標題: 被飛仔"兇"你會點做? [打印本頁]

作者: yanmatthew2006    時間: 2005-6-13 08:48 AM     標題: 被飛仔"兇"你會點做?

I will 閃人.
, u- o8 K' a& X- S9 ]! \- }; I
/ u. M4 ^3 K4 N5 v! OHow about you?
作者: 小虫    時間: 2005-6-13 09:17 AM

一支箭咁走左去!!!
作者: qweqweqwe    時間: 2005-6-13 10:27 AM

Originally posted by 小虫 at 2005-6-13 09:17 AM:# N6 t% T0 g1 F
一支箭咁走左去!!!
& \, a( Y, U% g" L) y* i
5 d0 A/ A. p+ D
haha...same
作者: trista_cheong    時間: 2005-6-13 11:08 AM

我會驚到唔識郁…
作者: singgeihot    時間: 2005-6-13 11:11 AM

飛...
作者: karate_pau    時間: 2005-6-13 11:55 AM

全力重擊飛仔頭部,之後全速離開
作者: happylion99    時間: 2005-6-13 12:59 PM

先走人,走去一角,但之後偷影佢個樣,然後放上網,話呢條友係屯門色魔,叫d娘家婦小心,please forward,搞掂
作者: superfiona    時間: 2005-6-13 01:02 PM

Originally posted by happylion99 at 2005-6-13 12:59 PM:
% j2 Y: B  Y( G# F9 T" Y' }/ j先走人,走去一角,但之後偷影佢個樣,然後放上網,話呢條友係屯門色魔,叫d娘家婦小心,please forward,搞掂
, W' p2 f5 a. ^, G
你呢招勁wo!!!" E8 h7 n3 A' P; ~1 B  e( @# {$ z
我自己試過...佢問我做咩望佢....% z" B! K( }: \4 p) \) W
跟住我咪話"無wo"...跟住勁走勁走勁走~~走左去~~
作者: redstick    時間: 2005-6-13 01:29 PM

其實我都有試過咁既經驗,1 K0 _( [9 v7 Y* W7 V
不過反應就會視乎當時情況...你自己單拖一個行街,
- q% J& L0 _. `7 V老實講梗係唔理佢,多一事不如少一事.
4 x+ u+ g; X1 Y" F; p9 d
% B( f8 P3 _2 L: Y如果佢地兩三個,你又兩三個,大家"咁高咁大",% Q& f6 g% m) B) k! K
我就有條好橋,超級好玩....
+ G3 j6 l! z+ R3 g. a
1 j1 u8 s1 q4 t. U; ^: C3 ?( s飛仔通常無野做,又想搵d野糸朋友面前出位先至兇人撩人,其實佢地更本好細膽,佢地唔會夠膽郁手打人.
7 Z0 Z( t. ^4 A(如果你又串返人就另計啦,基本上只要唔係眼超超,或者你自己本身又撩事鬥非基本上佢地連大聲d兇你都唔敢,佢地只不過諗住嚇下你扮威)$ R' k" g1 w' {+ A1 s
" }$ N5 P8 ^+ R% d
拿~~就係首先當佢地撩你,你就要好似好驚咁,等佢地笑下,但偷偷地拎到手機錄低佢地既"惡樣",跟住成班扮到好驚,有咁大聲唖咁大聲,仲要一路大聲嗌住"唔好嚇我地呀,我地比哂d錢你啦"....跟住通常呢d位,你咁大聲講野,人地一定望住你地o個邊,
3 m7 S, [( i  `8 k! B你地放心,到呢段時間,佢地根本驚過你地,因為只要係普通市民,一見到咁既場面一定會圍住哂黎睇,仲要一定睇實o個班所謂飛仔,而飛仔會點做呢?
, W1 i; h0 o( ~/ O! T咪走囉.....可惜,通常呢d時間一定會人欄住佢地,兩分鐘唔駛咋,差人即刻到.
8 U5 X1 l( ?5 U5 D, `! N9 l  W+ y
呢d時侯,最好笑...因為差人基本上一黎就會知咩事,都唔駛點審,1 `& ^. E( k) n7 e3 B9 s9 z
而家你地就keep住個好驚既樣..佢地問唔到你地野,自然會向市民詢問,
5 `% v) `9 r& i4 q* U市民見你地嗌得咁慘...一定講到好嚴,到時....
5 K$ \( v- W) J4 Y4 O! P: Y3 {4 {9 a' a
你就話"算啦..無咩財物損失...我返屋企喇..唔該哂唔該哂."
) {! ^3 U  I; p) @7 `  ], a" r9 H( M6 X
而家飛仔下場,就算唔比人落charge,因為差人要做record,一定會帶"飛仔"上警車.
作者: happylion99    時間: 2005-6-13 01:56 PM

咁樣太danger,你明玩野,遲d佢地可能找你revenge,簡單咁成班人每人打你一拳然後走佬你都拽抵了(雖然你可以打999)- |" f5 v' k) G2 j( `6 ^2 p4 z: w
要識保護自己,同時識暗中找佢地revenge& b! r+ e, o) w) m% A
如果真的想revenge勁d,咁出$一定唔少得: y3 ]- q: b( q$ i8 G; i3 T
方法一: 出500蚊搵條貪錢的白痴,同佢講: "我俾500蚊你,你打個條友一拳,只不過是10秒的事,然後你立即走佬" 記住要先俾$,後行動,要在$上mark下d記號等等,等條白痴不可能賴帳: c3 _) R0 H" \, P: n. X+ ?5 r
方法二: 幫個飛仔在newsapaer頭版上或網上登道歉聲明,乜面都冇灑
2 f9 b3 n9 [7 V- o$ c8 U. Y4 k0 j  d8 `0 ^  L$ ?5 l
[ Last edited by happylion99 on 2005-6-13 at 01:57 PM ]
作者: vivienna    時間: 2005-6-13 02:00 PM

挑距罅星
作者: 入晒    時間: 2005-6-13 02:30 PM

睇下咩環境啦....如果淨係兇下咪唔哩佢地囉,如果佢地問儸錢,又話要打又話要殺的話... 又得你自己一個又走唔到就黎要打的話,我會求其捉住一個狂咪佢個頭,打到佢爆晒缸,死都唔放手.... 甘佢打人見到你甘喪,無性既...都驚左你跟住走啦.....甘咪無事囉
作者: happylion99    時間: 2005-6-13 02:43 PM

Originally posted by 入晒 at 2005-6-13 02:30 PM:! R" s! o9 o7 B
睇下咩環境啦....如果淨係兇下咪唔哩...
9 R  ^. D0 [& K
( n" c3 m7 u5 ~
最好插佢隻眼,毒啞佢,等佢做唔到控方
作者: lettwan    時間: 2005-6-13 02:45 PM

Originally posted by happylion99 at 2005-6-13 12:59 PM:: P, P; S1 |( ~) T
先走人,走去一角,但之後偷影佢個樣,然後放上網,話呢條友係屯門色魔,叫d娘家婦小心,please forward,搞掂
+ z, i. w) t; E: r# y
得wor,好橋.
作者: erik    時間: 2005-6-13 07:46 PM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2005-6-13 08:48 AM:% }  t& t. @5 n6 x. k+ [4 r
I will 閃人.8 x2 `- I. B3 w* I0 X; M3 n% _

& r/ E) h7 v! Z- K5 jHow about you?
  z+ Y. ?5 C& J( _: P" k6 a- U$ h

3 |4 |  o5 [( BARGEE  
作者: erik    時間: 2005-6-13 07:47 PM

Originally posted by vivienna at 2005-6-13 02:00 PM:- A" j# ^; Y0 U/ ^) u' t1 R
挑距罅星
; i9 H* H" X9 ~. r3 m$ ]5 @# C
5 l* X6 W) `) s( }' o

4 s+ B) q) n1 J- `2 `$ COH YOU CAN DO EVERYTHING YOU WANT
* B0 T" u" H0 T  p6 i1 ~MR.LEE
作者: 甲狀腺    時間: 2005-6-13 07:49 PM

我會立即哭
作者: d228216    時間: 2005-6-13 07:49 PM

D 飛仔 唔會 兇我
作者: 左輪仔    時間: 2005-6-13 07:51 PM

邊個淆邊個都未知
作者: 奇    時間: 2005-6-13 07:52 PM

Originally posted by happylion99 at 2005-6-13 02:43 PM:
, v# f+ \2 u# A* R" u! K/ @3 d

! E" N* f+ r, \% y6 ~  c最好插佢隻眼,毒啞佢,等佢做唔到控方
7 ^6 b" A1 }, ~" J2 k. v2 B- a
: `5 k0 R( E& v) n- r如果你唔想佢死...
$ W/ r  U* q) x+ ~最好斬埋雙手(唔排除佢用腳/口寫你d罪狀)&整襲佢,殺/收買晒d人證....
- \1 S3 ]' A, i8 ~
2 d; f# {3 h6 I! [: ~" p" t7 `% W) s* P% y
- N# e8 m: v1 H; S' ]
被飛仔"兇"我會點?. Z' y1 {4 Q- t' R/ D- l+ V' O- w
識多幾個fd唔好咩+ g- J! I4 e1 V$ q

4 j9 L6 m2 w0 W' w0 @% `+ \7 G[ Last edited by 奇 on 2005-6-13 at 07:57 PM ]
作者: Dr.anger    時間: 2005-6-13 08:54 PM

睇下對方幾多人啦。我都有o的咁既經驗。! Q- B# q6 i% a
如果人地人又多個你,又多大你幾個碼就當然閃。9 g* E: I/ {/ {3 b# ?6 h  x) ?
如果得幾丁友既....佢真係叫到人黎,佢都死左啦。
作者: mtvcmh    時間: 2005-6-14 01:35 AM

Originally posted by redstick at 2005-6-13 01:29 PM:6 a) }+ t5 C: h* g+ G
其實我都有試過咁既經驗,
9 L1 Y, f1 X- Z: I不過反應就...
0 \& z) ~. I0 I6 B
. e% ~" ~4 C0 p9 `你一定係睇得太多港產片
* b  ~* q' X5 |8 S
作者: adamas    時間: 2005-6-14 06:16 AM

我都係會企係度喊
作者: honeyharajuku    時間: 2005-6-14 08:05 AM

Originally posted by redstick at 2005-6-13 01:29 PM:( N6 s9 }) V# m! I0 b
其實我都有試過咁既經驗,
! p( K. |! i- O3 h+ f/ `- q" I$ W不過反應就...
- p, r. B# {* T' P( o$ `3 T' u: ~" d5 m2 L3 S" W4 J" N
' P2 V) J1 s0 @2 f1 n* V( d0 Z2 M
唔係話唔讚同你既偉論.
# v: G& l+ R  h. K; |只係假如作為一個普通既"正常"市民.7 f0 w, ~( A6 s
會唔會故意或死撐同飛仔 同黑社會鬥?
+ E! w5 }5 _. E1 b4 Y我都有出黎玩既...
; G- I3 m  \2 t% x0 z: u2 `) E可以好老實咁同你講..
; o  W  l7 }- @9 u! H"會怕你既..就係冇經驗既古惑仔!"
) `1 [! K! [3 l7 ^7 P+ ~! Z# v8 `假如1個有經驗既古惑仔想搞你 可以冇原因 乜都唔在乎 打完你即走9 ]. c* R4 R: o1 K- ]- O
假如3.4個有經驗既古惑仔仲衰..合作慣  打或走都一流.  你同佢地玩咩?
1 v) _  H# J' B: z1 f你最初既講法"多一事不如少一事"  其實人地都一樣
2 u4 |% k+ u! C8 y並唔係個個出黎玩既都會故意去挑釁人  唔會無啦啦打人
; I2 F  I7 \" E3 Y當你遇著"搞事派"既  你當時大可以先扮"死狗" or "唔出聲馬上閃人"( e2 z1 F# x+ A6 ?" i8 V
假如你條氣係好唔順既  可以選擇"報警" 或 "搵人搞"3 O" V2 x4 f1 c* {3 B
千其唔好當場同人嘈. 呢個只係愚蠢既方法.
1 g; b8 M; K+ q
/ D* \* U" }2 u8 z, Q/ Sanyways. 呢個topic其實同之前戀愛板果個冇乜分別.4 v( [  k3 \5 R: _9 K
只係情況有少少唔同而已.3 e5 h7 f5 }" I! ^1 q7 `* U
最後係想講. 現今有實力有經驗既黑社會.
* \0 C5 O7 P5 M唔會無端白事同你嘈或搞你.  8 G; u; d9 m( o0 A; V7 P
會無神神挑釁得你既就肯定係"搞事派". 呢種人最難對付. 連本身有跟開人既都知.
" }, c" I! M- c8 v& L遇著呢種情況 最好先回避一下. 有機會再報警.  
0 d6 {- W9 ~# H- b6 Q2 U唔係話要怕左佢地, 呢個只係最簡單最直接有效既"自我保護方式".
作者: manho1911    時間: 2005-6-14 10:42 AM

唔理佢= =
/ D& N+ l7 O0 v3 Y  c, G佢唔搞我我唔搞佢= =
作者: qweqweqwe    時間: 2005-7-27 10:42 AM

Originally posted by d228216 at 2005-6-13 07:49 PM:
) L, x- |1 _6 kD 飛仔 唔會 兇我
8 G2 G5 b/ W2 @$ F  I

3 G; m. z2 ~/ P$ A. B- ~& X$ t0 Q$ F
why?
作者: d228216    時間: 2005-7-27 02:17 PM

Originally posted by qweqweqwe at 2005-7-27 10:42 AM:
2 Q! d. I9 I1 Z( t. _( L9 @+ hwhy?
  k9 E( _9 `$ y& Z你睇我個頭像就知
% V) T: o8 X# F& J0 r<----
作者: ooooooooooo    時間: 2005-7-27 03:02 PM

出第三十六計
作者: 老鬼X    時間: 2005-7-27 06:17 PM

[quote]Originally posted by honeyharajuku at 19xx-6-30 08:05:
; n; E0 B' m9 i( _' B+ U. S
% u8 z. i" Q) F! ]
7 F3 ~) W, _! w/ b* p$ @  D5 W5 @$ i/ _2 o; C3 g0 W: m1 q/ H6 a
唔係話唔讚同你既偉論.9 W7 w% Q: C7 r0 y
只係假如作為一個普通既"正常"市民.; B% H5 `* ]% M+ P, Y  x5 K9 S5 O, r
會唔會故意或死撐同飛仔 同黑社會鬥?
, R+ J1 w. D" x2 I我都有出黎玩既...0 ^  |6 b" v5 P5 I+ y4 `  ]3 Y2 v% `- v' z
可以好老實咁同你講..5 m# e: Q  p/ u5 v$ _
"會怕你既..就係冇經驗既古惑仔!"! ~5 a+ r9 z! G- G+ H8 a. s
假如1個有經驗既古惑仔想搞你 可以冇原因 乜都唔在乎 打完你即走
# |7 w' Z; X2 i& N假如3.4個有經驗既古惑仔仲衰..合作慣  打或走都一流.  你同佢地玩咩?9 i; o+ O7 c: _* [& @- ?
你最初既講法"多一事不如少一事"  其實人地都一樣& s$ `) }+ J0 D# S  @  p
並唔係個個出黎玩既都會故意去挑釁人  唔會無啦啦打人
( _5 `) ^, `) L/ K! v當你遇著"搞事派"既  你當時大可以先扮"死狗" or "唔出聲馬上閃人", y& ?! O  S5 ?* ~: u4 c
假如你條氣係好唔順既  可以選擇"報警" 或 "搵人搞"4 {* s, A$ D" e& Q: l% F! T! O
千其唔好當場同人嘈. 呢個只係愚蠢既方法., @5 V/ \! B6 t

7 M: a- \! p6 |: b* B& y2 p' Vanyways. 呢個topic其實同之前戀愛板果個冇乜分別.$ l6 v0 ~1 j( l6 b
只係情況有少少唔同而已.
) l- }- f- ]3 r" w2 C0 ~( N最後係想講. 現今有實力有經驗既黑社會.
4 l- S6 C. C- n8 r, i* V! d9 L唔會無端白事同你嘈或搞你.  3 W8 p: _) e4 j* ]
會無神神挑釁得你既就肯定係"搞事派". 呢種人最難對付. 連本身有跟開人既都知.
% E" h  L$ j6 ^# Z1 w4 b; l遇著呢種情況 最好先回避一下. 有機會再報警.  % H' I& D' h- |6 c+ I
唔係話要怕左佢地, 呢個只係最簡單最直接有效既"自我保護方式".
2 d: Q! k8 M3 ^% @! \* p+ o7 Q9 v" o- g+ I8 F
3 H! _; R& O3 f7 S6 \, Y) E0 z( ]$ d
講得o岩% s7 r; Z) l" w$ z4 n) J# g1 p
最真實既係' o% ]% W- J4 h5 D
無端端會攪人既多數屋村飛
8 q( @0 n0 G# Y7 C0 v! K9 i(未必係黑社會黎)
" F! y# A0 M- s5 u所以"搵人搞"係無用5 q  O' J0 c, ?
因為都無人識佢
0 i9 B5 ~4 U1 d, b1 f$ m所以先回避一下係最正確
$ G; ^4 b8 Z9 [* W  A/ K依家o的靚仔無性架
" H8 e7 _: G+ [: O+ W! p) X1 [贏硬佢都無意思
0 K* d' u6 D6 Q6 k羅黎勞氣!
/ N/ g% \: e# @  i: R6 N0 c2 |即閃無錯架la
作者: abc123aa    時間: 2005-7-27 07:20 PM

Originally posted by d228216 at 2005-7-27 02:17 PM:. D) I; ]# D: A: ^; e& L; t
- D7 e; s3 G( F& Y+ d! T9 @4 Q
你睇我個頭像就知
& z9 ~- J% m, p8 y: }<----
; g* C+ D$ Z9 {+ k
差佬見到都驚XDD
作者: gundamman678    時間: 2005-7-27 07:53 PM

我十幾歲時都試過一次,有次夜晚返屋企經過商場,有班死飛仔圍埋一齊吹水,我都知d死飛仔麻煩,所以未行到埋去前己經偷偷地留意佢地,諗住急急腳行過,但點知行到去,有一個就突然扮起飛腳咁想踢我,但其實佢都係玩野,同我仲爭幾個身位咁遠,所以我都無俾佢嚇親,咪用眼射一射佢,跟住繼續當無野行過囉!( Y8 C1 A; i) z  W5 e3 @
( V7 a. n7 |% X5 k1 v+ p
d死飛仔係玩野,但當佢無到既話,佢都未必會玩到盡去真係撩你,除非你唔抵得頸俾佢撩慶去還擊,咁就正合佢意啦!
作者: bodycharge    時間: 2005-7-27 10:18 PM

係佢地面前打999.  保証3秒鐘內班人渣即閃.  然後睇住佢地一路走, 一路小你.
作者: Miz    時間: 2005-7-27 10:25 PM

比死飛撩...好似好耐冇試lu1 N/ Z1 i9 \1 B: j( [
最後一次is in F.2  # n! \5 Z, @, f' R
* X2 F# ^% G$ A7 @. ?; E
but if話比飛仔兇既話...佢地多數咪話 " 啤咩呀 " (例牌句) ,  咁咪當冇到囉  g; ]. r, n# H, M8 R8 [& C
如果"還擊"既話等於白痴...
5 x* e& x4 H5 ?: j  {9 ~; ]
% r: W( z' V( u( F6 [我最驚係佢地搶野啫(問你有冇$$果d)
作者: olaf    時間: 2005-7-27 11:46 PM

按定電話,預備打 9996 ~$ v: {. x/ D- r7 I5 L8 T8 o; H
* c- Y: r& \# H
唔想多事就..........扮白痴
作者: abcc    時間: 2005-7-29 01:48 PM

我都試過係f.2俾d飛仔撩..
% L- ~! h3 q) M& a個時踢踢下波 有班飛仔行過黎 狂爆粗5 e+ C* t6 M1 n3 P  d9 ]
跟住我地d人都冇咪理佢就走左& a, g4 g( N$ g9 E
其實班飛仔得個人多靠惡 佢地只係玩下 想搵你笑下5 v. L' b+ R, X" s
只要你唔理佢地 佢地都冇癮 就走ga la~
作者: pignose    時間: 2005-7-29 04:07 PM

我都有次經驗,個晚我同我另外三個fds總共四人落籃球場打緊2on2,有兩個飛坐係場邊既seat。跟住打打下個波出界,個速度其實好慢,有個金毛飛就專登攞塊面去接,跟住就借d意嘈,爆晒粗咁,我地有四個人喎,佢地得兩個,so我有個fd就唔驚佢,同佢嘈。突然間個金毛就走左去個草叢度,攞左樣野出黎,我個fd即刻say晒sorry咁,死晒狗。我個陣無帶眼鏡﹙我有近視…﹚,我淨係見到一條野咁我以為係木棍,我就攞住部手提講:「係咪要報警呀?﹗」,金毛飛個fd就同金毛飛講算啦,唔好搞咁多野,then佢地就閃左人。跟住我發覺返塊地見到好多血漬,原來頭先個金毛飛係攞住把刀,但佢隻手就唔係楂刀柄,楂左落刀峰,個陣見佢都癲左咁個人,好激動,唔怪得我個fd咁驚,係真係驚佢斬落黎。我地事後當然即閃啦,驚個兩條友拉大隊搵我地。我地寸左另一地方傾計,之後回家途中撞地其中一個fd個妹,佢話有斑人問佢頭先有無上籃球場,有無見到有4條友咁,事後諗番真係執番身采……
作者: Christy~呀華    時間: 2005-7-31 01:05 AM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2005-6-13 08:48 AM:
. a& K. F( \) S# F9 xI will 閃人.
- [. u% v/ l8 i; u: K7 S
* {. J6 O, r2 J* `. ^How about you?
- b/ [: i3 A- Y7 o1 F9 V
我都係!
作者: SSK    時間: 2005-7-31 04:28 AM

今時今日仲有飛仔敢兇人?
作者: adam1    時間: 2005-7-31 05:11 AM

多數當聽唔到
作者: 反斗奇兵    時間: 2005-7-31 09:43 AM

唔理囉,,睇下佢因咩事啦!
作者: CoolBoy2oo6    時間: 2006-4-12 06:20 PM

我都係
作者: CoolBoy2oo6    時間: 2006-4-12 06:22 PM

我都係
作者: kjkj    時間: 2006-4-12 08:19 PM

聽不到,看不到,走得快好世界
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-4-12 09:48 PM

o岩, 閃人就最好. h3 T$ j& f4 G4 k
正面硬碰硬實乃野, W0 R2 [  A5 b, ?7 L; p" t' Z3 ~( N
如果真係走唔到, 報警都係一個辦法, 但係驚唔驚佢會即時打鑊你之後快速閃人??
& l0 J1 k# r& C另外, 如果選擇閃人, 佢又吊住你尾, 咁就梗係走去人多,安全ge地方報警
作者: Raymondkan    時間: 2006-4-12 11:38 PM

我上兩年 CERT Level 放榜, 結果唔係咁好, 心情幾 down, then 自己一個人周圍行, 仲走到香港仔o個頭 (我住元朗的, 都唔知仲咩會去到咁遠), 行行o下有兩個金毛無 la la 話我對住佢地眼超超(其實我真係冇),仲行埋o黎問我係咪流打, 可能我心情真係唔好, 諗都冇諗就二話不說拿起連住條 key o既軍刀好快咁一野"湯" 落其中一個個心口到, 雖然見左紅, 但我諗傷口應該唔係好深,  另外一個見到咁樣好似好驚咁, 兩個一齊好快咁走左去, 而我全程都冇出過一句說話, 但諗番起都覺得好驚唔知自己 why 會咁大膽, 之後好快就過番海走人, 而 Cert Level 成績唔好呢個事實o係之後幾日都忘記左
作者: pigcat    時間: 2006-4-13 12:15 AM

唔理佢走人
作者: JerryLee    時間: 2006-4-14 02:38 AM

我細個果時比一班飛仔老笠  佢之後講以後你就有佢地照
7 y- I4 d. t8 x. }' u2 e比人蝦 就錠佢地朵出來  唔知講左咩騎咧名出來
6 ]% b4 P/ S; j# F: o最後問我  知唔知999系咩喔
作者: t8c8h8    時間: 2006-4-15 10:34 AM

Real experience: while walking home i overtake a man, taller then me. I m 1.74,think he is 1.8 big size wear spect , stout build. Suddenly he shout very loud at me.I 驚 .Cant make up wat he shouting.think is 4 letters words or wat. At first tot is shouting at someone but infront of me no other people. I keep walking slowly n just turn my head n look behind.This time he shout again. Confirmed is shouting at me! Usually I 驚 and wil 閃人 cos think he is a mad man but dun know why i become. I put up a fighting stand not directly infront of him but on his left side waiting for him to confront me but he didn't stop n  一支箭咁走左去. Now i become 飛仔.i chase up to him, walking side by side with him n STARE at him waiting for him to confront me.He didnt stop walking but just use his left side of his eye n glance at me About 10 steps or so i raise my voice n shoted very loud back at him:"WHY U SHOUT AT ME?" He bring down his ear phone n reply "i didnt shout at u." . I shout back "YOU BETTER WATCH OUT !" Then he put back his ear phone n carry on walking. I still not happy n shouted again at him "YOU BETTER WATCH OUT !"  n follow him. He stand at e traffic light n suddenly raise his voice n shout dun know wat?A lady beside him was shocked by his shout...... confirmed MAD man
# L# l' \; [. W3 ~0 }# X; q7 J  L/ P0 P0 ?: X
[ Last edited by t8c8h8 on 2006-4-15 at 10:35 AM ]
作者: t8c8h8    時間: 2006-4-15 10:44 AM

I was waiting for him to attack me n i will just use my open plam n hit his jaw or lips region. No need to hit very hard just normal strength will do. His lips will hit his teeth n bleeds. This is very good especially when someone is strangling your neck. No need to struggle with him.Just give him one you have time to escape.Good to know esp. for gals!
作者: iknow    時間: 2006-4-17 06:45 PM

得一個ge話踢完佢細路之後,就以100米9秒9ge speed走人!!
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-4-17 07:10 PM

Originally posted by t8c8h8 at 2006-4-15 10:44 AM:
8 X+ Y( [0 I/ e7 T" `* h  G4 XI was waiting for him to attack me ...
( s& m- z% U8 Q1on1就係lor... 打完即閃7 B0 J  S$ ~: y, j$ x7 ]
但多人就... 好難走
作者: 155220    時間: 2006-4-17 07:11 PM

爆粗罵佢
作者: t8c8h8    時間: 2006-4-19 08:51 AM

can kick him and run but got to watch out he go n make a police report n if there are witness u become the accused person
作者: cihc9999    時間: 2006-4-21 07:03 AM

我會立即哭
作者: t8c8h8    時間: 2006-4-21 10:41 AM

Originally posted by cihc9999 at 2006-4-21 07:03 AM:% ]$ V  x3 w% D, w1 N
我會立即哭
. }2 t, D4 R$ r7 U" |* T( s
U cry they more happy ! Dun cry just move away !
作者: dargon    時間: 2006-4-21 07:50 PM

我試過有次同d飛仔踢波..我有個fd俾佢地兇,話佢茅(其實d飛仔仲茅)$ u) Q1 h6 Y, p$ o( b. ^; q- n
之後我個fd又係燥底...一拳打到人地訓左係度....之後2邊即刻開拖...我地得5個人(佢地好似10~11人)....果時都有d驚..人地多咁多人..但係又無理由睇住個fd俾人打唔幫 同佢地互打左 1min倒...+ @) u! w' w/ A- [, v, ]$ l
跟住有班十幾人(個個都好高大)....係d飛仔既fd...沖埋黎拉開我地...叫我地唔好再打
& J9 u+ E" n$ X; [, n之後我地走果時...係咁diu 9 燥底果個fd...無啦啦打人先...如果好高大果d都幫手打我地...我地一定入哂廠
6 u- O$ |/ f! s
5 o! r/ `& F0 {[ Last edited by dargon on 2006-4-21 at 07:51 PM ]
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-4-21 08:05 PM

Originally posted by dargon at 2006-4-21 07:50 PM:
* G' z, W( ?% I! B- W3 N& D我試過有次同d飛仔踢波..我有個fd俾佢...
& a- z  M6 o! Z8 z
你個fd又太衝動ge
6 L" M/ e6 O0 S/ h& t" z. V呢d口角,梗係唔好郁手先
! t% r. h9 q# D0 F自己郁手先,人地報警實蝕底

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0