標題: 求絕橋叫老細加人工 [打印本頁]

作者: RyuII    時間: 2005-6-27 12:41 AM     標題: 求絕橋叫老細加人工

現在經濟好左, 要搵過份高 d 人工唔難, 但所為做生不如做熟, 有冇 brother 有計叫到老細加人工但又唔需要自己開口呢?
作者: SEEK    時間: 2005-6-27 01:00 AM

同你老細講唔撈.....如果你係有料既.....自然加人工留你~
作者: hcee    時間: 2005-6-27 01:06 AM

Originally posted by SEEK at 2005-6-27 01:00 AM:
$ i! s, ?0 m( ?同你老細講唔撈.....如果你係有料既.....自然加人工留你~
# \" q5 m  q5 _5 [6 L+ i& K& j1 i6 x3 k3 b/ _

( ?' G6 W  j& Z3 Y% l% A7 F/ J; h除非真係好有能力.....
  G# e" t. U, V* W! ]/ T如果唔係比老細串返轉頭咪大鑊?8 `" O# N' ]4 S, N5 }# n* Q
到時玩下手冇得勞 tim  wor.......
& p* O* A8 s& \) u% E.....
作者: RyuII    時間: 2005-6-27 01:14 AM

我o既諗法係自己未必係好突出, 但現在市場上要請我呢個 grade 的平均會高 2-3k: d0 w6 h6 p! }, X, g

7 p/ J4 M; k% t  m4 x5 ~" w9 [) w如果開口問或用唔撈呢招可能都 work 但就唔係太高明, 因為可能因此老細會起左介心, 所以有冇 d 更絕o既橋?
作者: fatfatdragon    時間: 2005-6-27 01:16 AM

兩個方法, 睇下你同老闆有幾熟.( `- |6 w4 x4 V3 Z( N
1. 當你同老闆傾開時(當然非工作時), 加入你對人工重視(人工低, 會太直接)的見解. 久而久之他會知點做, 當然要真喺幫到他先.. R3 c' H: E% P, P% \6 u4 y
2. 精人出口, 笨人出手. 和一些都有對人工不滿的人傾, 然後引他(們)先開聲要求.$ a  q  }6 r& c3 Y9 t2 K
(太冇品, 唔建議, 小心老闆比你精話你玩嘢)
作者: 死仔飽    時間: 2005-6-28 02:34 AM

其實我想知....如果你講左比你老細知, 但係佢唔加你人工, 你會點 ?7 r6 ]: `7 J/ ?

0 V, a! _9 _# i. H# M* \如果你係會走既, 不防直接d$ L: f& T0 \, m( ]+ x

% y& t9 u1 k$ {當然啦, 要留要清楚市場既情況先啦5 i' P3 D% a7 Y+ x- e
8 b5 m7 N+ N5 b' h  e; `
如果唔係, 你想走又走唔到, 你真係會生不如死 @_@"
作者: RyuII    時間: 2005-6-28 08:54 AM

如果講左但佢用 d 毫不在乎o既態度咁就會搵工* d* O5 c1 [. o9 g
* {4 {  |7 r* u  S$ h% z
所以直接講唔係最好o既做法

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0