標題: [工作] 公司吐苦水 [積極回應者+] [打印本頁]

作者: astepor    時間: 2005-5-31 10:06 AM     標題: [工作] 公司吐苦水 [積極回應者+]

各位大大想借這裡一吐苦水:
, j% C% B4 {+ a' o9 r# s' f, n7 E我公司有一女同事, 負責公司內的鎖事 - 訂文具, 訂換toner, 安排約車外出, 約上大陸廠車, 寄信, .... 等之嗎綠豆事.. X7 W9 r- \7 H/ y' B
但她不知是喜歡玩野定情緒化, 時常漏約車, 寄信又話無收到,又話已經寄左,本人第一天返工是一件文具都無, 問她,她說:係無架. >_< 換toner又有時不做, 叫個70-80歲老人家自己搞. (!) 問乜都答唔知.2 E, x. i! c' j9 E; t$ I
同manager講, manager又鬼理這'之嗎綠豆事'. 媽乂返我, 說:這些小事不要計較, 但(1)這女同事真的負責公司內的小事, (2) 但這些小事又可嚴重影響工作, 試過要寄支票去交乜乜費, 但她之前很久才把這信交出, 所以已差不多 dead line, 叫她寄又無寄, 一直在tray裡.
; P  J5 G2 A8 P6 j/ y- R1 M& d+ h" l' K) u換toner這件事, 人地70-80歲老人家. 人地當然唔會, 又媽乂人地蠢. ._.!" b  z3 z# X' N2 A

- o; F6 D, |. @[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-3 at 11:25 AM ]
作者: 167169    時間: 2005-5-31 10:21 AM

有d咁衰人,天有眼會收佢
作者: minghkhk    時間: 2005-5-31 01:18 PM

好似電視劇集劇情~~@@"
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-3 11:27 AM

算啦
9 j, }; o' Q- ]7 {& I; C; x辦公室政治唔止咁添啦- v+ J6 Z' p0 Z* O% ^: n' a
呢d算小兒科
! t# {2 u" |- x0 p4 c6 u3 s; R
/ e( V, k/ J% Z* z. F只要您唔好咁就得啦
作者: OBB    時間: 2005-6-3 11:41 AM

http://www.enkou-hamedori.com/ka ... i_enkou_chiharu.wmv
# \; ^7 ~4 o4 l
2 m- o# R+ ]- F: R( Nu are so unlucky

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0