標題: [9/6音樂加分題] 大家覺得鄧麗欣出道以黎邊首歌最好聽?[Dr+] [打印本頁]

作者: michael86    時間: 2005-6-8 11:34 PM     標題: [9/6音樂加分題] 大家覺得鄧麗欣出道以黎邊首歌最好聽?[Dr+]

其實佢把聲真係幾sweet...不過我諗佢而家唱現場仲係一般...
好想佢隻新碟可以快d出...好似話係6-7月出~

希望佢繼續努力la!

(上面5首都係我最愛既歌^^)

積極回覆主題之會員, 每人可加分, 視回覆質素而定
(積極回覆之定義: 字數起碼超過30 及 有意義同時貼題之回覆)

[ Last edited by DrChik on 2005-6-22 at 10:40 AM ]
作者: michael86    時間: 2005-6-8 11:39 PM

青山散步
他不准我哭
話別

[ Last edited by michael86 on 2005-6-8 at 11:43 PM ]
作者: invisible    時間: 2005-6-8 11:40 PM

不要離我太遠
作者: 三村信史    時間: 2005-6-8 11:44 PM

不要離我太遠
作者: michael86    時間: 2005-6-8 11:57 PM

其實我反而比教另類..
我比較鍾意話別...
作者: 三村信史    時間: 2005-6-9 12:37 AM

講另類的話....
三角都唔錯~
作者: aiqidejiao    時間: 2005-6-9 01:01 AM

小弟都覺得話別幾好聽
作者: michael86    時間: 2005-6-9 01:49 AM

Stephy將於6月將推出個人EP+精選碟
新碟有六首舊歌及四首新歌. 其中三首新歌
新歌部份將會環繞不同的顏色作主題
除了一遍青蔥綠意盎然, 青山散步外
還會有白色, 紅色, 啡褐色的相關作品
Stephy並參與了一兩首新歌的作曲及填詞
收錄:
01.青山散步
02.鈴鼓咖啡店(Stephy作曲填詞)
過去在Cookies時代的solo歌:
01.三角
02.話別
03.他不准我哭
04.不要離我太遠
05.親朋勿友 (會重新編曲Melody同埋重新唱過)
作者: lijinwei    時間: 2005-6-9 10:48 AM

<<不要離我太遠>>
這是鄧麗欣最早的獨唱, 一來讓歌迷在Cookies九個人里對她留下印象, 二來這首歌聽得最久, 聽得最多
作者: erik    時間: 2005-6-9 11:10 AM

ME GIRL FRIEND AND ME VERY LIKE THIS SONG !!
作者: Edison    時間: 2005-6-9 12:34 PM

Stephy had growth mature. I think that is why the company made the first 9th Cookies try to see which one of them had poteitial to develop into a true star. And in my opinion Threasa and Stephy is the only two who can sing and look good. Especial Stephy 不要離我太遠 and 他不准我哭 are really good.
作者: karen0123    時間: 2005-6-9 03:57 PM

講鄧麗欣的歌,我個人較鍾意她比較舊的歌,尤其和方力申合唱的「好心好報」和「好好戀愛」都好好聽!
但我鍾意「好心好報」較多,因為這首歌節奏較激情,聽起來較另一首澎湃!
而且他們合唱的方法都有點與別不同,比起多數歌手合唱節奏更緊扣。
他們合唱都唔錯!而且鄧麗欣把聲都幾甜,唱落去應該有進步!
作者: abc123aa    時間: 2005-6-9 05:27 PM

梗係不要離我太遠啦^^"
作者: twkwok    時間: 2005-6-9 07:12 PM

講真佢d歌都算ok好~咬字清, 個樣又清清清純純
但係負面新聞太多,好影響佢自己既名聲。
不過我好欣賞佢既合唱歌~笑起黎又sweet sweet~ good!
(10分為滿分)
01.青山散步 (7分)
02.鈴鼓咖啡店 (5分)
03.三角 (7分)
04.話別 (7分)
05.他不准我哭 (9分)
06.不要離我太遠 (8分)
07.親朋勿友 (6分)
作者: 風雲小賢    時間: 2005-6-9 07:50 PM

不要離我太遠
作者: zz1988    時間: 2005-6-9 09:47 PM

不要離我太遠, other song didn't give me much memory

As 不要離我太遠 is the '9 girls 1 ghost' song, I only remember it.

Her songs topic is always love, which I don't like a lot
and the voice so high -_-''

I love her look more...song? not for me
作者: fu0954    時間: 2005-6-10 08:45 PM

我鐘意佢唱"他不准我哭"多d~
但係佢唱現場就一般啦~
睇電視聽過佢唱幾次.....
不過我好鐘意佢個樣...清純...正~!!
作者: ~心水~    時間: 2005-6-10 10:21 PM

他不淮我哭同不要離我太遠都好好聽....不過要揀真係他不淮我哭好聽d, 比較touch d
作者: 靚女家家    時間: 2005-6-10 11:36 PM

他不准我哭

勁正!!!!!!!!!!
作者: returner1985    時間: 2005-6-11 02:25 AM

我揀話別!

話時話,你地想Stephy 同邊個男歌手合唱最好?(假設冇唱片公司限劇)
我想佢到Jay 合作,一定好有新意。

[ Last edited by returner1985 on 2005-6-11 at 02:28 AM ]
作者: michelle_tom    時間: 2005-6-11 08:19 PM

我最鍾意都係'他不准我哭'~

好正呀~!佢其他我反而覺得普通.

'他不准我哭'佢唱得好好聽,background music同d歌詞都唔錯~佢又唱得好好~

所以我覺得 他'不准我哭' is the best!!!
作者: hihiall    時間: 2005-6-11 08:32 PM

我覺得"他不准我哭"正d啦~
作者: wahaha1234    時間: 2005-6-11 08:59 PM

青山散步la of course!
because Stephy is suitable for this music style ar...I like Bosa nova
作者: 射手    時間: 2005-6-11 10:15 PM

不要離我太遠既歌詞我到而家冇聽都仲記得
因為佢既歌詞好有feel同埋旋律好正
作者: ha6    時間: 2005-6-15 06:17 PM

我揀不要離我太遠,因為哩首歌比我既感覺唔錯!!
同埋聽落好似有d特別既感受
作者: michael86    時間: 2005-6-15 10:20 PM

估唔到得我一個揀"話別"...
係咪冇咩人聽過呢首歌?
作者: eliteforce    時間: 2005-6-16 01:54 PM

不要離我太遠
作者: ~心水~    時間: 2005-6-16 03:38 PM

Originally posted by ha6 at 2005-6-15 06:17 PM:
我揀不要離我太遠,因為哩首歌比我既感覺唔錯!!
同埋聽落好似有d特別既感受
唔係呀,話別係幾好聽嫁,不過都係他不准我哭好聽d
作者: kongshany    時間: 2005-6-16 05:48 PM

我紿終覺得佢把聲比較細路女
已經唱live 真係唔係幾掂
佢o既唱功仲有有待改善la
作者: sysykiller01    時間: 2005-6-16 07:20 PM

冇聽開拒既歌...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0