標題: 你地覺得邊個女歌星最有實力?? [打印本頁]

作者: neitly    時間: 2005-6-14 07:16 AM     標題: 你地覺得邊個女歌星最有實力??

容祖兒獲音樂家特別獎惹質疑 第8屆上海國際電影節今開幕

至於其中一項主題活動,則為12日晚在東視劇場舉行的「紀念中國電影百年華誕當代中國電影音樂大典」將會有約60位作詞、作曲、演員及歌手將獲頒發獎項,其中一項「中國香港特別行政區電影音樂家特別獎」則由劉德華(新聞 - 網站 - 圖片)與容祖兒(新聞 - 網站 - 圖片)獲得,但卻令內地傳媒對祖兒獲得該獎感到質疑,因祖兒似乎並未唱過具代表性的電影主題曲,故不知為何會獲此殊榮。
作者: 矢吹    時間: 2005-6-14 12:52 PM

我覺得王菲最有實力
作者: fefai1989    時間: 2005-6-14 01:09 PM

兩個揀的話楊千樺跟本就比下去喇.....
不過我覺得容祖兒都只係o係現今女歌手"較"有實力ge一個...
作者: 雪代緣    時間: 2005-6-14 01:22 PM

我都同意係王菲
作者: soso123    時間: 2005-6-14 01:41 PM

孫燕姿!!!

圖片附件: 孫燕姿.jpg (2005-6-14 01:41 PM, 58.5 KB) / 下載次數 27
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=370621&k=7b4f5d845192005267b5ea2beed220e1&t=1719742764&sid=29E2eU

作者: corn    時間: 2005-6-14 02:16 PM

實力嘅話兩個黎講無疑係joey,
但响質素黎講就楊千嬅!!!
作者: cwc_tkd    時間: 2005-6-14 02:44 PM

如果講身材ge實力我會揀kelly,
唱歌就王菲啦€~
作者: hihi1988    時間: 2005-6-14 02:45 PM

楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!楊千嬅!!!

joey just like a cheap chicken (these few month)

[ Last edited by hihi1988 on 2005-6-14 at 02:46 PM ]
作者: 費事高    時間: 2005-6-14 02:57 PM

乜樂壇祇係都兩個女歌手啫咩?
我就始終都覺得80年代嘅女手,實力強好多好多!
作者: 糊塗    時間: 2005-6-14 03:00 PM

宜家d歌3手成日唱到無氣咁!!
作者: 雪代緣    時間: 2005-6-14 03:12 PM

得兩個揀.....
作者: aawun    時間: 2005-6-14 03:45 PM

lol....this is just a joke
how can u just put 2 singers there????
i dun hate them tho....

何韻詩 la
作者: DER    時間: 2005-6-14 04:12 PM

大塚愛
又靚
又係唱作
作者: ahmars123    時間: 2005-6-14 04:15 PM

of coz Joey la..
作者: efung9233    時間: 2005-6-14 05:52 PM

i like elva

圖片附件: 照片a 307.jpg (2005-6-14 05:52 PM, 78.9 KB) / 下載次數 44
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=370835&k=3e86c67e275a712185d1424b12b98ef6&t=1719742764&sid=29E2eU

圖片附件: 照片a 538.jpg (2005-6-14 05:52 PM, 175.8 KB) / 下載次數 24
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=370836&k=b4631f4d86afa91b07f61b843bc85142&t=1719742764&sid=29E2eU

作者: tony1000    時間: 2005-6-14 06:49 PM

我覺得梅艷芳最有實力,其次到王菲
作者: rameinez11    時間: 2005-6-14 10:17 PM

2個都唔得...
容祖兒好似喊驚ga...抖氣聲又大...
楊千嬅仲衰..都唔知佢新秀點攞個第3返黎...一定係佢個屆冇乜人識唱歌..佢死-6啦
作者: jordi    時間: 2005-6-14 10:29 PM

Originally posted by rameinez11 at 2005-6-14 22:17:
2個都唔得...
容祖兒好似喊驚ga...抖氣聲又大...
楊千嬅仲衰..都唔知佢新秀點攞個第3返黎...一定係佢個屆冇乜人識唱歌..佢死-6啦
joey 唱歌夠氣 , 你就話鬼叫 .
fafa 果屆o係 eason o羅第一既 , 佢好似o羅亞軍 .
其實你咁叻 , 點解你唔去做歌手呀 ?
五+步笑一百步
作者: kerberos    時間: 2005-6-14 10:35 PM

孫燕姿!!!
只計唱歌係華語歌手頂級位置!!!
作者: Decky    時間: 2005-6-17 06:58 AM

Joey 聲靚又夠氣 , 只是換氣聲較大;
阿詩 還差一點點運氣而已;
Jade 有D copy Joey...

YanZi... A Natural Born Singer!!! 聽佢唱 Live 一流!!!!
作者: 亨九利    時間: 2005-6-17 02:18 PM

冇Kelly..........???

作者: abcde1918    時間: 2005-6-17 02:21 PM

我覺得係容祖兒
作者: charlie007    時間: 2005-6-17 05:32 PM

你攞兩個垃圾出泥俾人簡,你不如問黃夏惠同欣宜邊個索
作者: gundamman678    時間: 2005-6-17 11:02 PM

Originally posted by charlie007 at 2005-6-17 05:32 PM:
你攞兩個垃圾出泥俾人簡,你不如問黃夏惠同欣宜邊個索
絕對同意!!!!!!!!!!!!

呢兩個都叫有實力??? 容祖兒叫有d實力,楊千樺就提都唔駛提啦!!

佢兩個淨係把聲都唔夠而家d新人王宛之同衛蘭咁靚,憑甚麼講實力???

咪怪我講得激,香港d歌手真係唔多爭氣!!

[ Last edited by gundamman678 on 2005-6-17 at 11:06 PM ]
作者: footfever    時間: 2005-6-18 12:24 AM

因泥, 葉麗儀
作者: peteram    時間: 2005-6-18 03:36 AM

Jade!!!  big ball ar ma.... ha ha..
作者: tmau80    時間: 2005-6-18 03:42 AM

得兩個揀的話, 我寧可揀容祖兒!
超馬唱 Live 時都少d走音及穩定!
作者: 阿賢囉    時間: 2005-6-18 05:50 AM

後藤真希 =="
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-18 11:10 AM

轉入音樂區
作者: gundamman678    時間: 2005-6-19 12:09 AM

講真,香港既歌手真係好失禮! 歌手唱歌時竟然會時有走音,呢d點叫歌手呀?? 歌手既起碼條件係唱得,連唱都唔掂就話自己係歌手???

有d歌手為走音辯護時話自己太忙無時間練歌,我覺得更加離譜!! 你身為歌手,就應該做好本份,要保證唱歌唱得好先好做其他野! 本份都唔做好就搞其他野,咁就證明個歌手並唔係有心唱好歌!

楊千樺就係呢一種囉! 歌都未唱掂就去學人拍戲,拍個二套就想拿獎,真的沒有自知之明! 我不是其他女歌手的fan,咁樣鬧佢係因為佢真係好差!!
作者: WRX8    時間: 2005-6-20 04:41 AM

there should hv more than 2 ga owr

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0