標題: 您有無患「上網毒」? [積極回應者+] [打印本頁]

作者: abc123aa    時間: 2005-5-31 03:36 AM     標題: 您有無患「上網毒」? [積極回應者+]

上網毒=_="
6 l' `* {6 [  Y' _, C1 c! C$ ?! R1 E" b; Z! {$ e  r% G
今日無線6點半新聞既醫生話我地成日都上網, 話我地一唔上網好似無左樣野咁~: t" k6 G! Z( G3 O6 y
+ b5 u( }+ H# e
大家點睇呀,吹下水啦,大家講下如果你地冇得上網會點???
* R6 _0 G, E# C" g8 p. H& S/ t3 Y# [/ t
我如果冇得上網未必會死或者覺得辛苦,最多成日係咁打PS2,以前我有打online game果時突然間停玩又真係怪怪地咁,不過好快就適應到^^") Y0 [- B. i4 |% T1 [8 C1 x( j

$ C3 p2 S' B8 x( n; N[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-3 at 11:20 AM ]
作者: JCer    時間: 2005-5-31 03:44 AM

Originally posted by abc123aa at 2005-5-31 03:36 AM:
& v! ~) \% n" Q1 Z% u8 p& Y; F3 q今日無線6點半新聞既醫生話我地成日都...
& v- f5 H% Y7 W8 j5 ~( s
我都有睇...
/ r% B* w+ x5 M* B. |8 s如果我無得上網...) V, {, g: y+ E# H0 c
如果係咁,我會早訓好多... 但係都會好悶下, 比依家更自閉都唔定...., {. T6 N. z- h. @, E+ m- W2 s
但係過1,2個week 會慣返, 因為之前會考果時...成3,4個月無PC用
! E8 ^! C. A: o8 K/ y% W7 s都係有時去下圖書館 睇下 E-mail咁.... X2 k% S6 H4 e# X% R/ T" t
其實無左又唔係話唔得既, 不過無咁方面 lor ,無理由想問個fd 少少野都打比佢ar ma, ICQ問2就得... 幾方便, 上網查英文又快...
2 _1 C- t$ o5 j# ]7 H凡事係會 "物極必反" 一定要係控制到自己lor, 係你用電腦, 唔係電腦用你 呀麻...
作者: lliu    時間: 2005-5-31 03:45 AM

That's the first thing I do every morning when I wake up
* e; m! G$ P: P5 a" K! I, v3 f/ Vif I can't  上網...
! f' J* d1 D: U/ D2 XI will play ps2 too
作者: abc123aa    時間: 2005-5-31 03:46 AM

Originally posted by JCer at 2005-5-31 03:44 AM:8 A* {: D9 o* G
我都有睇...& p8 H6 K8 I8 o& h, c
如果我無得上網...
+ S, I4 V. O# G0 i/ s& k如果係咁,我會早訓好多... 但係都會好悶下, 比依家更自閉都唔定....
" B7 U8 ~  {5 O. ~( B但係過1,2個week 會慣返, 因為之前會考果時...成3,4個月無PC用9 U5 m6 q) L" E* f0 E+ O) ]
都係有時去下圖書館 睇下 E-mail咁...! D8 r1 r  @9 Z& D: O; u" T
其實無左又唔係話唔得既, 不過無咁方面 lor ,無理由想問個fd 少少野都打比佢ar ma, ICQ問2就得... 幾方便, 上網查英文又快...
6 `0 D3 p- }5 h+ t2 D' j凡事係會 "物極必反" 一定要係控制到自己lor, 係你用電腦, 唔係電腦用你 呀麻...
( u. p* o( }# e
同意呀,千其唔好過份沉迷就得
作者: vivienna    時間: 2005-5-31 03:47 AM

i dont play video games at all, i go online just to read news and to blow water on 26fun
作者: robertchai    時間: 2005-5-31 06:28 AM

我冇法,工作關係,如果唔需要工作的話我一般係唔會上網的
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-3 11:21 AM

呢個topic同我之前個「沉迷打機」差唔多' s, v0 x* J' Y7 k6 ?; e
大家都回應下啦
作者: 446622    時間: 2005-6-3 05:48 PM

當然中哂毒啦,一收工返到去,連鞋都未除,就開機上網,晚晚玩唔願訓,笫朝無精神返工,唔使纖體自然瘦左六磅,以前仲係用56K上網,一個月幾百蚊PENT費,真係好貴架!係網上面識到好多人,各行各業,(好彩無出事)沉醉係呢個虛擬世界,簡直不能自拔.
作者: william303    時間: 2005-6-3 05:56 PM

我唔知算唔算中左毒呢,我本身份工作已經係由朝對到晚啦,咁咪經常on line 囉,放工之後間唔間中上下網,因為屋企冇九方打唔到中文,所以好小上,但係仆街啦,因為我今日終於都買左隻九方,我諗返到去又係對住部電腦,唔知會咁樣會唔會死呢?不過未死之前,已經有個嚴重後果,就係我D近視深左好很多呀!shut!
作者: ak47yan    時間: 2005-6-3 06:53 PM

死...
作者: secretfj    時間: 2005-6-8 11:50 PM

一唔上26fun就lor lor lun....
0 _- R3 t4 ?, ?8 x我估自己都係有病了~~~~- Y3 ^3 T: w: q6 Q' J- n

: L# O% f3 g" B3 o1 l; Q6 d

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0