標題: [警訊] 已有同事上當 目前仍官司纏身[樂+] [打印本頁]

作者: men    時間: 2005-5-17 01:03 PM     標題: [警訊] 已有同事上當 目前仍官司纏身[樂+]

今天經過一棟大樓門口,門口有一提款機,有一個阿伯一直看著我走過他身邊,突然叫住我,之後拿出一張提款卡,要求我幫他在大樓門口的提款機領錢,他說他不識字, 我回答無法幫他,並說我去叫警衛伯伯幫你,結果,他就回答我說不用了,繼續找路人幫 他領錢。
4 `& b6 m  P6 O! l
1 R# [# q" F' |3 H+ n朋友們要記住,提款機可是有攝影機耶,萬一他說我搶劫或是偷他的提款卡,甚至他的卡片是偷來的,幫他領錢反而在提款機留下影像,絕對會讓你百詞莫辯!# C9 A+ c. w4 E- ]

1 x8 K+ |8 j& _* e2 B因為已有同事上當,目前仍官司纏身。
; f! L5 |& x0 S2 c, D+ ?
4 b" u6 _! r# c8 F+ Z' b[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-26 at 01:07 PM ]
作者: vivienna    時間: 2005-5-17 01:05 PM

嘩﹐多謝提點
作者: ricojohny    時間: 2005-5-17 03:11 PM

唔識字? 提款唔駛識字,你同佢講,而家d機好先進,聲控架... ) N  ?+ P+ r+ I9 ~2 l
好難信而家仲有人唔識字
作者: Jho808    時間: 2005-5-17 03:16 PM

then can u tell me what is the point he has to put u in the trap?????????$ }& T, m8 S1 `' o3 r3 x2 R0 y
also u said there is a camera right there....then it should be recording  what is happening ...!! That could be a very strong evidence the nice man wasn't rob the old man...
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-5-25 10:49 PM

嘩!!! 呢d資訊真係無得頂!!!
" l  S4 i1 j; M6 _大家小心d啦
作者: men    時間: 2005-5-26 10:49 AM

thank you 樂版主 +fun~
作者: cymok3782    時間: 2005-5-26 10:57 AM

叫佢唔好用atm, 入銀行攞

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0