標題: [轉貼][新聞] 紐約青年被刺斃搶iPod [打印本頁]

作者: asurada001    時間: 2005-7-4 03:47 PM     標題: [轉貼][新聞] 紐約青年被刺斃搶iPod

紐約青年被刺斃搶iPod
7 X6 i" `- w0 b8 ?7月 4日 星期一 11:55 更新 0 c! \* l8 m3 y+ t

/ y* M! z2 \& n8 H4 d+ p$ O8 c# H3 g美國紐約2名青年為了搶奪1名少年的音樂播放器iPod,用刀刺死少年,最後被警方拘捕。  w$ g7 u) K  @- O- E& Y  A% h3 z
7 M/ |* s. d+ v! t/ ~: d# S/ b
警方表示,在周六晚紐約布魯克林區,15歲遇害者羅斯與3名好友被一群青年挑釁,有人要求他交出iPod,遭羅斯拒絕,2名青年用利刀,連插羅斯胸部2刀,搶去他的iPod及背囊逃去,警方其後拘捕2名涉案青年。警方落案控告他們謀殺、搶劫和非法持有武器等罪名。* ?: @9 V" [3 n* p

3 Q& i/ K8 {; F# e
+ V6 I! [- \1 W
* I7 g: J$ @, ]* q/ a, Q. h; K9 P9 s5 g1 ^: x4 m# A7 J
非常變態.... 為一部 ipod 就要殺人.......sigh.....
作者: gundamman678    時間: 2005-7-4 06:22 PM

所以話美國人算得上甚麼? 也只不過是這樣的一個國家,犯罪嚴重度和大陸不相伯仲吧了!
作者: Yui.i    時間: 2005-7-4 07:03 PM

好驚ar....前2日我先買左部i pod suffule 1g....lol
( D  w* I) l, g# {" M! q" U雖然i pod o既容量令佢可以夾硬入大size o既靚音mp3.....但係夠膽死個effect要o係部腦tune(起碼suffule一定係)都唔知搶o來做咩....?要搶都搶jnc la.......除非佢要i pod mini入面個microdrive影相,我就冇野好講la......lol
作者: 丹山    時間: 2005-7-4 07:54 PM

誰人不知NY係罪惡之城....
0 i; c. b+ ]4 h0 U* z. N人窮起上黎無飯食
! _5 z8 t( e( N; b9 m( Y1百蚊都要吉死你啦....
作者: so1874    時間: 2005-7-4 10:57 PM

其實都要睇下係邊道,喂大佬,Brooklyn喎,出左名窮同多罪案啦,
4 A) c+ l1 h5 a; N條茂利明知自己部i-pod夠個度D人成家食成個月,仲拎出來"揚",- Q: j+ d, y2 [
真係抵Q死啦~~唔係我冷血,
* |  y. a6 J" R) i* o8 t9 x5 w; W不過比起上年Brooklyn有條靚仔為左對價值USD$150JORDAN比人拮死,: G) E2 T! j0 i
呢條友就真係死得有價值D咁姐(一部i-pod好似都值USD$200幾,如果我冇記錯~)

作者: TwinsPride    時間: 2005-7-5 12:53 AM

係Brooklyn 用刀仔咪算少野law....
- j7 I# e$ X2 C# y, g# y; c- u通常D人都好鐘意用槍嫁....
作者: singgeihot    時間: 2005-7-5 02:00 AM

轉用 iRiver 啦.... 無咁易死....
作者: RyuII    時間: 2005-7-5 03:08 PM

所以有時被人搶野唔好因為自己覺得件野平, 佢唔會因為咁而殺我
9 L: \4 S* u$ _/ F其實件野對佢黎講可能已好值錢而值得為此去殺人

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0