標題: [生活資訊] 拒絕隱藏號碼服務 [積極+] [打印本頁]

作者: JCer    時間: 2005-6-1 01:38 PM     標題: [生活資訊] 拒絕隱藏號碼服務 [積極+]

岩岩收到個 無來電顯示既電話(錄音)..., H5 z% Q1 t/ U: z# o
之後內容係 "我地九倉電訊可能提供拒絕隱藏號碼服務,咁就唔怕隱藏號碼既滋擾...(講埋其他服務)...重唔快D黎登記!!"+ o( h% n& ]0 [( X6 n; j8 q: N! P
# o2 }+ J9 J& v( R& [1 C+ [
聽完...感覺係... 你自己打黎又133滋擾我, 之後又叫我用你地個"絕隱藏號碼服務"...吹脹...
7 \5 t" R0 g0 q咁同黑社會有咩分別? 先黎攪一攪你, 之後問你 "交唔交保護費呀?" ... % q! Q  [# \- B8 G! m$ D6 h; _
九倉D 人真係唔知做咩的...咁既招都出, 唔知會影響自己公司既聲譽咩, 起碼都show 返個No. 比我睇呀, 又係錄音, 講不出的 "門" 由心爆出!!!!: F; O" D" J# w; S' E$ x, F
一係又其他公司打黎叫我驗子宮 就快癲!!!
- ]1 }5 }" q! s% O. G3 N( W; f4 U5 k: h" N  V5 x2 N4 v: x5 q
各bro/sis 分享一下! G% F) F; d: b: g6 {7 j0 y

) M7 _" W: U3 G% f( _[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-3 at 12:33 PM ]
作者: honeyharajuku    時間: 2005-6-1 03:37 PM

我都有收到呢個電話啵...% B: Q" z5 ~+ ~) y

/ @) p" C# h4 H3 }4 t* D我當時一聽到."下!? 拒絕冇來電顯示?!". i8 k5 I( J* \0 f
又聽到佢收費好似好平. 有少少心動!~_~"9 x, S4 d% X# V! i; C! X! u9 ~
但諗諗下.費是麻煩喇  反正又好少用電話.
1 S5 N$ ^  J' S3 w# h- V又好少會有133打黎.
# r% `7 O4 {% |) I5 P( @/ c同埋又有個心態怕比人呃..
$ s, g1 B* N% U* Q4 {所以到最後結論都係"諗諗下費是啦"!xp
作者: lysc4d    時間: 2005-6-1 09:09 PM

以前睇到有來電顯示話打133就可以唔顯示,呢一下我已經覺得好多餘: m  W; G  l2 x, v
咁大家如果都按左133又有咩意思呢....之後攪攪下又咩1357果D野.......% V" K& l1 C( w/ b1 f% V
...................喂...你唔只多左舊魚呀...係多左好多舊魚呀..../ W5 c! z1 n  q) L
" v6 M. c! x  m' C$ G5 q
另外樓主你俾人叫驗子宮咪算好囉# |) r4 ?1 N+ F8 x: G) y, S
有次我依緊飯果時有機械人打黎問我係咪性無能添啦......
作者: 老鬼X    時間: 2005-6-1 10:15 PM

直接同電管局投訴
2 S% e$ H! {' G$ b咪得o羅
作者: roykenroy    時間: 2005-6-1 11:02 PM

我6點幾收到個call ,有埋來電顯示: 2xx39000
- ~9 f+ ?) h4 K& K5 n佢介紹我參加全家去驗身添呀!5 O6 o: w6 C  x: Y1 \- h
真大吉利是................
作者: chicken    時間: 2005-6-3 03:43 PM

I never listen to any calls withour numbers now, most of them are just from auto-machine.
作者: 本篤十六世    時間: 2005-6-6 03:33 AM

very good wor,this time have 5 supporters

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0