標題: 有無人為自已權力、利益而出賣好朋友? [打印本頁]

作者: henrywing    時間: 2005-6-6 01:03 AM     標題: 有無人為自已權力、利益而出賣好朋友?

我剛被人出賣,對這人的信心全失,我的工作、金錢已被佔據。我都好想知他們的心態。
作者: spector.R    時間: 2005-6-6 02:03 AM

我過唔到自己個關去出賣朋友....
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-6 09:39 AM

呢個問題前排先同人講過+ f- p1 K  u" i* H, s; Z% C% ^
要深入瞭解既話
4 M- w' I& L5 n2 k$ Z我驚嚇親d年青人
作者: karenmoe    時間: 2005-6-7 01:32 PM

權力,利益係一時既,( E2 t, w% ~( G6 s! m7 s
朋友,仇恨係永遠既,
% y4 t, i6 |, J1 z2 q) X) Y1 G用無限之物換有限之物,你唔覺得好笨的嗎?
作者: yuenlicheng    時間: 2005-6-9 10:06 AM

可能我見得太多 ,亦都被人利用得太多 ...* }. m: G3 Q' |) k* k
我覺得朋友始終係要拎黎利用 ,therefore我唔會做唔出呢d咁既野...
. V& I9 s& E' r. f/ i  A而事實上 ,我亦都做過唔少次...
作者: sfxc0000    時間: 2005-6-9 11:42 AM

Originally posted by karenmoe at 2005-6-7 01:32 PM:
* N2 m  \2 y8 ?; X  P. ~權力,利益係一時既,( l$ E  Y2 {& J+ q  X; {- s0 r
朋友,仇恨係永遠既,

. x+ g% j; H5 j用無限之物換有限之物,你唔覺得好笨的嗎?
" \5 p) J7 g) U5 n2 l你呢句講得好好
+ N& ~) Q0 Z% y6 |7 Y  E+5
作者: melvin123321    時間: 2005-6-9 09:50 PM

Originally posted by spector.R at 2005-6-6 02:03 AM:6 p2 j8 a: X! J7 d( c, S
我過唔到自己個關去出賣朋友....
$ G& \: p/ {: e9 m/ J0 H" @1 W! J: C5 x
$ `2 |  B, ?8 r4 A6 m

3 P/ g4 w1 t2 {) C' _! A+ ame too.
作者: justtocc    時間: 2005-6-9 10:27 PM

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=53250&fpage=2
/ H- N8 f/ ]' h# @# i: n我呢個fd完全為自己利益!!!!真係好撚賤!!!我好重視朋友所以先忍左佢幾次(忍=一排唔搵佢)0 g* o8 _' q6 u) G+ \
到目前為止巳經兩week無搵佢..我要till the end
作者: henrywing    時間: 2005-6-10 02:07 AM

我初期以為原諒別人是對朋友最大的福份,而且自已也可得到解脫
  y7 [5 d" R" a1 C1 m所以我這朋友在最初已經走了我約二十萬,我亦原諒了他,1 T/ a- ]* h. c/ X' H4 p  h
他再哭求我幫手時,再三保證不會有下次,結果走數不只,還吞沒了我應得財產,陷我於不義,我現在還要幫他找數。
: b; i5 A* l  K7 f# }所以我覺得一次不忠,百次不用,是對的!
作者: happylion99    時間: 2005-6-13 11:25 PM

咁樣算唔算出賣?2 u4 ~; n0 r' ?" c6 R
我打麻雀輸左20蚊唔小心隊左贏我20蚊個個friend胸口一刀

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0