標題: 如果時光會倒流, 你會第一時間做d乜? [打印本頁]

作者: yanmatthew2006    時間: 2005-6-14 08:35 AM     標題: 如果時光會倒流, 你會第一時間做d乜?

如果時光會倒流, 你會第一時間做d乜?
/ m& J8 R7 i# h9 p: n  E# k* X7 ?4 h: Z, h# w1 i
但只有一次機會, 冇得再repeat.5 s$ s- c7 _1 q

: w1 \4 R% Y5 R# J4 r我要生活得更精彩, 不再優柔寡斷.
作者: honeyharajuku    時間: 2005-6-14 09:02 AM

時光倒流的話  我會回到過去.
# s- R( {$ x; i* l  f8 X6 g  E回到過去把握住失去左既最真摰感情.
1 {# H! u& d* H! V; y' W8 e7 ?回到過去提醒自己唔好加入乜乜會. 比心機讀書..3 j) u9 M9 F' I$ q% Y1 ^5 I
回到過去...回到過去...回到過去...; C3 P0 e6 w2 D5 H4 x- B

8 s# b7 \. I0 W1 @! R5 d其實都冇乜野值得回到過去啦.9 L* a5 w- Q; u" f0 F. ?
有時回到過去未必真係咁好嫁.7 v8 X: g+ X' D0 A. O- @: U* N. c
好可能當你改變既"過去式"
# e+ _0 a2 Y1 M你就唔會再對呢個"過去"有咩感覺.4 `3 A8 \. d( G  p
假如成日剩係想回到過去..., v/ N# y6 Z2 H2 a8 |  T
我相信自己既人生就冇將來.; `2 J, Y9 }5 v/ X3 ^) d
因為每一日都懷念過去  又點會有明日既精彩呢..
8 f( Y7 l- h4 {; i過去既..始終會流逝( Z" }1 }. j0 n7 e% C1 _: i: ]
而自己唯一可以把握既  就係現在!
& Z  [  w) w/ F) H# |- `/ t" j! R把握現在!就係把握過去 把握將來!
5 A$ T  L) q$ h' i2 p( a, [+ u: u( {' G' r* U
; ~7 v5 O7 ]% O) y; |) ~3 S
雖然我個人都會對某d事 好後悔( X  u; F: p# J& B: D
但始終過去左既就好難追.. b/ l7 ~$ W6 d- S  @9 K6 M1 e
就由它好好過去吧.! o( X0 ^, y5 S8 z, E9 _
寧願積極少少.至少唔會再有"後悔"呢2個字: X, u& Y3 q. u; k* {- U0 z
至少唔洗下下都"回到過去"
; O- Z" f, }5 C. `8 M4 A6 {可以試下"回到未來"
$ O! _6 t& H8 u( k; j2 D, K' N; S6 ]# j3 ?
[ Last edited by honeyharajuku on 2005-6-14 at 09:03 AM ]
作者: Gretzky    時間: 2005-6-14 09:06 AM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2005-6-14 08:35 AM:
9 `( k3 {# @. i( d/ q+ g$ R如果時光會倒流, 你會第一時間做d乜?
2 G- ^) E  s0 ]7 r1 |/ E* N
3 G7 F4 O% r9 J& m5 [但只有一次機會, 冇得再repeat.
& E" c( \& N* {# m0 p/ s) L6 ~# s, M" T" a
我要生活得更精彩, 不再優柔寡斷.
" H1 W: K$ j( P# b1 d* e
3 J9 S" c$ f, \# q% eIf I can't come back to 'today' I am not going back.  v: P4 L* C* k9 \) a  s. b
' H& v' F0 {+ e& n+ H5 m
Besides...I don't think it's fair to change the past...who we are today is credited to how we grow up (however painful).....0 N5 V. |- B: S3 Q7 \. }6 N
4 f7 [* f: v6 T6 w6 a) ?
No regrets....just move on....I rather dream about what my future would be like and how I can work toward that.
作者: garycheung    時間: 2005-6-14 09:39 AM

如果真係可以時光倒流,我會..........比心機讀多d書.
作者: happylion99    時間: 2005-6-14 04:51 PM

我會去我前10世到睇下我係唔係牛頓
作者: 亨九利    時間: 2005-6-14 04:55 PM

如果時光倒流, 我唔會學賭錢, 吸煙......唉!!!9 C3 p+ R2 l( u. a0 Q

作者: 奇    時間: 2005-6-14 05:48 PM

第一時間小個便先
作者: happylion99    時間: 2005-6-14 05:53 PM

時光倒流....從生物學的角度分析,應該是呼吸,因為若果沒有氧氣的吸入,人類的所有活動無可能運行,所有的小便,比心機讀書,唔會學賭錢, 吸煙,優柔寡斷....唔會成立
作者: 奇    時間: 2005-6-14 08:11 PM

Originally posted by happylion99 at 2005-6-14 05:53 PM:: H" |# w3 H: {, N/ _+ P
因為若果沒有氧氣的吸入,人類的所有活動無可能運行
& I' S4 t* U2 \: y" g+ r$ T點解我唔吸氣,都屙到尿ga~我係咪唔正常?
作者: 阿細    時間: 2005-6-15 09:30 AM

比心機讀書=.=~成日約d frd出街~>.<!
作者: kwokyin1009    時間: 2005-6-24 08:39 PM

返去10年前6 G4 w, w* Y2 C1 f& I$ [9 E) R% w
離開教會,我係教會哂左10年時間
作者: Dr.anger    時間: 2005-6-24 09:25 PM

會努力讀書,考過晒o的試(一定滿分罷!!!)。同埋唔會放棄結他...
作者: chk8667    時間: 2005-6-24 11:10 PM     標題:

我會返去我出生的一天0 l  f: K4 r. R: E: H: Q8 f
同媽媽說,,我係你個仔
作者: fatfatdragon    時間: 2005-6-25 12:09 AM

我覺得要睇一下是什麼形式的回到過去.; m  ^1 s# V  o5 F4 u, h" {
1. 回去解決一個問題然後回到現在. 可能會先儲起這次機會(唔知得唔得?) 始終, 人不是十全十美. 一定有些過去的事自己唔滿意. 冇可能用一次機會解決所有過去的問題. 到時返轉頭最大的遺憾是用錯機會. 加上如果一生冇後悔/遺憾事, 人點會珍惜眼前的事. 只要不是錯誤的生死決擇, 先儲起可能好些. ' U: _3 H. }1 T' ]4 O: d$ F$ H
2. 如果回去某一時刻, 重新開始. 要睇是否可以帶回現有記憶. 不能帶回就冇意義. 在同一點上, 其他不變, 決定都應該一樣.! L% X1 h4 z9 J
如果可帶回記憶, 當然最好. 應該可以改變某一個去的遺憾(如唔賭金, 吸毒, 對xxx好些......).
# Q! `6 x8 Y, ?- t' S6 t但是既然因果改變, 除了這刻意去改的事外, 其他事都會變成未知數. 是好是壞無人會知(電視, 小說情節都是有時是好有時是壞).- m& x' S7 l/ n* o
. f& D8 P" v' m' o! t
其實, 考慮完, 都是覺得過去就過去, 想改變過去不如最好現在. 等儲起的一次機會永遠都是後備.
作者: gundamman678    時間: 2005-6-25 12:32 AM

返到十幾年前,然後開始做預言家!!
作者: 雷公    時間: 2005-6-25 12:33 AM

唔會再一腳搭兩船7 p' P: I! l6 p
初戀女友好D

作者: d228216    時間: 2005-6-25 01:06 AM

Originally posted by 亨九利 at 2005-6-14 04:55 PM:/ Q# k* d& r# e( l  y) Z! M
如果時光倒流, 我唔會學賭錢, 吸煙......唉!!!
0 ?* a/ A" A' z$ n9 p6 e& E
3 h0 b: X- p! L( J# x$ C5 b- myes, 學d 勁d 既! (講笑)" n% x% D# W9 R# H
# f; N" I9 J1 Q6 `. O
如果時光倒流: 有大把野的....
5 H! f0 m# _$ V, N2 `" H
7 t) x, s$ ?' A. d% d4 l7 B我會 去d最貴既地方, 食d最好既野, 然後時光倒流, 再食過.......最後倒流未入門口之前..鬆人...食佢幾十獲, 唔駛比錢....
作者: siuwing    時間: 2005-6-25 01:24 AM

對舊女友好d
) |$ P8 m! R1 D  j4 z5 {, G# \4 F# Q; Z唔好咁大洗同埋大膽d去識多d女仔
作者: 良友    時間: 2005-6-25 09:38 AM

我會選擇上佢度睇電視,唉.....
作者: a19711017    時間: 2005-6-25 10:33 PM

努力讀書

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0