標題: 做差人是否唔應該食煙? [積極回應者+] [打印本頁]

作者: 腳指o    時間: 2005-5-30 10:03 PM     標題: 做差人是否唔應該食煙? [積極回應者+]

果次睇到個差人著軍裝...佢冇食到煙啦1 C& d" c, J  U& Z7 }

" Q' w: R4 u# W8 ^: t. y; `6 P/ F4 l( M
但佢著便服果時食度食緊煙wo& q7 B3 |* Y% J/ K  X
) L5 Y: r6 I. A9 L; s
我呀妹就話做差人唔係要健康形象咩..點解佢要食煙
! e* ^0 M7 T  }2 i" U+ m0 D# t1 Q1 ^% a8 o
我就話啦差人都係人食下煙姐-.-!4 _# R/ F7 w0 a4 t8 \# Y+ ?, W, {
( Q5 f8 v9 w7 F: r: d- C- U% e1 v5 ?1 o
大家話差人食煙岩唔岩@@???
2 h- B/ J+ E; x6 D# I
7 [1 n  G: }) F2 F) e9 L- U3 @差人=[警察]唔係呀差-.-!!2 {. Y7 n, I8 n2 ^( E' b6 r

4 G' \# g' _; M3 q6 T: P[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-3 at 11:04 AM ]
作者: Dicksonheng    時間: 2005-5-30 10:20 PM

差人著制服食煙破壞警隊形象!!!$ j6 j3 U9 M  Y4 H* W; d* ^
但我認為差人都係人,有d有煙癮
: z1 v8 j% ?) c- o' y# c: Y大家畀佢一個私人空間我唸都得者
作者: vivienna    時間: 2005-5-31 02:42 AM

做差人唔係要有健康既形象﹐但係要為市民服務﹐打擊罪案。$ H$ h$ Y6 j# K0 j# c& a

; {. j& e# G6 u0 h) t但係當執行織責既時候就更係唔可以食煙啦﹐唔著制服就得啦﹐我都好憎人食煙﹐但始終距係有權食果禍。
作者: newman2005    時間: 2005-5-31 02:52 AM

當更時梗係唔食得啦, 但係off duty後就唔可以干涉佢地囉 (雖然我最憎人食煙) ...
作者: 阿細    時間: 2005-5-31 11:06 AM

咁佢唔著先食都ok ga...好難個個polieman~都唔食煙...咁如果要佢地有健康形象..咪唔飲得酒=.=?
作者: minghkhk    時間: 2005-5-31 01:16 PM

Originally posted by 阿細 at 2005-5-31 11:06 AM:4 @% l% `1 l* X, ]
咁佢唔著先食都ok ga...好難個個polieman~都唔食煙...咁如果要佢地有健康形象..咪唔飲得酒=.=?
9 i" M* _" |8 _
Originally posted by newman2005 at 2005-5-31 02:52 AM:
& t' u2 H  ~/ u7 U當更時梗係唔食得啦, 但係off duty後就唔可以干涉佢地囉 (雖然我最憎人食煙) ...
# b, s, c9 f$ `. J- @# G+ A" I8 o4 X+ I1 {) j
Agreee...
. K* D* e8 K! ^% _. N% z警察也有自由~
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-3 11:07 AM

如果連落左更都要俾人批判
7 }& w# D. d. f# I/ I6 [咁香港呢個地方既道德標淮真係歷史新高兼全球之冠!!!
作者: adamas    時間: 2005-6-3 12:23 PM

國家領導人都食煙啦
. N+ m& [. z  Q# b5 |. O* P) O大陸D學校D老師上緊堂都照食煙(雖然我唔支持)% ]3 Z( t3 S, I& E
警察何以唔食得' Q' D6 I! h- ^- `+ J5 h
警察都係人, 佢比人既印象係正義既角色$ J# z3 t6 Y" t7 N5 `; O( W
如果覺得警察唔食得煙
, u% H; {( w4 f% z4 U我覺得佢地對食煙既人有成見囉
9 r; l" d/ d: t% t, R覺得食煙既就係壞人, 唔配做維護公義既職業& ^$ H/ `! D' t' Z: `5 i: p+ E
反而反對教師食煙都還講得通
作者: 老鬼X    時間: 2005-6-3 12:24 PM

差人點只食煙呀!
" G- |0 k6 J% n- g3 \6 n3 p好多差人操守都好有問題3 t# I$ z! o' Q3 U- h* J
食大麻 F頭 茄....(係白粉唔食)6 \; T3 v* m( n: |3 Q, e
仲有叫雞(掃黃o個o的仲唔俾錢t)' F, A+ r/ \% q; _# f0 ]
反黑o個o的又係黑社會- d6 I0 q3 \/ E* {) ?4 C/ M
唉!樹大有full 枝4 B" W+ _( s* W1 a) y
算把啦! 治安算好咪得羅
作者: karate_pau    時間: 2005-6-3 12:29 PM

Originally posted by 腳指o at 2005-5-30 10:03 PM:
3 c1 A, U  r/ J: c果次睇到個差人著軍裝...佢冇食到煙啦...
) @. y; N+ T3 g: r, q- q( ~
4 ^+ P5 _* T, \7 ?5 [: c: Z( p1 \

8 w' v, L, r  W+ V, u4 w. B你細妹幾多歲呀,咁天真o既??
作者: adamas    時間: 2005-6-3 12:29 PM

Originally posted by 老鬼X at 2005-6-3 12:24 PM:( X9 ~! w. L" y
差人點只食煙呀!1 p! M* |/ w' s  r
好多差人操守都好有...
, `! y( z( i. J
& X& s* A# Q3 R9 p3 J我以前有個黑社會朋友; z. C! m! A0 K! G1 J2 U3 T
佢話差佬同古惑仔無分別
/ O+ L7 i7 \# C/ \/ W2 P差佬只係羅正牌既古惑仔
+ t) N1 ]( t3 C7 k- d" h! |' n只要黑社會同差佬傾掂數
3 @7 E- t( L4 E4 J2 U$ M' r大家就相安無事
作者: sas    時間: 2005-6-3 12:35 PM

我覺得形像上絕對有問題,
* }: M% J4 |* r1 O不過我想信亦都要比返人生自由佢。3 ?; N. z6 n# t  n. Y
不過對於我黎講絕對會影響體能。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0