標題: 警察無o野搵o野做??? [打印本頁]

作者: kerberos    時間: 2005-6-15 08:45 PM     標題: 警察無o野搵o野做???

警察查人身份証有什麼問題?我都有俾警察查,但我覺得無問題!查完咪走!
+ N* |# u% \4 S" \: K而且有警察係街查身份証點都好過條街一個阿sir都唔見!
作者: happylion99    時間: 2005-6-15 08:54 PM

我試過俾佢查時同佢傾計,最後交換電話做埋friend
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-6-15 10:03 PM

Originally posted by happylion99 at 2005-6-15 08:54 PM:
& J& [4 k9 B$ G我試過俾佢查時同佢傾計,最後交換電話做埋friend
1 Y! E5 h( y9 j& B2 ^, y
嘩!係真唔係呀?
作者: hcee    時間: 2005-6-15 10:36 PM

but...佢地d態度好衰.....太過認真同嚴肅........
* ~, k; ~) a9 F6 K/ h
; k3 G+ M5 n5 N5 Y1 ]有 d 仲好似係特登玩野咁........
! e& W" J8 U% ]% r: R: J4 \  O
比我個感覺就真係無o野搵o野做........check 你唔代表你有甚麼不妥.....而是求其找個人查.....
1 N% s$ `8 Q# @3 k" C2 ?7 ]1 s
  w+ r3 U5 q# _8 a不過都有係好既........少啦.........
作者: newman2005    時間: 2005-6-15 10:38 PM

Originally posted by kerberos at 2005-6-15 08:45 PM:
: U' y/ y. {2 R# C& U8 H4 s, v警察查人身份証有什麼問題?我都有俾警察查,但我覺得無問題!查完咪走!/ m7 B, S; v6 j* G: G8 I
而且有警察係街查身份証點都好過條街一個阿sir都唔見!
: H( i* P! D; E7 E, c* f8 ^4 J4 V
同意呀! 呢d都係佢地既職責其中之一, 去spot check一下d 人 .... 況且市民係應該要帶身份証出街(法律規定). 行得正企得正俾佢查完好快就走得囉, 係咪? 萬一遇到警察查身份証都唔需要"起晒槓"既.
作者: kerberos    時間: 2005-6-16 12:29 AM

唔知係大家因為曾有不愉快經驗,定聽完人講!
( M; s) T1 W* I& H# x' D0 {我覺得大家有小小種咗係心,之後一被查,或個警察不夠好禮貌,就覺得被玩!(當然警察也可能有問題!!!)就不自覺"起咗小小槓",而個警察一feel到你"起槓".就................* \8 R3 w' x' s& s
大家同警察都會因對方行為而作跟進反應的.對不???

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0