標題: [飲食資訊] 鍾意食吉野家同KFC既朋友[+] [打印本頁]

作者: 會員仔    時間: 2005-6-1 11:27 AM     標題: [飲食資訊] 鍾意食吉野家同KFC既朋友[+]

雖然唔知你地知唔知,但係小弟我覺得有需要講下
6 o  S  J# Q) ?& Y& ~& R! x5 l7 R+ P5 Q2 ~. y
話說我有個fd係果到做過野,佢話客人好鍾意既牛肉汁其實係由一D污糟左既熱水溝落D牛肉粉就成為各人口中美味既牛肉汁‧‧
8 t4 ], X' h  o: L9 e3 S. q; f5 _! w% W; Q2 X  w$ j
而KFC果到,我另一個FD講(佢係果到做),話KFC 比客人既冰其實係拖完地之後用水沖乾淨再倒番入冰格,等D客見到佢地係冰格到囉冰以為好安全~~而據報用D冰黎拖地好似會拖得乾淨D喎‧‧‧‧
9 G! {' [+ b8 O4 C+ x# d3 q4 s9 ~
$ C% n6 `. |# d% M雖然我都唔知係咪堅料,但係純粹想提下大家姐‧‧有錯或者係謬論勿插。/ O: y% D: \7 k, J- g

7 g) Z5 W; g7 h; @5 o% T# D* ]! @; `[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-3 at 12:25 PM ]
作者: sfxc0000    時間: 2005-6-1 11:43 AM

好彩我食KFC o個時都係走冰姐
作者: baatkung    時間: 2005-6-1 11:45 AM

哈哈哈哈!又係有個朋友係果度!信果個都低b啦!你一定好懶未做過家務,用冰黎拖地點會拖得乾淨D!冰拖完地之後用水沖乾淨再倒番入冰格,咁叉麻煩!況且你估KFC係你屋企廚房個雪櫃呀?飲食店用製冰機架!!
作者: cyrus_1985    時間: 2005-6-1 12:12 PM     標題: 反胃~

好彩, 兩間都唔食~姐
作者: abc123aa    時間: 2005-6-1 12:29 PM

Originally posted by baatkung at 2005-6-1 11:45 AM:& Q+ b+ G8 K3 Y$ Q8 {0 E% }7 T
哈哈哈哈!又係有個朋友係果度!信果個...
8 Z1 Q* I: V3 c: @8 ]1 h8 ^
咪係~我相信就算幾呃錢都唔會咁做,始終關係到人命
作者: sfxc0000    時間: 2005-6-1 12:30 PM

Originally posted by abc123aa at 2005-6-1 12:29 PM:, t8 ?  o% x* P* e

# R# d5 f; S) V" C咪係~我相信就算幾呃錢都唔會咁做,始終關係到人命
# M- `' j: v. E: T* c3 ^' i
聽下咪算囉
作者: chicken    時間: 2005-6-1 12:37 PM

Your friends are fired by 吉野家 & KFC?
作者: city1220    時間: 2005-6-1 12:50 PM

哈哈~雖然話聽下就算~# A% ]- _! j8 ~3 T/ K
不過下次去食都係話走冰啦~
作者: rm6    時間: 2005-6-1 01:18 PM

你個FD講D野都幾"真"下個啵
作者: JCer    時間: 2005-6-1 01:23 PM

算啦, 我唔會信呢D 故仔...
' Z" Q3 x6 `$ V因為水起HK 又唔係真係咩咁貴... 無咁既必要用呢D奇招去慳' Y9 }' U0 K, A+ W4 x( V/ w
食左咁耐, 都無集體食物中毒... 如果吉野家係咁, 我會考果年可能已經中左毒, 平均一日食1.333...次
7 ^2 Q4 ?( x, j# E& `% M$ ~B4 都有人同我講 M記 D 漢堡肉係用蚯蚓肉做tem... 我咪又係咁食...
作者: 奇    時間: 2005-6-1 01:52 PM

Originally posted by 會員仔 at 2005-6-1 11:27 AM:
; d+ B* W- m7 M7 K; i1 t1 g雖然唔知你地知唔知,但係小弟我覺得...
" F- ^) y$ F) T& U
你信咪唔好食囉!, p; J4 z* c- `+ L

. U: y! z9 _8 l- D3 P' _3 B4 m5 Bps你朋友係咪老麥間諜?:cool:
作者: Dr.anger    時間: 2005-6-1 01:56 PM

Originally posted by baatkung at 2005-6-1 11:45 AM:' w) W2 R, a  M# i( X
哈哈哈哈!又係有個朋友係果度!信果個...
/ k& W+ ^* v% `5 a1 S8 oagree=.=..
作者: honeyharajuku    時間: 2005-6-1 02:35 PM

滿天神fuk................
6 J0 n/ @: u, v; g, l
4 F, p" ?- M5 G# C8 k% `- S& C* m4 X' u2 L/ {/ Z# i' d6 J6 G
信則有!* R5 D- I7 w$ q$ Y, k
/ |6 a- R2 w1 Z# v& G+ G) {' H
不信則毛!!!!
作者: charlie007    時間: 2005-6-1 04:29 PM

高手,你試下提供(冰塊拖地絕招)俾(開心大發現)有機會攞500蚊走架,哈哈哈哈
作者: 月月鳥    時間: 2005-6-1 06:57 PM

+5
作者: xthmkn    時間: 2005-6-1 07:37 PM

好誇張 =.=
作者: fuckbigball    時間: 2005-6-1 07:49 PM

唔係咁都信下話
/ M" w( V5 U* D& W) m9 C+ Z水好平之嘛, 相對租金都唔知有無一個%. 慳黎有鬼用# L1 X* N& t1 e0 G. A) Z7 h' O$ b1 h
" {: c: f" W) g6 `8 E
仲有, 邊有咁多污糟左既熱水同拖完地既水呀!
作者: taipotse    時間: 2005-6-1 08:49 PM

呢個可以post 去【笑爆肚開心笑話區】
作者: charlie007    時間: 2005-6-1 10:45 PM

Originally posted by cyrus_1985 at 2005-6-1 12:12 PM:1 W+ @! Y7 Q& u, \: Z9 C  J7 z
好彩, 兩間都唔食~姐
$ C* _1 e, u8 ^你認真架
作者: 446622    時間: 2005-6-2 12:30 AM

喂,係邊間分店呀,好離譜啫,但做食市邊有咁多時間儲起d污染水,同冰呀,唉,見唔到就當乾淨啦,咁叻咪日日自己做飯囉,要死都有好多人陪啦.
作者: Rika    時間: 2005-6-2 12:54 AM

唔多信
作者: adamas    時間: 2005-6-2 01:13 AM

多識分享先
: k0 R( C  T/ u4 p( B
3 i6 A: _3 ]3 K# Z8 w. y但你個fd會唔會吹得大左D呀
作者: 但丁    時間: 2005-6-2 04:41 PM

哈哈~聽完好似聽笑話
5 }  A; d4 w7 u% [& P- g' n0 C7 D1 m2 @- ?" K
拖完地d水都灰灰黑黑色啦5 ]9 ]2 N# E. B
點樣做成d透明o既冰丫. u7 b. t( J5 @+ y* h$ T$ ^
唔通落漂白水咩
作者: cps    時間: 2005-6-2 07:01 PM

好多時都有d咁既野* B1 `! y" n0 o: O3 k) v
作得就作....如果係真既都照食架啦
0 Z- M) |5 a4 B1 D$ `茶餐廳果d咪重pk
作者: ricky824    時間: 2005-6-2 08:03 PM

好彩我唔係成日都食~~~如果唔係就..........
作者: 矢吹口水    時間: 2005-6-2 08:34 PM

哈,如果係咁一早俾食環署釘佢牌啦
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-3 12:27 PM

嘩!!! 好terrible呀
作者: karate_pau    時間: 2005-6-3 12:40 PM

Originally posted by 會員仔 at 2005-6-1 11:27 AM:
1 f1 ?3 |- I; ^" H雖然唔知你地知唔知,但係小弟我覺得...
. d3 }+ B5 N1 E
我諗你d frd一係痴線,一係當你白痴
作者: hello1234    時間: 2005-6-3 04:31 PM

我想問.. O的水有幾貴呀朋友.
作者: lv123    時間: 2005-6-4 10:09 AM

反而我想過m記的包會否人肉做的。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0