標題: 大家搭地鐵o既時候會唔會等車卡入面o既人出哂黎先行入去? [打印本頁]

作者: yanmatthew2006    時間: 2005-6-21 09:06 AM     標題: 大家搭地鐵o既時候會唔會等車卡入面o既人出哂黎先行入去?

搭地鐵個陣, 好討厭落車個陣, 要同出面D人鬥迫. 尤其係D四、五十歲o既師奶, 一開車門就發哂癲咁衝入去, 慌死霸唔到位坐, 企一陣要死咁.5 R# V. f; I2 i
1 C* b5 d2 ?# a' V' h* [0 ?
我一定會等車卡入面o既人出哂黎先行入去. 7 F4 a5 a) T- @9 L
起碼都出到妨礙唔到人先至入去 .
8 v3 J" _- d) \6 F$ z% X+ I
" u7 z- P. M- ]% dWhat do you think?
作者: 小虫    時間: 2005-6-21 10:05 AM

我都係咁話!
作者: 同意    時間: 2005-6-21 01:13 PM

竹戈7 人日8 木戈1 一尸4
作者: Miz    時間: 2005-6-21 02:22 PM

Originally posted by 同意 at 2005-6-21 01:13 PM:
2 a+ G1 q9 i5 x竹戈7 人日8 木戈1 一尸4
% |& o8 j4 j& @( Q2 g: z! G
+ n2 D9 W: ^/ P. T/ y. N8 K8 Z1 T* l6 x, V+ o4 C

, n0 L, h. w, G9 w1 Z落車多數由汁邊落
: j; F* s4 ]& P" u6 T) F7 E; f上車就一定會等人落左先啦- s! b# z. V; k* L$ h3 f" O! w" m8 U
不過你後面d人可能會啤住你@[email protected]人一定心諗"阻x住晒..你自己唔想坐死埋一面啦"
作者: adamas    時間: 2005-6-21 02:26 PM

係西方國家
( O. l& C3 c% g, T$ Q' X" C/ y' u3 u呢D係基本禮貌
9 J; q; b; y3 G6 ]% o( w* G仲應該讓條路比人出先
/ x, b3 ]- S: F7 U& \( g+ a. k就好似開門會托一托方便後面既人
作者: vivienna    時間: 2005-6-21 02:31 PM

“請先讓乘客落車” 既真正意思其實係 “請先讓乘客上車”

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0