標題: 香港差佬被人當狗敢鬧!(我第一次見到敢無面架事)[樂+] [打印本頁]

作者: 雷公    時間: 2005-6-20 09:27 PM     標題: 香港差佬被人當狗敢鬧!(我第一次見到敢無面架事)[樂+]

今日見到幾頂癮場面..(真人真事)
2 L) H; h6 o8 J, @% }* ~小弟今日係灣仔番工3 ~: F5 [9 Q/ @/ Z) l# w& |" n
見到有架法拉利剛停在雙黃線: L  t4 n4 G4 m" \
個男人落車時,有架鐵馬到左..# Y. g1 f, r2 G" |; k
叫個男人唔好停係呢度...0 E- a0 W, H0 }: m' }
對話如下..
( r1 _  t1 g/ V3 `0 V# t& l6 o- ?) }1 i2 n. X5 v, J! u
交警: (一般樣子懶cool懶惡敢) 喂! 你知唔知呢度唔停得車架!你睇唔到雙黃線架咩!
- J  Z7 x) r9 X. o& [8 X" S男人: 係咩! 敢又點呀! (滿不在呼)) y' f6 J& s- d: y
交警: 唔洗講敢多!?個駕駛執照好黎先..
0 e3 W, w! @2 N6 ~, n9 a男人: 睇飽佢啦!(跟住自顧自想入間seven買野)
  D( I4 N+ {; {. X. `' [* o交警: (瞪大對眼)你講咩呀!4 K; d) Z8 @* m6 ^8 p
男人: 仲乜Q呀?又..(好唔耐煩)
9 U! r8 j  B8 L0 G交警: 我話比你聽,你唔即刻張架車駛走我就有權抄多你一張
' b) z9 \  n9 K9 @1 G) m- }# T男人: 乜野ar..抄你就抄la..唔好阻住我入去買野..
0 h, o  R2 |. S# R. C$ J交警: 先生,你唔好敢串(好惡敢掘住個男人)& G% k" z2 ]9 P( F* A0 N
男人: 仲乜!望咩!抄啦! (行近條差佬度) 我依家叫你抄呀!仲乜!抄多幾張la!1 I( I% H; s" Q
        我叫你抄呀!
$ q8 R7 G! j  J, W交警: (口形應該係講緊粗口)
! b% I5 t( N& Q0 x* ?男人: 仲乜..停晒手唔抄啦..我依家叫你抄呀,懵架,叫你抄呀,想抄3張定10張呀..抄啦
3 r/ k' W) V8 R3 i: P. J0 j2 Y, D男人: 我話比你知呀!仲乜呀,唔順呀!敢你想告我咩呀! 我警告你tim呀,唔好整花我架車呀* C1 w' ]3 Q( \6 W6 C7 a. Y4 x
        我po到你暈呀..你幾個月人工都倍唔起呀!/ Q/ u9 ]6 `; I7 Y0 i3 Z1 Z
男人: (自顧自走入seven)
4 X& A" D! ?2 k: \! h5 ~, S7 y
0 r0 k) |) W. M' e& n  t+ |好多人呆晒係度....當戲敢睇....
, j  T, |& y5 V2 Q* ?之後條差佬面都紅晒..dum低頭連炒左3張告票就拿拿聲走人
1 F" i% @* ^$ u8 h/ `+ G你信唔信都好..
# }) y- T7 Z& B: g4 c5 u係香港生活要接受一件事實,就係有錢架真係惡晒..# o6 I3 V5 A" J
所以我知道一定要搏命搵錢..唔係惡晒..但一定唔會比人睇少
; V6 @7 g  Q8 ~3 g% P& B
1 [$ N0 c7 w, c8 g[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-20 at 09:33 PM ]
作者: mq    時間: 2005-6-20 09:31 PM

一早知la  有錢セX都得
作者: malifa1    時間: 2005-6-20 09:31 PM

嘩 勁啊6 U0 a4 d. |4 q
有一日....
作者: mq    時間: 2005-6-20 09:32 PM

你POST   錯左la 不要post 呢版
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-20 09:33 PM

轉入吹水板
作者: baatkung    時間: 2005-6-20 10:01 PM

好多人一有錢就巴巴閉閉,好明顯個男人係特登演野比人睇,等圍觀d人覺得佢好叻!不過錯係佢,犯規又係佢,我覺得最肉酸都係佢,做人做到咁無品,仲自以為好型仔!我見過香港好多富豪D二世祖子弟都係咁,自己未捱過就不可一世,不過話時話我遇過李嘉誠個大仔幾次,佢真係唯一我覺得有教養的太子爺,起碼佢唔理你什麼身份,佢都會尊重你,對你有禮貌!
作者: karate_pau    時間: 2005-6-20 10:03 PM

繼串柒柒名牌peter lee後
/ H' o! J# ^+ u* I. f又有法拉利狂人
9 p7 K/ L$ _2 Z( w. @  O4 |6 o8 @$ x
香港人d價值觀真係高尚呀,我愛香港!!!!!!!!!!!好野~~~~~~
作者: Dr.anger    時間: 2005-6-20 10:26 PM

最憎呢o的財大氣粗既人,同o的大陸暴發戶冇分別
作者: therocking    時間: 2005-6-20 11:30 PM

真係咩人都有!!
作者: sas    時間: 2005-6-21 12:06 AM

財大氣粗
作者: mtvcmh    時間: 2005-6-21 12:24 AM

佢財大只可以氣粗
7 P. ~) ?$ w& }: G2 l" c0 P但下面粗唔粗
8 h6 {" G$ ?) N) z相信只有佢自己先知^^
作者: 亨九利    時間: 2005-6-21 12:26 AM

香港有錢大尻晒......???
% L0 C0 j6 H5 ]- L
作者: 良友    時間: 2005-6-21 09:47 AM

Originally posted by 亨九利 at 2005-6-21 12:26 AM:
4 `' @9 Y9 V' O香港有錢大尻晒......???
0 G6 f/ ?0 {3 A) A8 b& }/ `$ B' _
+ c$ Q- \1 T4 ]: s5 _4 P: g4 A# v當然
作者: 雷公    時間: 2005-6-21 02:01 PM

香港就係敢..
1 b- I2 ?& q, k. x有錢人架社會
, `! T) v1 X$ @( L6 Y其實政府都係比有錢人控制/ i# J( R# Y9 G) D
我地曾特首話無"官商勾結"
, ~3 E' N3 ]6 l, ?$ e究竟有無 ? 心照la+ R) f! l% G* Y8 h) k
大家香港人,醒目仔黎架ga ma
( y# q( w9 P# }8 b: e畫公仔唔洗畫出腸啦' r1 I7 |# E8 J
0 {6 j" F; ^% B6 h
無錢就拗底,驚比差佬抄多張,好溶
1 n% E& C: N% |$ S2 Z! R有錢就當隻差佬狗敢鬧,抄10張都無所謂
' O  n9 {4 r. d4 W香港就係敢現實
作者: adamas    時間: 2005-6-21 02:34 PM

這就是資本主義既一大弊病
: a- G  [* m2 x/ p2 _人始終唔會控制下自己
作者: joycejo    時間: 2005-6-21 02:50 PM

有時 d police係有d過分,....so個個都一直覺得佢地衰
作者: 同意    時間: 2005-6-21 03:58 PM

涼醬13啊
作者: kaigi    時間: 2005-6-21 08:08 PM

有$$ 一定型晒% c0 H8 r5 A( @' F- o8 H' ~
最少講野大聲d先: b4 T5 {' D- h) \' a& g2 a# B+ X
食野買野唔洗就住
4 J# O2 d4 W0 O2 S. d* P6 z8 X9 I. B好似呢單case, 買遲d 野飲會壞親身體
6 `) g% m1 o# P9 T) G. c- v幾多$$都補唔返
作者: Sinper1    時間: 2005-6-22 02:36 AM

Originally posted by adamas at 2005-6-21 02:34 PM:
( I/ F% D3 o$ p: }) R/ ~這就是資本主義既一大弊病
: C* S% E2 d+ b% w5 C. G/ S人始終唔會控制下自己
* S+ r1 J9 h+ R8 }8 L

& O1 t$ ~# v$ R7 |你錯啦,lee 件事証明有$有學識,雖然唔係太哂(起碼你唔可以當街隊冧人都MO事)) R% I& Q* o( m
BUT起碼講句野都大聲D,你咪抄囉,我有既係$,吹咩?# ^, \9 Z. e4 H

9 `) C. {* E! [所以個位差人叔叔先會發奮,先會比心機搵更多既$(當然正途啦,如:炒股等)去大番佢,到時發左達既差人叔叔可以更大聲話:我有$過你,正窮鬼~渣法拉利,我渣空中巴士同747ar 小朋友。& y( N3 c, W! F9 h# Q2 T0 [
! M9 w% w& b5 G" ^) W
因為世界出現等級差別,人才會不繼向上爬,社會才能不繼進步。
作者: sas    時間: 2005-6-22 02:43 AM

法律係存在左好多灰色地帶ga la
作者: kerberos    時間: 2005-6-22 03:08 AM

社會的悲哀!!!!!!!
作者: re888    時間: 2005-6-22 09:38 AM

有d差佬真係好賤
' F+ K4 E5 T$ b; d. s6 l! w如果我有$一定玩死d死差佬$ c6 z) w6 \' m0 b) w! N
2 L, w0 Y, l$ n- m9 H
差佬最忌有錢佬
作者: kerberos    時間: 2005-6-23 01:26 AM

佢可以o甘大聲喺因為呢D喺罰錢嘢!唔係刑事!. ~# @4 Z0 S! b7 ], O
佢可以玩亦因為呢D喺罰錢嘢!唔係刑事$ b) }$ F, m  [1 S* B
記住啦..........

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0