標題: [轉帖]貓長今[00+] [打印本頁]

作者: Jeans    時間: 2005-5-20 08:45 PM     標題: [轉帖]貓長今[00+]

[轉帖]貓長今
--------------------------------------------------------------------------------

貓長今

看貓貓 走多遠 未建過

看小貓 走千里 千路漫漫
看貓貓 的腳步 盡化溫暖
我的心 愛追憶 貓的微笑

貓貓風雨浪
貓仔相碰撞
貓將來能力創
貓中的希望
貓仔都靠岸
未曾絕望
==================================================
地理考試

地理考試時,
老師要學生簡略描述下列各地:
" 阿拉伯、新加坡、好望角、羅馬、名古屋、澳門 "

其中小明這樣寫:從前有個老公公,
大家叫他阿拉伯
有一天他出去爬山
當他爬到新加坡的時候
突然看見一隻頭上長著好望角的羅馬直衝過來
嚇的他拔腿跑進名古屋, 趕緊關上澳門
==================================================
如果有細路問佢點黎到呢個世界,你可以試下咁答...

仔︰阿爸,我點解會黎到呢個世界上面既??
爸(上網中)︰遲少少先講你知好嘛??
仔︰爸爸,點解唔而家講呀?? 你講左先啦...
爸︰ (似回憶起一段憾事)︰好啦好啦,你聽清楚喇 ...

有一日,當你阿爸阿媽兩個嚮房入面上網果陣,

你阿爸 connect 左入去你阿媽 度,跟住你阿媽重嚮我支

memory stick 度 download 左 D 野。

當爸爸 upload 完 D 野之後,我地先發現原來我無 set

到 firewall,你阿媽又無裝到 anti-virus。果陣我地想 delete
番既時候已經太遲,所以九個月之後你就黎到
呢個世界喇,阿仔你明唔明呀...??

[ Last edited by sfxc0000 on 2005-5-20 at 09:03 PM ]
作者: sfxc0000    時間: 2005-5-20 09:03 PM

+5
作者: sakura310    時間: 2006-7-23 04:36 PM

正wor~
作者: JerryLee    時間: 2006-7-23 05:36 PM

有無bros有勇氣 錄制一首以上歌詞的貓長今上來

support support
作者: boy40hk    時間: 2006-7-23 11:07 PM

Originally posted by JerryLee at 2006-7-23 05:36 PM:
有無bros有勇氣 錄制一首以上歌詞的貓長今上來

support support
下~~哈哈哈~邊個夠膽錄咁勁=.=
作者: ylc301403    時間: 2006-7-28 02:00 PM

大填詞家
好文釆
作者: 266    時間: 2011-10-27 11:53 AM

thank you

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0