標題: [警訊] 又一黑店 - 旺角雅蘭稻香 [樂+] [打印本頁]

作者: chun_singho    時間: 2005-5-27 01:42 AM     標題: [警訊] 又一黑店 - 旺角雅蘭稻香 [樂+]

有晚我跟幾個朋友到雅蘭稻香食火鍋,訂了7:00 p.m.檯,我7:05 pm到達,當然接待處有三四個知客,個個十問九唔應,後來通知我要等一等,好快 set 好檯通知我,一等就等了40分鐘,其間幾個朋友輪流問,知客們亦十問九唔應,你急佢唔急。到了大約7:50 pm終於有位了。
% M. j& C# D9 z" T0 D0 _  i- G  N. c1 F
食食0下有位傳菜捧來4客「椰皇雪蛤」,我們問是否送的,侍應說不是,我們表示沒有order,於是他捧去了另一檯。到埋單時,侍應問甜品來了未,有糖水、生果盤……我們又問係咪送的,他才說是特價。我們表示不要,要求埋單。另一侍應問我們「椰皇雪蛤」到了未,我們再表示沒有order,他說會替我們取消。之後另一侍應遞上單,問是否來齊所有食品,單上竟尚有「椰皇雪蛤」,我們再要求取消,她再去Cashier出單。之後遞上另一張單,我們當然要驗屍咁驗,其間有個黑衣肥職員怒啤我們,初時我都不以為然,之後朋友遞信用卡之後,他仍然站在該處繼續怒啤,我亦不甘示弱,跟他對啤,大約啤了幾分鐘,張單再來時他才走開。 9 A7 q$ }. V0 h
( W+ X1 o3 q5 E
由我們要求結賬至離開,歷時超過35分鐘。奉勸各位:謹記check單!
' S! _, e* y8 \- W
# ?4 o( |& S4 Y/ l# k2 m[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-27 at 10:33 AM ]
作者: JCer    時間: 2005-5-27 02:16 AM

我去過一次....ok 貴
作者: robertchai    時間: 2005-5-27 05:53 AM

呢家野唔係正經食肆來架,係為左洗黑錢開架" t! a' I4 [0 o: b
d野又貴又唔好食冇生意都經營到,梗係啦,用來漂白d錢架乍,生意額自己吹都得啦- D. W6 E! G; k! ~( m9 |) q7 J' k' ^
佢地d翅絕對係碗仔翅果d翅,肉
* f+ S7 [+ x: T2 B同海鮮全部都係次貨- i( {$ |! O/ K+ s
我朋友做裝修入過佢地個廚房,污嘈到嚇死你
( o% Z2 T8 w$ K: {9 M3 M/ }7 T$ z& q
奉勸各位,果d又貴又唔係出名真係好食既食肆,九成係為左洗黑錢開的,食品質量絕對冇保證
6 r4 F1 e9 B' D
" c2 h( d4 ^/ q, N8 r# G( i% m( j另外仲有仙跡岩,呢家都係洗黑錢食肆...仲有好多架...我唔記得哂...
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-5-27 10:35 AM

Originally posted by robertchai at 2005-5-27 05:53:1 N0 v+ z' f* w3 Z9 B! f( R
呢家野唔係正經食肆來架,係為左洗黑錢開架0 s( S; X1 v6 m6 R# l
d野又貴又唔好食冇生意都經營到,梗係啦,用來漂白d錢架乍,生意額自己吹都得啦0 k1 m3 Y: ^# W  P# {% ], t4 N
佢地d翅絕對係碗仔翅果d翅,肉3 k: ~* b7 \, x  u: a% d) z, }
同海鮮全部都係次貨" f% |6 {" n8 q/ i8 n0 r
我朋友做裝修入過佢地個廚房,污嘈到嚇死你8 q' h& o2 c* ^

9 k  E( z9 K( M8 V) ~; w奉勸各位,果d又貴又唔係出名真係好食既食肆,九成係為左洗黑錢開的,食品質量絕對冇保證  e9 g/ |# r/ c) E/ q
& S- T9 c* w% z3 y( q
另外仲有仙跡岩,呢家都係洗黑錢食肆...仲有好多架...我唔記得哂...2 ]# j+ }& [- P8 Z
3 U) B5 S( P# Z/ G, n0 o" t3 z

: H; r8 M# T" E0 k3 m嘩!!! 快d講埋佢啦!!!
作者: honeyharajuku    時間: 2005-5-27 12:43 PM

1: 去消費者咩咩會投訴佢!
8 |/ T9 S0 ?6 i, A3 T2: 咋肚痛去食環曙告佢!/ ~+ k/ B5 j+ d3 ^
3: 佢就收鋪果時搵爛仔搞佢個場7 D7 Z$ c! f5 P3 O+ M* s) n
  P! c  ]+ \: t5 I
呢d黑店唔可以撓恕嫁!!
作者: escalation    時間: 2005-5-27 01:10 PM

咁又吾可以咁講
- Y. z2 A; t. f. C廚房衛生同食物質素呢兩樣野, 基本上間間食肆都係咁
3 @, d/ a5 y6 M1 t, C所謂天下烏鴉一樣黑! s5 M4 X% h, D0 u$ m7 W
做生意始終賺錢至上
' {, ?3 f7 }4 N$ R: y; @用二三流既材料就梗架喇0 i& u3 g2 K0 s/ [
最簡單, 例如汽水機 D 可樂, 都吾一定係可口可樂 (除非你另外叫罐裝, 不過起碼10蚊罐)
; i, L6 H$ w/ n9 ?" `8 [廚房就更加吾使講" c$ Q' J) m' T2 I, X: z0 A
好似你自己屋企睡房, 你夠想整齊D, 但總係成個垃圾房  ~+ w2 y, \* Q6 |3 L, `* A5 N
總之一句... 睇吾到就當冇吧..., m& N( N3 c) T  e) i* F$ i
廢事自己吾開心" s# K: f' B$ L# D: n# Z0 O
至於「椰皇雪蛤」一事, 下次不要再去吧
( L/ S+ o* r& L. n/ a0 D8 a就算佢地真係黑店, 都冇可能張張枱都整多份「椰皇雪蛤」呃錢的
( ?- P+ i! B1 h" w% Q9 z6 u$ y可能真係抽中你, 你唯有當自己吾好彩了...
作者: 老鬼X    時間: 2005-5-28 01:16 AM

Originally posted by robertchai at 19xx-6-30 05:53:$ P% U4 ~* H! f# B
呢家野唔係正經食肆來架,係為左洗黑錢...
; \4 W7 D5 Q5 Q憎人富貴!
作者: 1011    時間: 2005-5-28 01:57 AM

but food quite gd

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0