標題: [6/2吹水加分題]覺得自己有咩係與眾不同/引以為傲? [打印本頁]

作者: don    時間: 2005-6-1 10:27 AM     標題: [6/2吹水加分題]覺得自己有咩係與眾不同/引以為傲?

我講先啦
9 X# m" w2 D) p( k6 e我個樣都ok ge7 x# m1 a# d; h- j
都可以叫做靚仔,不過當然大把人靚過我啦1 y# K" f8 }/ p- h' r' r
身高我都滿意嫁啦,180
6 }5 u( b/ s$ q; L5 u8 ?) j; i不過我最耿耿於懷就係我無咩一技之長,樣樣都好似半桶水咁6 s3 ~4 F2 U  Z" U
可能仲少d tim=0=你叫我表演你睇d野我都唔知表演咩好....""
8 i! z. ]+ s! w  [# {  u不過我都以有個健康ge身體引以為傲~
7 D: t4 \- a  {: ~; ]5 s( A# a( i  ~  c" D

' T7 _' I# Q9 S1 `# I3 _# M" r' C
. Y9 E  z) w8 W5 b$ h1 n6 s積極回覆主題之會員, 每人可加 5~30分, 視回覆質素而定3 O2 [5 J1 f! {$ m
(積極回覆之定義: 字數起碼超過30 及 有意義同時貼題之回覆)

9 v5 @  f" _; H* r1 @! v- t3 O& W7 n% r5 }
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-3 at 02:00 PM ]
作者: trista_cheong    時間: 2005-6-1 12:19 PM

Originally posted by don at 2005-6-1 10:27 AM:
! f7 t( ]2 n, u- z& m) R我講先啦9 d5 Q- c% J( o$ G6 k
我個樣都ok ge# k" |4 T4 }4 V' }
都可以叫做...
  e5 o  u2 x/ ]: A! }# ?( x. }* t) ~( @
$ B; J7 K6 R( t3 F+ @9 j+ m' d2 P
我引以為傲ge o野係我識少少電腦咁lor……
) _" H- c6 S9 }; t' S因為我知有比較少女仔識…… 所以都會好開心~' s- b$ E, U  D8 E! h" E$ p

+ Q6 q  L+ ?. y8 [仲有我平時有寫開o野﹐自己肯睇書﹐想學o野﹐對好多o野都有興趣( 所以咪jack of all trades lor~ ) ﹐最緊要係我唔會放棄自己!+ ?* j1 Q! O% W: n
7 u2 I: t. D# }8 m0 P) M
另一方面我都有少少引以為傲我皮膚好白~ 一出世就係咁 ~( 我阿媽話我一出世成糯米團咁)=.=! _. G) G1 |0 p4 B8 G1 Z4 z/ k2 d
坦白講~ 有時俾人咁講都幾開心ga !^; ~; W3 p+ Q! p4 y9 j
因為我係大近視﹐所以呢我個眼球都幾突^^"
6 U' E1 w! @6 P+ `9 R' _: x! I2 S/ @  }& h# f, Q: q
  z3 a/ z/ R. I6 D
通常講完呢d o野都會俾人覺得有種好自大ge 感覺=.=" 如有得罪﹐敬請原諒!
作者: escalation    時間: 2005-6-1 03:08 PM

自大同自信真係一線之差
7 _7 P! q. |  j不過要分出就一D都吾難
! R% B/ c6 B7 _; @8 S0 M- m5 K: ~1 a3 c. F) ?
言歸正傳, 關於與眾不同or引以為傲
* m% }, U2 R  s+ d9 S7 @
& X1 X* i7 }8 p3 m  G我諗我與眾不同既地方就係個樣生得惡 =.=& O$ Y8 j0 _5 N4 t
我自己就完全吾覺
3 x! Z3 q5 L- Z. Z- R; J# ~但個個都咁講, 我唯有默默接受了...
' P- z" b' m6 o, n. Y6 m不過都有"好處"既... 出街個陣冇乜人行近我身邊lor... (人多擠迫情況吾計)
' z1 u  _/ \+ U& p- r' C* |正經場合成日都要帶眼鏡, 扮斯文: ?+ Z6 a: h! B  X; U: ~. b
' x6 D% t2 U( S( B
至於引以為傲, 暫時都未有...
; ]  U8 d4 U9 {' l( j3 A% W% @# N* P) n不過我兩文三語吾錯0 f$ X8 a; E4 w5 |
我講普通話/英文個時冇人聽得出我係香港人
% j) @" A4 z, x6 m# Z8 `" ?+ Q比起好多講普通話/英文帶住香港口音既既人好好多4 m. u5 P; C6 G4 n4 {

2 I$ H/ I/ K3 e5 ~5 o4 Z8 P2 L題外話... 我覺得...6 P7 G8 l  y* S- I8 x3 a
與眾不同偏向外在, 天生俱來既野多D (例如: 高大, 肥胖...)" H4 d5 \: P9 U$ p5 b, d' n
引以為傲多數要努力爭取 (例如: 學位, 有錢...)
作者: 傻仔Him    時間: 2005-6-1 03:17 PM

我與眾不同慨係考試時- V$ _+ m7 `9 m4 G2 H- a
會變得超勁(體能,智慧)
' C5 L8 H0 z# R原因不明=.=""
作者: moneyhkhk    時間: 2005-6-1 03:46 PM

我與眾不同o既地方係咩野做起上黎都好快上手,& k+ |! X. g$ N; w9 d
引以為傲的地方係考試次次都有10名內......真架
作者: fmchelloauntie    時間: 2005-6-1 04:10 PM

我引以為傲既野係我識"泡"3個ball...既係好似小丑咁...
/ |* p* S" R2 m仲有唔知點解我0係maths 同physics 度唔洗點讀都可以ok 高分~
9 L# C8 s. E5 c仲有我阿爸阿媽好好...(都可以ga 可?)
4 @& Q1 w) o* G- y& E8 y! Q-----------------sorry...我唔可以再讚自己了~
作者: rockhard    時間: 2005-6-1 06:44 PM

我與眾不同的地方係我跑步都幾快,都贏過一些田徑比賽,仲因為可以入足球校隊。+ N8 b, X1 n% R, e5 ^9 J8 U8 v
我的缺點是我做野比較慢,考試通常都係最後一個做完或不夠時間做。
作者: homan~    時間: 2005-6-1 07:33 PM

引以為傲係吹水既能力
5 O! I0 Z+ Q3 p$ |5 S- ~
6 @+ E; n5 l+ ]: j唔知點解,( z" w$ Y& Z0 W5 E+ T
好易識friend, 又唔驚人wor5 o3 ~5 p% e' k+ S' K+ M3 {

" z. I) w) f0 K8 Z9 A$ |; X對於教會黎講, 我都幾與眾不同架 (唔係自大......絕無此意)8 }& V4 [+ R) M& j, }# R
我都信教, 有返教會, . x1 t' F/ J3 F% M2 [( ^/ @0 n
但係教會d 人好正經架,. l- o, O5 a5 D+ N8 A
唔似得我咁,
# B$ M# y8 X1 {. q/ ~一係唔返, 一返就遲到% K. O+ a& l+ b
仲要成日absent主日崇拜, 聖誕崇拜 (出左去玩 ) + I8 d' z, O1 V% w8 J  P
好玩既function (好似去camp) 咪到law% Q4 t1 G  i& P  Z. Q

5 J' R' P: N! q! S6 R' o6 J" X得閒又講下噪口, 仲要串嘴 + ^2 O- ?8 t( [+ @; u$ d+ w* F
總之唔似教友啦
作者: fo    時間: 2005-6-1 07:36 PM

我與眾不同o既地方係我唔怕當住人地面演講or表演
3 h& }" {3 O2 [仲有就係我試過考第尾,但我係都唔份氣,係咁溫書,最終俾我考番個全班第5番黎~!@
作者: abc123    時間: 2005-6-1 07:41 PM

與眾不同之處係有兩方面" l% Z$ O4 {' D* U
一方面係比人衰,而一方面係比人好4 f, ^/ U+ m. Q
我講左比人衰既一方面先啦
+ q' v' A  A3 `; z0 s我個樣比較樣衰,性格冷酷,所以朋友唔係好多
. \3 H0 d7 ~; ]3 X& L又細膽,好多野可以自己都做到,但係我無去做/唔想去做7 B2 T5 n( n/ _+ J! L" n$ X* W: n0 Q; y, q
而我好既一面要算上成績方面啦
5 M: b& L2 d1 ^0 _! ?9 @3 ]9 Z成績方面都唔差既! z5 X# ?* W. r) e5 S+ x1 w3 |
不過係才子都無用~~樣衰無女
# h9 h2 F( F* L5 C! z0 m/ @而係既說話能力都唔差,起碼唔會俾人一種反感既感覺先啦
$ i# Z8 b4 P1 X6 d" B% H可能呢d都未必係與眾不同啦~但係為左分我一定要努力 ~.~
作者: taipotse    時間: 2005-6-1 08:08 PM

我最引以為傲係小弟好鍾意做關于art既野# t2 ^1 c! G6 D$ ]" g
下面全部係我整架
& Y; @7 @# e# C' q7 U我女朋友都係咁呃番黎架

圖片附件: CIMG2826.JPG (2005-6-1 08:08 PM, 79.3 KB) / 下載次數 10
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=348014&k=0917bb496f721bad16acc69d7cef8061&t=1726911146&sid=HkEEMK

圖片附件: 4fe7.jpg (2005-6-1 08:08 PM, 21.6 KB) / 下載次數 11
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=348015&k=06272793a75a52c45dba3aefa1ce6806&t=1726911146&sid=HkEEMK

圖片附件: 31ba.jpg (2005-6-1 08:08 PM, 28.6 KB) / 下載次數 9
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=348016&k=124cca0a67001c49e948313c3ff31ca8&t=1726911146&sid=HkEEMK

圖片附件: CIMG4219.JPG (2005-6-1 08:08 PM, 108.3 KB) / 下載次數 10
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=348017&k=0d67565980eec0f52be342d1cf610248&t=1726911146&sid=HkEEMK

圖片附件: CIMG2303.JPG (2005-6-1 08:08 PM, 68.8 KB) / 下載次數 4
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=348018&k=0b2ea886242ee5d69a03a4745bfabfcc&t=1726911146&sid=HkEEMK

作者: saki    時間: 2005-6-1 09:46 PM

我引以為傲既野係我的身高&身型 (170 cm and thin)
# H7 A/ x) ^4 J5 g; o# y3 z個樣都ok `~~% h6 N" @- d8 L- h' {
仲有,我成日都笑 (d 人問我點解可以成日咁閞心) 呵 ~~呵 ~~~呵 ~~~( }( q$ W2 k0 U8 G( O
最叻就係 "追巴士" (跑得快,好世界)! ]) C# g; X9 Q9 ^" |9 D
etc.....
作者: waithung    時間: 2005-6-1 11:09 PM

我冇乜野突出~~~最叻的就係轉野!轉筆,轉書,轉波,轉毛巾>>>>>轉得既野我大部份都識轉~!@@^%&^*
作者: nyk_dick    時間: 2005-6-1 11:44 PM

我最引以為傲嘅嘢係~~好多老友,可能係我性格隨和,所以d老友有乜節目都會揾埋我一齊去玩,有 乜心事都會同我傾,所以我好自豪架
作者: nirvana_169    時間: 2005-6-1 11:46 PM

雖然我有很多壞處 但其實都有好多優點, 因為我自問都懂得感恩, 亦對人有一顆幫助既心, 我都好想可以幫助得到別人, 亦好珍惜身邊既人, 我都幾懂得藝術同音樂, 亦好欣賞藝術同音樂, 不過就有一份執著, 不過我不懂得表達自己既內心世界, 所以成日被人唔會, 不過自己又會有樂天知命既性格, 同埋我唔似好多香港既男仔話乜就乜, 要跟乜就乜, 學乜就乜扮曬野, 我喜歡做自己亦喜歡看見別人開心. ^^
作者: NaTuRaL_GiFt    時間: 2005-6-1 11:54 PM

我最引以為傲既就係有一個強健ge體魄,都有幾舊肌.....獻醜獻醜""
; M7 F" K7 _+ a5 V. G- ?* }& u至於與眾不同,就係可能我係比同年ge人矮(好多親戚都咁講...ai)....only167cm""
" \7 r! j& u1 ^/ ]3 |% v7 P1 z不過我份人係超懶...測驗考試都唔溫書,等死....但係如果遇到一d我鍾意做o既o野,e.g踢波,我都會好俾心機去做..
作者: 畢球人    時間: 2005-6-2 11:48 AM

我最引以為傲的就是在考試時tip題準確度超高~( M* C+ H, C0 H, J" J# x
試過有一次考試時出四條long questions,而我tip中其中三條~
1 T4 L4 ~& K1 @3 F1 _" Q但此「技能」只for考試,一般的quiz就無用~~
作者: 膠佬    時間: 2005-6-2 01:04 PM

我性能力好勁
作者: 【車仁】    時間: 2005-6-2 03:01 PM

個個都話我似杜汶澤,  r. X& X  M/ U, k7 m0 S" x
講d野就最似啦=.="咁算唔算呀?2 j6 o7 e* ]4 W& L
同埋我對每樣野都有最豈碼既認識,
( E% T' z9 w9 {; N& S) R樣樣都識d...又算唔算呢?
作者: liyo898989    時間: 2005-6-2 07:44 PM

我丫.....我覺得自己最好既係高大啦..." H3 q- g4 i$ b) e0 l$ j( {3 L

+ k7 w/ z! b* X8 C- N, m藍球同足球我都好殺食...都嬴過唔小獎既....
3 {7 D- S& P0 X. ]0 k+ i7 q
, n) r, A. f" r. y* ~但係愛情方面就....可能仲係細個啦...到而家都未拍過拖..不過我唔介意架( T, I# o" q) n& M9 L/ N

% p) U/ ]' O' e6 _- h只要搵到個真係鍾意先拍拖...唔係要扮野又去拍拖...唔知有冇人認同我講呢..?
作者: xthmkn    時間: 2005-6-2 08:20 PM

我覺得我都唔錯架) f  L/ s+ @1 V9 e, m  v+ \+ B

" c# N' g# M% l6 W我186高 @@  皮膚係白色<男人老狗 我算好白> 比太陽晒到都唔會黑 只會變粉紅.. 好多女都恨唔到
$ y+ g) p! {" K8 f2 O$ j$ ^
% R5 D' [6 K, ~) k跑步我都算快架 成日拎到獎  
# z$ p9 v/ F* Q- o* Z  |但係讀書就 =.=# {2 X0 a9 R# O& }% b# i
9 a8 W1 ?4 ~: I; [& \
仲有一樣我覺得自豪既就係我女友 ! 我同到佢一齊我真係覺得好開心 !
2 L8 d* P* W& _2 C3 n3 Q出到街好多人都及佢架 !!
' r% t9 [! A6 g  P8 m& j, s! P- ^7 i2 o! C
仲有我最自豪既野就係& j1 C! g8 g  r
0 _0 B# }9 T8 y3 n8 B1 B% v
我係我

作者: homan~    時間: 2005-6-3 03:38 AM

Originally posted by xthmkn at 2005-6-2 08:20 PM:
6 a4 Z! Z$ ]" E/ q我覺得我都唔錯架9 ]# V+ ^# m& o1 e8 E* ]
- ^: K" B1 z. M5 J0 B' y3 o
我186高 @@  皮...
* _  s) \# C0 ?# d2 z" g' c

/ H. a, {. e' T6 b  K冇錯!2 ?. m! q; g* n  |8 o

3 X! o4 |8 M9 F6 G: W# h依果世界得一果自己!
作者: thatsok    時間: 2005-6-3 09:25 AM

我與眾不同既地方係單眼皮 ,兼且因為有深近視,所以雙眼都幾細下,宜家仲後悔緊冇好好保護雙眼。
; H6 Q0 n8 r- ]2 u$ i同埋我d皮膚又係幾白。# x6 s9 ?. ~1 F8 X6 e1 N

; m3 h' D% n5 @7 w. ~至於引以為傲既地方就係,我都幾健康,兩年都冇乜病過。8 q2 r% q1 y/ A& E
仲有我曾經考過全班第一。
6 O) _3 d; N, b4 q4 Q另外樓上有位仁兄識"泡"3個ball,其實我都識ga。
作者: Gretzky    時間: 2005-6-3 02:50 PM

哈,幾得意wor!5 q$ @8 s! b+ |/ p: U; H+ h9 a' [
& [6 p/ @, i) j/ C1 m
我最引以為榮的就是已經揾到一個又醒, 又靚,又好愛我的老婆!(肉麻!自已都差D頂唔順!)# ^8 h0 R1 B/ ]; R2 V

作者: Dr.anger    時間: 2005-6-4 01:38 PM

Originally posted by xthmkn at 2005-6-2 08:20 PM:7 ^( Y0 N2 p1 X/ v( q$ X
我覺得我都唔錯架! [/ j3 C: o& [2 F0 c' V) b
" P+ p5 _2 W. O% G  X$ f3 `
我186高 @@  皮...
0 u% a+ v9 m, {3 E' E9 z/ _2 [呀=口=...同你差唔多一樣
作者: zlkwa    時間: 2005-6-4 08:35 PM

我最引以為傲ge就係....; S6 O8 y; |" v! T  Q* v- b
係幼年班考過次第2名......8 W3 H3 U: i& }
係高中最後個年...考到十名內.....(中間個d就咪提....唉)
- l9 A( t6 j) n% M5 [* K( N好頭好尾....問心無愧.........
作者: 冷    時間: 2005-7-7 05:55 PM

我自已個樣未算靚仔,但都ok啦,見得下人。) W) z5 T$ }( a' t8 P# A  R
好在自己睇得書多~
+ ~# c; k- F! r8 ~3 D自己學術上都算幾唔錯丫~4 F5 z$ m& Z' H: u% |) w" l( g$ r
讀到間好學校,成績又唔錯。( Y2 f5 R9 h, v
乜乜phy, chem, bio都難唔到我。3 @8 j: O' Q; j9 s, t5 r
出去玩數學比賽都羅唔少獎。" y3 i; [5 x- Z3 F* }
自問打機同體育都有d天分,
  i& p1 p4 B  k" I6 z2 O可能因為反應快掛~' a( X& h+ j4 }4 [1 W# k% r
學過下幾堂Capoeira,
% h2 j8 P" ~# g. t* r都玩得幾好,跳幾上來都算幾型。
作者: wanmankit    時間: 2005-7-7 06:07 PM

我自己唔算靚仔,但都唔差得去邊=.=' A6 I& ]3 i$ s* u
我自問係學術方面比較好' R8 w& v) I  e$ I1 \' q6 H
中,英文都難唔到我,成績唔錯% p" N  _' [$ v# y0 w5 q
體育都幾好~) P; e+ ~5 k9 z
出去比賽都有獎攞,真開心
5 U% x3 ]6 g+ T; {引以為傲既係...; ~/ b# T3 h: J2 b* |, [3 f
我考到笛子(中國個隻)到第8級
, s. _1 `- P, C+ ?+ _! E$ i+ }& r- X/ l1 @人地都考唔到-.-
作者: szekit88    時間: 2005-7-7 07:15 PM     標題: ^^”

HAHA....2 z+ C" k: r+ X6 f% e
我最與眾不同的地方是不好的AI....3 u  [8 F0 c, e# w3 C6 [
我是一個大頭暇...
* q+ w3 ~1 X6 H4 [4 I8 N可以不見東不見西、PASSPOT, ID CRAD ,WALLET,KEY,% ]1 l* U+ q& d
不可以不見的東東都可以不見
& n3 i% p4 _0 Y2 q( Q# K3 S& z( r我MAMA話我頭不是和個身連在一起的話也不見@@  M. F# c; c2 h& u7 S
- g4 x; L) ^  P+ H  Y
最引以為傲的是我解決問題的能力和面對問題的態度0 y, {4 Q# c6 i& Q9 i
自問有好多時發生事時我都可以自己解決不用家人憂心^^
6 d7 F* L- a! B* n' y8 ?) I(我是外海留学生,出去留学所有事都是我自己一個人DO)9 |1 n; A+ |1 w  V7 [* E; t1 L
面對問題的態度是我不解決問題的話、問題会解決我
作者: Dinezz    時間: 2005-7-8 01:12 AM

我吾同既地方
" g9 f* A1 j; {: J真係我係一個中美混血兒(禿頭的)
4 b! e! b  z  U( d3 B" ^你地有冇見過地中海的中美混血兒! K6 P0 I2 N5 I) X" `  {$ f
我好靘仔架8 W9 g! Y9 O' u
不過就係冇頭髮5 {. j1 a  e4 e' T! k9 ^0 L
可能當初就係自已吾聽老豆教
; a$ W. Y! k; \5 x* P7 m4 Q"男人吾賤格
+ ~; B, d( q' i# j  t好易冇頭髮"
; i3 o5 U0 m: z' {所以攪成甘既款樣
作者: pignose    時間: 2005-7-8 07:57 AM

我與眾不同既地方就係我有一個大鼻,睇我個login name都知啦。同埋我個樣又係個種惡型惡相樣,搭親巴士d人通常都唔坐我隔離……最引以為傲既地方就係我曉畫畫,起碼我比起其他人黎講我已經搵到個人生目標,畫野就係我既成就,我會比心機繼續畫落去~~
作者: sohozhk    時間: 2005-7-8 10:39 AM     標題: 這要問你的女友

don,2 z. G$ z9 l* Z8 ~7 J& `

& V3 S3 x, }8 p( f& \/ N2 n這要問你的女友,點解會揀你?
5 _: ^+ j; W0 O- t1 h──有時,感情毋法解釋。
7 f% @, p1 c$ B; i, `' P9 V3 x7 E6 z% V. K/ s4 x1 q  D2 _- t
問你感唔感動,感唔感覺到?!
作者: gundamman678    時間: 2005-7-8 02:05 PM

令自己引以為傲的東西? 咁秘密既野唔方便拎出來架喎! 拎出來會令大家自卑的~~呵呵~~' L& z+ ]/ O! g- C7 b% c
0 Y! Y/ u8 k2 Y7 `6 }

' a, e$ E7 m& U6 `! Y講笑! 其實我都欣賞自己有善良既心地囉,以男仔黎講,我諗真係冇乜人好似我咁,所以我惟有做social work呢行至適合我。8 J* t3 ]* z5 }% ]; k) z  X( _* b* l

& m$ }: Z' O2 e; ?0 N同埋都滿意自己有上進心囉。仲有係對人好好,因為我好脾氣~~
- R/ j6 e) @5 K; m/ \  n; ^
( O# {. Z! G5 l+ ]不過最欣賞自己就係,我覺得我係一個識得欣賞世界既人。我對世界既人同事會抱欣賞既心態去看。我覺得呢種心態會令自己對人同對事都開心好多。有時望住個天,望住好靚既海(仲有好靚既女仔)我都會覺得好開心。呢樣野我相信係上天對我最大既恩賜~~, b1 b+ Z' Z' c0 \+ }8 Y. Z

1 J6 f# v2 A" j, X  y[ Last edited by gundamman678 on 2005-7-8 at 02:15 PM ]
作者: 安心    時間: 2005-7-8 07:24 PM

我最與眾不同的係我咩都笑~就算係好好好好衰野~唔笑都唔會喊7 T/ l: a; j5 q/ E, |( L* Q
就算幾hurt~幾傷~我都唔識得喊同唔開心1 B& t4 t$ q% b% Z# t3 \! e6 h
8 k5 x4 W" W# ^$ U1 @1 G+ X
但係咁就顯竹7我咩都唔關心

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0