標題: 你會要一個無牌子既袋定係一個假牌子既袋呢?[積極+] [打印本頁]

作者: yanmatthew2006    時間: 2005-6-7 02:17 PM     標題: 你會要一個無牌子既袋定係一個假牌子既袋呢?[積極+]

你會要一個無牌子既袋定係一個假牌子既袋呢?
* `$ F' D! Q3 K6 @. O; j
8 x$ E1 y, h) c4 q
+ V$ S. p$ J6 Y+ t8 d
9 ]; m- Y  x0 `2 E; F) v) @請講埋原因
: L1 M8 m, o, i& _5 L; I
% ]% w7 e8 N, E7 ]/ s[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-7 at 08:20 PM ]
作者: pyliu    時間: 2005-6-7 02:19 PM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2005-6-7 06:17 AM:# y1 u9 S5 R; P" C, e/ r/ e' D8 g
0 M! s) q3 L/ [+ ~2 Q- }
要睇下假得黎真唔真啦!哈哈!
作者: karenmoe    時間: 2005-6-7 02:24 PM

若果外型質料一樣,就取決於價錢,  p& Q' q! r8 j; J3 k
邊個平要邊個.
作者: vivienna    時間: 2005-6-7 02:52 PM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2005-6-7 02:17 PM:1 p5 I) i. C! |, d9 X6 T
$ M1 L- a2 J! h: U無牌子﹐我無錢係鐵一般既事實﹐我唔會買假袋扮有錢。
作者: kingkong007    時間: 2005-6-7 03:12 PM

i will prefer the no brand one. 買假袋沖衰過買 cheap 袋啦
作者: eraser    時間: 2005-6-7 03:41 PM

不要牌子(貴個D,可以攞去塔門站賣那些), 寧要面子不要牌子, 質素與款式適合已OK.
作者: slwong3    時間: 2005-6-7 08:32 PM

seems to be no difference to me
  ]: Z: z3 n% M( ^  zI don't care about brand name too much5 ?- V! \6 F5 C/ M$ T& W3 Y
0 m) M! X8 b1 L$ D
if the bag is good, no matter it is "no brand  name" or "fake brand name"
5 T% m; F( e$ M7 q- t+ i+ ]I will still use it
作者: 火柴仔    時間: 2005-6-7 11:21 PM

無牌子個個啦.........我唔買假野既
作者: 446622    時間: 2005-6-8 01:29 AM

我當然情願用無牌子,都唔願用假袋,好核突架,比人發現(羅)爆,有d人用開名牌既,會經常留意袋既款式,有唔同即時睇得出,又或者費事比人話:著起龍袍唔似太子.
作者: waterfire    時間: 2005-6-8 04:13 AM

有時用假野都幾型..... b) Y$ K0 k+ H$ J# Q, S/ ^
不過我還是鍾意用d 冇牌子, 貪佢夠平
/ k5 J" s5 `, \, x* {7 }假野又會俾人話~_~"
作者: Miz    時間: 2005-6-8 09:18 AM

無牌子
( y" K" P! i7 N3 H* }唔會比人話用假cheap~
) I8 H$ s6 Z9 }0 l. Y$ A又唔洗成日驚比人發現係假
作者: secretfj    時間: 2005-6-8 10:46 PM

無牌子果個 --> if similar design and material0 @$ v5 X6 Y$ h) K) o
有冒牌貨, 比人拆穿會好疼...
作者: Little Boy    時間: 2005-6-9 01:08 AM

梗係用無牌子好過假野喇
  J4 E4 n, r- t% `8 Q( D' B假野, 就算唔俾人睇穿, 自己都會覺得好 cheap, 俾人睇穿就仲 cheap) k% h3 C0 A2 ^+ E, v
唔好話假牌子, 仲有果d 扮到同d 名牌子好似既, 我都寧願用無牌子好過" p7 X! j, M; ]$ o9 I! T) F% U

z+ j/ x7 C1 S" N0 U$ D5 e2 v用假野或者d 抄名牌子既野, 即係好似講到明自己無錢買名牌, 就又要充喎, 好似打腫面充肥佬
  m( }: R0 _9 ~9 {但用無牌子就唔同喇, 人地又唔知你個袋係咩來頭. J2 s  f  s! L) Z8 L
如果個款或者質地好既話, 感覺上好似好有眼光, 有自己既風格, 唔會跟風去追名牌

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0