標題: 我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...(真人真事) [打印本頁]

作者: neitly    時間: 2005-6-23 05:20 PM     標題: 我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...(真人真事)

我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...
' S: e' B' T2 f8 [1 _3 ]( k! i) C
我日日都去我樓下個間OK到買叮叮飯食.昨天,個天落鬼死咁大雨,啲人行入黎OK,個地當然濕啦~咁啲人拖地,我見到佢地攞住一個紅色嘅筒加把地拖係到拖地~都冇咩嘢~
' ~8 b( ]9 s4 f( ?& W; I- d  P( q- R' s0 p% c9 X! f1 Y
到我今日去到嘅時候,如常等候叮飯時,我見到OK嘅職員係到加雪糕漿(因為啲雪糕冇哂),我見到佢用噃昨天拖地嘅筒攞黎裝一啲未經煮熟嘅生水(就係我地平時用黎洗手,洗碗啲水喉水),裝咗三大筒,(雪糕漿要溝水先可以製造咁多雪糕)然後倒咗落去雪糕箱到,有顧客黎就食得架啦~6 b" i. V7 S; h5 s3 _- V& ]
% d3 J( Q( q2 {! p' K" z7 M) I
我覺得好嘔心啊,死啦~我昨天先又食完......以後打死我都唔敢再食啦~~
作者: william303    時間: 2005-6-23 05:29 PM

Originally posted by neitly at 2005-6-23 05:20 PM:; z$ X3 @8 W( a* J! t3 ?
我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...
: @! y1 Q/ {6 [. `5 U
9 T2 @/ K$ C: [...
" E. n/ \( c! b9 o0 ~
下次影底佢,告到佢褲甩啦!簡直係離哂鋪,頂!我都有食架嘛!
作者: abc123aa    時間: 2005-6-23 05:35 PM

好彩我已經冇食n年= ="
作者: astepor    時間: 2005-6-23 05:40 PM

Originally posted by neitly at 2005-6-23 05:20 PM:2 d8 D3 J" K' `+ T
我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...; _* ~! n6 f7 u2 N% s% ?
. D) @; ~' o9 u3 v4 @0 y
...
0 C) V4 k/ o  w) l1 v% e+ {+ l
# E# s( A  @8 W
我以前做過'OK',佢地真係咁,但只係廢物利用,無咁得人驚.
作者: neitly    時間: 2005-6-23 05:42 PM

Originally posted by astepor at 2005-6-23 05:40 PM:. @* H5 A& r6 D* Y% Z

% h$ E- j+ P/ A( b. I
# G) V6 R+ }; N8 ~我以前做過'OK',佢地真係咁,但只係廢物利用,無咁得人驚.
" d$ g8 Y5 d1 n4 A但我親eye見喎......
作者: adamas    時間: 2005-6-23 05:51 PM

唔係滾水就梗嫁啦
0 u, f$ R& c" ]8 t而且其實香港既水喉開出黎既水都係可以飲得# o% }  t2 P3 Q: G- @8 ~

9 ~4 u  Q6 q$ K0 g至於拖地筒就.......
作者: abc123aa    時間: 2005-6-23 05:56 PM

Originally posted by adamas at 2005-6-23 05:51 PM:
- B6 v( g/ l- y0 |" m唔係滾水就梗嫁啦, l# p2 T; D, D( S& ?2 b/ d
而且其實香港既水喉開出黎既水都係可以飲得
, {# X8 X- M" r) f0 \* R9 U# f3 a  m
至於拖地筒就.......
7 V1 f0 B- h5 r0 z
可能係廢左既筒黎既啫,haha= ="
作者: neitly    時間: 2005-6-23 05:59 PM

Originally posted by abc123aa at 2005-6-23 05:56 PM:6 K0 C* [/ B- M) B/ b
0 ]+ p6 @. a5 M/ ]
可能係廢左既筒黎既啫,haha= ="
6 T5 M) v& C3 y, Z+ E, Y$ k唔會啩~使唔使咁......
作者: adamas    時間: 2005-6-23 06:03 PM

其實D熟食既野真係好多我地見到後唔敢食既過程
0 y+ K/ E3 m. L  O3 Z有人分享我照睇4 W: |# m3 m* @$ X& Y, Q; j
但我鍾意食既都照食
8 y. M0 Z7 H9 M" K........ 都唔擔心得咁多
作者: neitly    時間: 2005-6-23 06:54 PM

Originally posted by adamas at 2005-6-23 06:03 PM:7 M: V2 M0 i/ ~" g7 I2 o
其實D熟食既野真係好多我地見到後唔敢食既過程0 J) e9 R4 ^$ n8 ~2 j9 N8 z
有人分享我照睇4 e7 W8 r4 c# ?. C" |
但我鍾意食既都照食! Y7 M# ]% @0 S! h* d
........ 都唔擔心得咁多
( k- O' d$ O1 B- w# N, r$ k$ r
咁又係......
作者: hoho886    時間: 2005-6-23 08:23 PM

哇,我聽到真係想食過個d都想吐番出黎5 `2 l( |& ~& g7 d: B2 \
原來d人咁ga,咁唔乾淨,點解佢地會用埋
* _+ }1 K) w( |- P2 Gd咁既水黎整落d雪糕到.佢又唔係唔知咁
& V, e! G  q1 d$ r- K" R3 V  l( |" c會...都比d人食,真係.
7 w* ?# m0 q. v% I8 y5 D& ^好彩我唔係整日去食,仲係四,五個月先食
$ F- h* [) I/ r) P2 ^9 b' O3 s6 E9 o一次姐.
- Y3 [  F& T4 ?" Y不過我覺得應該唔係間間都係咁既,應該係+ G2 E7 E0 D1 t
有一d先會.如果間間都係咁.我就覺得D衛生4 @2 J8 e9 R! a% v' ^. V  t
真係差到唔差呀!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0