標題: 有無層經對你喜歡既歌手極之失望? [打印本頁]

作者: kubrick    時間: 2005-6-10 10:48 PM     標題: 有無層經對你喜歡既歌手極之失望?

如題...係幾時同咩原因?
作者: brightlee    時間: 2005-6-10 10:50 PM

em.. this topic is better......

em.. my choice: Vivian Lai

why?
She got a great voices... but .. Polygram "killed" her...
I mean too many Karaoke songs for her.....

it's wasting her talents......
作者: otto07    時間: 2005-6-11 01:29 AM

吳浩康
作者: taipotse    時間: 2005-6-11 10:12 AM

Originally posted by otto07 at 2005-6-11 01:29 AM:
吳浩康
無錯 我都係

真係估佢唔到
從此沉左落去
作者: brightlee    時間: 2005-6-11 11:21 AM

Originally posted by taipotse at 2005-6-11 12:12:

無錯 我都係

真係估佢唔到
從此沉左落去
Well, he did the mistakes more than once..
what can you say?!
作者: 天使藍    時間: 2005-6-18 02:07 AM

陳奕迅囉,前果排見佢上勁歌,一開始唱隻"不死傳說"
我諗住老前輩,應該唔會差啦,點知=.=""""............係咁甩
仲有今次隻碟又唔多ok,係得隻"夕陽無限好"同隻"阿牛"係ok
其他都..........,同埋而家佢有時出鏡果樣都怪怪地,比我一種好似有架子咁既feel
另外我都覺佢而家復出係好似傳心搵錢,出d活動好似↓
陳奕迅(心諗):拿拿聲完啦個活動。快d同我出碟搵錢啦
比我既感覺係咁囉↑
作者: 吳建仁    時間: 2005-6-18 10:36 AM

Originally posted by 天使藍 at 2005-6-18 02:07 AM:
陳奕迅囉,前果排見佢上勁歌,一開始唱...
我反而覺得"夕陽無限好"同"阿牛"麻麻咋喎
自己就比教鍾意"浮誇"同"葡萄成熟時"

回返正題
關心妍, 到依家都仲未搵到一個明確嘅路向. plug太多k歌, 搞到定咗形. 以為會plug"無罪釋放", 唔plug. 以為會plug"有生之年", 又唔plug. 以為plug"終點", 結果剩係plug咗去大陸. 兩個月前出"挪亞方舟", 一聽之下, 以為掂啦.....點知冇宣傳, 又係死咗. 下隻碟出國語, 主力攻大陸, 係香港呢個以粵語市場為主嘅地方, 如果隻碟冇辦法做到超班嘅質素, 又會死埋, 因為香港人唔多接受本土歌手唱國語, 除非個歌手已經紅起咗.
作者: ~心水~    時間: 2005-6-18 12:04 PM

其實而家好多歌星都係咁,好似ella之前隻捉迷藏好hit,佢嗰時又唔出碟,咁咪浪費咗首歌同佢之前既宣傳
作者: shoot_the_girls    時間: 2005-6-19 12:15 AM

我反而覺得"夕陽無限好"同"阿牛"麻麻咋喎
自己就比教鍾意"浮誇"同"葡萄成熟時"

as same as mine choice~
作者: gundamman678    時間: 2005-6-19 12:58 AM

有,李克勤! 之前佢沉左好多年時,我真係對佢好失望,好彩而家爭氣晒!
仲有蘇永康同鄭中基,佢兩個以前d歌好正,但近年一首佳作都冇,都好失望.......

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0