標題: 大家對寓言有咩睇法???? [打印本頁]

作者: pkpkpkpkp    時間: 2005-6-22 02:34 PM     標題: 大家對寓言有咩睇法????

小弟呢輪經常睇到好多寓言,
8 R' c4 D1 J( y5 B真係令我好不安,又好唔開心,8 V, {4 X$ a3 B, b. d5 `
究竟將來既世界係點???
3 d% d# L( j6 K$ O即使唔睇將來,
+ H+ i0 E  i( R! X現在各個國家已經開始勢不兩立,( w; ?% Z; }+ W5 D1 \5 H
美國已經激嬲左好多亞洲國家,
$ G2 d% A2 L+ W# h. u% Y朝鮮又已經有五粒核彈咁多,0 K% L4 V; o; Q- F! B& F
台灣同日本又做D無謂野,激嬲左中國,$ n8 Q; {: t" S" p0 A0 Q
一切同寓言所講既好相似,
* {3 V) g% L$ [; D( b好明顯打仗既機會好大~~9 i& E* P% u% Q* D4 g
不過,你地有冇諗過,D人係點樣推算出咁詳細既資料??/ }& [9 M) V/ a, j: S" X& D3 k. n
但係所講既又一矢中的!!!!/ p. ^& D* n* k3 T. K
究竟D人係點做到?????
作者: 亨九利    時間: 2005-6-22 03:02 PM

其言中乃寓言者; 其言不中有誰記得? 所以寓言者=江湖術士=玄學家=吹水專家!!!
作者: 雪代緣    時間: 2005-6-22 03:12 PM

係預言定寓言呀?
# i* ^& D0 o& O7 U預言就不信則無
作者: pkpkpkpkp    時間: 2005-6-22 04:09 PM

預言呀SORRY
作者: iato    時間: 2005-6-22 04:22 PM

我都覺得呢d神怪野唔一定無既. 不過你講果d都好marco下... 你又做到d咩呢.; S8 V! m: B4 A5 Y* E  I
就算個人d既 都唔好睇咁多好d 比你知道晒 做人都無咩意義啦.
) O' y: V: {# ~0 }" N我聽個一個故事 話有一個民族 佢地既族人用佢地一隻眼同神換取一種預見未來既法力.) o' |9 o5 R! I" Y$ D
結果佢地所有既預見力就係知道自己幾時死. 咁又有咩用呢.
, M6 U0 X' [6 x  v做好今天 期盼明天會開心d^^
作者: 雪代緣    時間: 2005-6-22 05:50 PM

係囉   駛乜驚預言丫
0 \! a: h1 W6 q" Q* @如果係真,你驚又死唔驚都死* i( s" B% S# C) v2 y
係假,你驚就只會浪費精神
作者: 老鬼X    時間: 2005-6-22 07:29 PM

係囉   駛乜驚預言丫
作者: diehardfans    時間: 2005-6-22 07:38 PM

相信你自子!!!!!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0