
$ P: ]( e9 l1 |* p- b/ f4 r返到去屯門成11點幾...' _# J* a( Q& q
果時仲未食飯tim ar$ M& A  h: N  j' T8 g
真係唗晒d錢同埋時間lor....
作者: mp3    時間: 2005-6-27 09:48 PM

會考考中文果日,落好大雨,走左去搭的士,俾錢果時7 l. F: _7 X1 G; f) |: f6 I0 Y
$44.4,考果時都唔係好識,算唔算黑仔~~=.=
作者: wanmankit    時間: 2005-6-27 09:53 PM

我有次考試考maths,我諗住應該冇問題(之前第一次考得好),點知收到份卷先佑今鋪大劑,唔記得左點去解d題,仲要出好多,好彩仲有其他mc頂住。
& ?7 _4 m% {9 x% @+ h5 }+ P2 T考完諗住番屋企,搭車比錢果陣用8發通,點知原來用到負錢,冇奈地搭11號巴士番屋企,行到番去又冇帶key,跟住叫阿媽上黎得...個日真黑...
作者: gundamman678    時間: 2005-6-28 12:33 AM

有一日放學時遇到大塞車,塞左幾個鐘咁耐,後來係街買左個米線,諗住返屋企食,點知返到屋企先發現無帶鎖匙,結果又拎住碗野落街戇居居咁搵個地方食左佢,食完仲要坐係度等屋企人返來,又再等多成個鐘!
9 W9 F- o+ y* e7 D+ b1 R4 D4 x, z9 }$ {9 l8 A$ @0 x2 r; @
另一次係U時要考I.T.試,因為唔熟中大既環境,結果搵試場己經搵左好耐,後來去到先發現原來係搵錯左,因為個名差唔多架! 後來搭校巴,又落錯站,結果行左成個山頭咁長既斜路先去到,成身大汗到濕晒,仲要因為遲到而即刻拿拿聲趕住答題!2 \* Q, Z- ?! Y/ m; |

' v: [( X; g, t[ Last edited by gundamman678 on 2005-6-28 at 12:39 AM ]
作者: hoho886    時間: 2005-6-28 01:25 AM

有一日我搭車番屋,點知等左勁耐,車都係仲未黎
! ^% f' Q7 G+ i3 @個陣時仲要係落緊雨,我又冇bring 姐,等左好耐4 U* U+ z6 d& C' d( d7 ^& g
終於有車黎啦,咁之後ga車行左陣就死火,之後唯$ X8 H7 X, J4 l; t
有等第二ga,唉,要等左30幾分鐘終於黎啦,咁就上
' A0 c1 C# Y6 |+ o4 J. s3 V車,點知行左勁小路,又死火呀.咁又要再等下ga車
8 j9 N7 B! \2 P3 y" ]黎,其實可以轉第二ga,不過一陣轉左搭番home就- k0 m% E# E+ v2 g, P
耐啦.咁再等,o ga車黎啦,兩ga車d人上曬去,咁ga車
5 w8 ?: p- {, [) O0 l就勁(big)啦,又熱.原來ga bus唔係死火,係壞左冷氣# y  ^8 ?; {7 ^1 z/ U9 M7 |
呀,個陣勁辛苦呀,又熱又局.: e8 r& u+ H6 N! p
唉..最後終於番到去,哇點知勁晚啦
  n, `2 T) M" Y, y我諗我記得最黑應該係呢日啦
作者: raymond302    時間: 2005-6-29 01:41 AM

I think the most unlucky day is: I lose about $500 dollars in betting and then when I went back to home by MTR, I drop my 10-dollar coin in MTR station
作者: vox    時間: 2005-8-31 10:08 PM

上個月(唔記得左邊日)返工坐巴士[9巴]時比後面嫁巴士[都係9巴]撞!食lunch時就叫果樣無果樣!到放工時就等巴士等左半個鍾[平時5分鐘一定有車]!上到車又無位坐[平時一定有位坐]!行到半路倒嫁巴士又死火,足足等左4,5嫁巴士先上到車!諗住黑左一日都應該夠喇,點知第二日重病左tim!足足病左一個禮拜,工都返唔倒!都唔知係唔係撞鬼,有嘜理由會咁黑嫁!!!!
作者: jordi    時間: 2005-9-1 12:22 AM

上年新年前個 dc 相機離奇失蹤 , 8 T6 h$ |) t" m2 M
到元旦日 , 個手機係火車站失蹤 , , X1 i* T; k6 @" J' Y3 m2 X
你話係未史無前例 ! 9 @+ i" l- }+ w7 N# Z2 b
( 俾你勾起 d 傷心野 , 加幾分黎好o番 )
作者: joseph1234    時間: 2005-9-1 06:42 AM

最近最黑就係去法國迪士尼,岩岩入到地鐵就睇完班車走左,去轉車又睇住架車走左。趕早一班車入迪士尼會差好遠。
6 W( u' z( I* I5 m
3 I  k. e/ ]5 t5 P3 y一入到去諗住坐入面架火車仔兜個圈,點知一等竟然等左成個鐘頭。其實想坐火車只係一念之差,根本個迪士尼唔係咁大,如果行一個鐘乜都已經行晒。但係唔等又唔甘心。後尾望住條隊,諗住今架上到啦,點知就係正正到我地就封住,要等下一架。好啦,下一架到,佢又宣佈話呢架唔載人既。結果又等多二十分鐘先有另一架﹗淨係等架爛鬼火車都等左個幾鐘﹗# v9 ^2 O( W3 C2 B, x! ]9 }: b
# V6 y" f$ L7 x. H. y3 {
之後去玩左少少野,諗住仆去拎fastpass,點知竟然已經派晒﹗成個park有幾款過山車,我地經過一種,寫住排90分鐘,咪行去食d野先返黎。返黎見到70分鐘,諗住好似抵左。點知排落漫長到不得了。仲未見到過山車個樣,已經等左我地70分鐘﹗咁都未算,側邊個韓國肥仔猛咁o係度穿黎穿去,又唔知好熱好迫,煩死﹗本來都已經夠累,後尾排左90分鐘左右,總算望到條樓梯,諗住好快有得玩。點知突然宣佈機件故障,話叫人忍耐下﹗真係慘到無倫﹗點解偏偏係呢架過山車﹖點解偏偏係呢個時候﹖我睇完錶,之前仲以為趕得切去睇lion king個show,點知俾佢壞一壞,完全唔知要等幾耐。好啦,終於得,落到黎,個show開始左15分鐘,都冇癮睇。
1 G9 W  }0 o# j) K. J1 d8 i  ?- K; O" T  ]. V
夜晚o個陣,玩完d想玩既機動,點都好想去玩轉旋轉木馬,跑到過去,點知個工作人員收緊欄杆。走埋去,佢唔俾我地入。唯有死死氣走開,跟住發現d人正在上緊個旋轉木馬,原來o個下係最後一水。唉,最後一水﹗僅僅趕唔到。真係差少少ja。
* y; e6 f$ ^, Z, [6 R  `- h
3 g0 G  b5 m  S5 [, `7 C其實黑仔既野,好多時都發生…
作者: hold_find    時間: 2006-1-2 06:37 PM

試過有次返咗大陸(中山),認真唔好運,本來搭中山至深圳的巴士,4:15出發,約8:00就可回家,誰知巴士公司(駿巴)竟然騙我們,
2 w( @& `- s" O  H1 B$ n" g讓我們搭加班車,這加班車只是調一架普通巴士,不是正式的旅遊巴,不但坐位比較小,又沒有厠所,這可是長途車必需的東西啊,仲要一樣價錢,
6 {$ D8 L( r+ w. H. f# A1 W# Y有乜理由付同樣價錢但要坐較差的車?我們買時明明說要買正常班次的車票,那售票員還「嗯」了一聲,證明售票員沒有聽錯,而且同車的很多乘客都有同樣問題,9 d  {, t7 z2 C+ w. @
擺明昆水!最大問題是原來該車是壞的,走到一半竟然沒有油!還是要在天橋高速公路中停下,多危險!一問之下,原來車子的油標是壞的,看不出有多少油,* N( y( M! ~" E) Z8 S
仲要剛剛在有油站的中途站停過(讓人去厠所)都唔入油,問番個服務員,服務員說這車昨晚不是現在的司機開的,又說「昨晚的司機只入了40公升油」,7 i1 \7 G) D$ q1 G, \! v% |
好心他入油就入滿啦,明知開長途車就入滿油嘛,油標壞了就換啦!之後服務員打電話回巴士公司,巴士公司竟然說一小時後才有車來接我們,. T/ s5 x: U! t4 `' |
車站離我們的地方明明只有約半小時車程,我們在天橋高速公路中停下耶,其他車都開得很快,停在這種地方很容易就有意外耶!出發前又沒有像平時那樣先拍下每人的樣貌,8 `& [/ L9 Z  v
說難聽一點,真是死了也沒有人知!司機又沒有叫警察,本來停在這種地方一定要找警察來,防止意外發生,但他又不叫,幸好我們乘客中有人醒目曉叫警察,
% O, k. s" c4 V7 e不過警察把我們中國的國技─太極發揮得淋漓盡致,不停把我們的要求「卸」到別的部門,首先我們找「交警」(大概是交通警察之類),交警叫我們找XX中隊(XX忘記了) ,7 Q1 d5 W! U' s, F. W: X
XX中隊又叫我們找XX拯救隊,真是…唉!誰知原來警察和巴士公司都是騙我們的,明明說3分鐘後會有警車之類到,誰知等了1小時警車才到,
! g; p% M. ], {9 v4 H0 H再等半小時巴士公司的車才到,真是太差了!換來的車又是公共巴士,又唔知點解冇個唔知咩証,走到一半要我們下車過大陸的關卡,停車又不說清楚,
+ d9 r0 o# V1 v6 @$ |隨便找個地方停,害我們用5分鐘過關,10分鐘找回巴士,10分鐘等其他人找回巴士,浪費時間!回到羅湖,又因冇嗰個唔知咩証而不能入羅湖商業城,! }( ~  B* S' g, X2 K
要在外邊下車,自己走進去!好心加班就整個臨時證之類的東西,不要懶啦!* z+ E* }3 d: I& D4 V! u2 h

$ U  E+ Y$ z2 M( K9 G: T; i9 `5 @大家下次搭車一定要小心,尤其在大陸!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0