標題: 有無人試過遇到D奇怪人? [打印本頁]

作者: yanmatthew2006    時間: 2005-6-25 10:05 AM     標題: 有無人試過遇到D奇怪人?

我琴日搭巴士果時,
8 F3 w9 T6 f5 `1 C. s* E見到有個位的係中間吉左無人坐,) w, M/ F& v- g9 h4 R" \3 V
咁咪諗住坐埋去囉,( w7 p/ E0 \4 v4 W2 q+ i
三人位坐住一個女人同亞伯,3 p2 C$ L3 d# f
我坐落去,1 \" M- Z& W+ _* z& ]# g
點知個女人就係個手袋入面拎左把手指咁長的刀出黎,
5 u% v6 T$ |) T' c% k6 V打開, 不停自言自語,
6 \& {2 v5 ?  l# v4 p嚇到死.
1 X$ C: N" b1 e: Y; S當架車出左隧道之後,/ w, w9 o  K, q. ^
我即刻落車,
" i2 t4 Z# n( t0 K6 o; u之後再轉MTR返屋企.9 l4 @( M- p) e0 p8 L

# U: E7 ?' ~$ K! ?( i1 x3 M' R7 L) Q- W$ s; s0 ]3 w
你地有無類似的經驗呀?
作者: baatkung    時間: 2005-6-25 02:38 PM

我見過一女人坐巴士,一上車搵到位坐低就羅個透明大膠袋出黎罩住自己上半身,仲要用手捉住袋口驚死漏氣咁,後來我就見膠袋裡面D水氣越來越厲害,嚇死我!!!!
作者: biglin    時間: 2005-6-25 05:28 PM

試過答地鐵o個陣有條友行近我面前撥我D頭髮...然後對住我講‘真係潚灑..’0 O6 C3 ~" i- }+ e+ F! K
仲要講左幾次..O晒嘴o個陣..
作者: gaye    時間: 2005-6-25 05:28 PM

有次返大陸搭火車, 大約下午 3 點到, 係太和站有個女人上車
+ p! d* B4 j4 a3 |1 m( Y+ y佢一上車好正常咁搵位座 , 但坐低之後, 架火車一開, \0 p. W: C# y
佢就係咁爆粗 , 大大聲 , 成卡車人都聽到 , 有個男仔坐佢隔離,
: B4 M3 @4 x: ]6 u2 o" ]嚇到佢本來訓左, 都即醒, 之後走去第二卡" j7 E( U& j$ D- Z+ l- }9 M( U: L' O
個女人最勁既地方係可以一口氣爆粗唔停直到粉嶺站,
- O! H; E' o0 e! V8 d) j* _# L但佢一落火車又正常返 , 之後全車人討論紛紛! L- Z. M, U8 S6 n2 b" s

+ I! ^* b4 U5 M, b3 K) O[ Last edited by gaye on 2005-6-25 at 05:30 PM ]
作者: 死仔飽    時間: 2005-6-26 03:41 AM

我有次收工搭巴士番屋企既, 見到一個我想打佢既怪人........, m& L+ D+ \$ D4 U: _

7 `/ ]- U4 M$ l由於果時已經十一點幾十二點, 所以車上面唔係太多人, 得小貓三幾隻......8 A- `4 z" d  K! E' ?
3 A$ T) Q2 b+ n$ H, q+ v
OT到咁夜就自然勁眼訓, 上車訓覺就變左指定動作
- g1 W8 j, @( s2 B( a( x$ l  H8 |4 I' F0 k# I. I
當我訓到一半既時候, 我感覺到有人係我個shoulder 到...輕輕掃左一下....+ X5 b# C/ I/ `! ~4 f

- A0 p* T' S# F3 f由於我當時非常之眼訓既關係...我冇理佢...繼續訓.....
0 b8 |( e1 w3 }: s) `4 Q+ O7 i5 k/ E8 ]$ Q% B  u9 @
係幾分鐘之後, 又有人係我個shoulder 到掃左幾下......6 ]% w8 G2 H" z) ^1 h3 Z2 ?

! Q* Q+ u4 c) H. |" ^# W今次我望一望後面...見到有個男人......5 E; ?- s; s( o* j

6 o3 v  n+ y8 N1 C# M: l: z2 _' ]佢見到我望住佢...佢就講左句 : "先生...你個shoulder到有頭皮呀"
( m$ p- d+ @4 i! V$ Q
9 n9 i1 l6 r) O" f' N. b之後我O 哂咀.....拍左自己個shoulder幾下.....又訓過.....
2 [9 @6 Q" E$ L
! O1 }: E1 W- R# r再過幾分鍾之後....又有人掃我個shoulder....
* @7 J! s7 E& U
4 Q) j" [0 m  A4 ?+ G; ~我即刻拎去後面, 目露兇光咁望住果條油........
4 w3 _% c. I" l; s" \: v5 g* ?: U8 g1 A( o
我估唔到佢會好有禮貌咁講一句......"先生...我係唔係好 'so' 擾你 "
* u: D+ ^! m' n5 F7 q4 F/ L
# D# }3 Y5 O2 Q8 d4 ^我真係比佢吹到我 "啤" 一聲.....4 o) ?- `9 P# }6 {
  ?- O$ n- r" `
之後我就答佢 "係...."- ]5 m* F& K, G! D5 L3 s+ G6 S
$ y" I1 X; S6 Z" l7 U$ K3 O+ W
答左佢之後.....佢就冇再幫我掃頭皮了........' {3 ]" A. k" f% }

; N4 C9 |" h+ _! a/ Z, U/ o如果佢再掃我真係爆粗都似 @_@"
作者: Dr.anger    時間: 2005-6-26 01:21 PM

1.係澳洲搭地鐵時,忽然有個女人沖過黎攬住我,之後又係好短時間內後退幾步,之後就好大聲咁笑。嚇到我呆左 =0=
/ r2 f& ]9 ]' W; U2.上兩個星期,同家企人一齊返屋企。一上到車,都見到有個肥婆怪怪地。佢坐o個個位係背向我,我係企位。我一上到車,佢就"另"轉個頭係咁望住我。我開頭都意為係自己既錯覺,咁我就望一望佢。點知佢真係望住我。被佢望望下,攪到我周身唔自在。於是我就衝左去企左係車門邊(o個時車問邊得我一個),點知條肥婆又一野沖左過黎,企左係我係面。一到站,我唔理咁多就衝左出車。呀....點知條肥婆都係咁跟住我。之後我就只好扮冇野咁企左係度等屋企人,個死肥婆先行走。之後我屋企人同我講話個肥婆眼甘甘咁望左我成程車。
作者: 會員仔    時間: 2005-6-26 02:26 PM

我試過行緊去mtr站果陣有個呀蟬走埋黎問:"先生請問你有冇女朋友呀?"
! s/ R2 [& P* q8 A! r我答冇,跟住見到佢想開口講野.....我驚有問題速閃...
作者: charlie007    時間: 2005-6-27 03:10 AM

十年前睇張學友演唱會,前一排有條女居然唔睇演唱會,自己開支電(桶)睇聖經
作者: Miz    時間: 2005-6-27 05:18 AM

Originally posted by 會員仔 at 2005-6-26 02:26 PM:( t7 A5 V1 ?% b
我試過行緊去mtr站果陣有個呀蟬走埋黎問:"先生請問你有冇女朋友呀?"
& f& F4 [) _) g我答冇,跟住見到佢想開口講野.....我驚有問題速閃...
5 k: i7 G3 g, n9 ?/ a3 q
  r* Y8 n& b0 ]- K: P( X
會唔會只係派domdom咋...或者賣花....~講下咋^^"
! D( I0 K9 C) O& x
' B  w# S8 ?1 w6 E2 z! R我好似未遇過怪人
& l# ]9 D& S4 A. Csee你地講果d好鬼好笑...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0