標題: [8/7吹水加分題]自出娘胎有D咩野遺憾不妨入黎直話直講 [打印本頁]

作者: 清揚    時間: 2005-7-4 10:20 PM     標題: [8/7吹水加分題]自出娘胎有D咩野遺憾不妨入黎直話直講

我有三件憾事:
& E5 P# L7 G5 y' A1.因小學操行差入不到名校.
1 X/ I1 Q' j) u2.因一件小事令到我同孖生細佬由兩年前不和至今時今日.
" ]  e, Q2 ~* h1 Q2 F) t: }3.在一場很重要的球賽犯手球被逐出場間接導致自己間學校輸波.1 V5 Z; y; |! _$ v4 M; q" i
0 T3 {" g3 t/ B$ @3 c
[ Last edited by 月月鳥 on 2005-7-7 at 02:36 PM ]
作者: sysykiller01    時間: 2005-7-4 10:24 PM

我今年上學期唔讀好D書
: w; N& e! x  B6 D$ I+ D' A. l搞到今次就算最考都好難追得番
作者: gundamman678    時間: 2005-7-4 10:40 PM

遺憾中學時讀左間廢既男校!
作者: 老鬼X    時間: 2005-7-4 10:45 PM

唔讀書?
; m  h+ f* l. d真係好遺憾
作者: 清揚    時間: 2005-7-4 10:49 PM

Originally posted by gundamman678 at 2005-7-4 22:40:1 B% m5 u7 l' [  n9 ?" h% b" G1 x; R) b
遺憾中學時讀左間廢既男校!
- E6 ]% _5 O- d- \! q5 |! o你是否因男校冇女才覺間學校廢???
作者: gundamman678    時間: 2005-7-4 10:57 PM

Originally posted by 清揚 at 2005-7-4 10:49 PM:
4 }9 Y: P# [5 c. s# ]5 p5 f4 z% x/ b- [8 p$ S" D2 E& T
你是否因男校冇女才覺間學校廢???
6 D: ^' V) f. t& l( e. ~: T  V, h7 Q: ?
Right,不過只係其中一個原因,最主要都係間學校好衰格。不過之前係校園版鬧過呢間野,而家唔講多次了。
作者: saki    時間: 2005-7-4 11:30 PM

遺憾:5 X( j! k$ I3 ~
1.) 自己從未好好玩樂過..
( N) _0 t7 z2 M% d) M+ g2.) 辜負了幾名男子的愛意, v7 ^1 b8 x. }' c9 d
3.) 耳仔軟 and then 就會心軟
作者: Yui.i    時間: 2005-7-4 11:42 PM

自己唔係女人......
4 |) y; Y# n2 {5 ]+ a玩咩都唔夠人叻.....! K! C% U1 j  N
....
作者: sas    時間: 2005-7-5 12:05 AM

1.入左間廢的中學. I0 ?% {$ K: l2 i. B% b
2.因為去左美國旅行,阿(女床床)係呢個期間過左世
# H- i/ \# p+ \2 V3.中學果陣遲左一步表白,眼白白睇住自已心愛的女仔同左人地一齊
. M; n& l0 ~' v/ G4.會考考得差: b$ I0 V  O: u
5.去new zealand果陣,無上前同隔離團個女仔,留低聯絡方法
作者: H00    時間: 2005-7-5 12:15 AM

1.無努力讀書搞到留唔到響原校  ~0 y4 M4 Q9 N, n# \) b* y6 E2 O
2.無響離開學校前媾到果個我好仲意ge女仔
作者: Dr.anger    時間: 2005-7-5 12:17 AM

1.小學轉學,入左間廢柴學校。
( |( |0 y5 r- A8 z! A; ?2.小學時被人屈我出貓,記左兩個大過(攪到個底花左)。我冇去打9屈我個女仔。" b3 a5 Z5 b/ |" f" q) }; k* F; e. c
3.中學入左間廢柴中校。# H7 W, D* m3 S7 S
4.去summer camp時識左個日本妹,冇同佢表白。  h( ~1 Q7 v1 M6 n
5.讀咁多年書都成績係差。
作者: yeahchan    時間: 2005-7-6 02:15 AM

人生憾事:$ t9 q8 S3 N# [5 p7 ?: i. U
身為中國人中文會考連肥3年
作者: ivan2005    時間: 2005-7-6 02:57 AM

Originally posted by yeahchan at 2005-7-6 02:15 AM:  a4 Y- M* b5 W/ s
人生憾事:6 A7 X7 j) n8 B$ U2 o3 b, t* H7 S. M
身為中國人中文會考連肥3年
1 l: e0 ?3 w& a+ F" }$ Z% e1 a  ~' w8 h, d. I! \
我都係,1 J6 J0 A& `7 L$ w
但真正憾事係未報答個阿媽2 B. i+ E8 i5 ?5 b7 v2 d
有時見到佢咁辛苦真係覺得自己好冇用
, X) w, V) H' Y: E! v% C其實我一生人都有好多遺憾或者呢D先叫人生
作者: 良友    時間: 2005-7-6 10:16 AM

當年冇係課室打邊爐,. Z" h* I  o* ~* V2 ?7 j4 U
我真係好遺憾,講真的...& ~  b4 m8 O/ l  \
; V5 h, ^' M6 R$ W! e3 w9 t
仲有,有一個女仔我好鐘意佢,但當初自己ON9,佢終於失佢了
# `6 g% l! m' v- {
4 N( T$ q! C, {  v[ Last edited by 良友 on 2005-7-6 at 10:28 AM ]
作者: doa3    時間: 2005-7-6 07:19 PM

當年為d左星矢玩具冇同我當時最好的朋友~ 講我要般屋就般走左
* h8 |! [! m3 r+ }& b遺憾係本來有好多機會係我面前但冇一個可以把握到~~
作者: Dolly!Sit!    時間: 2005-7-6 09:10 PM

係上星期一,曾經有一份notes 放係我面前,我冇去抄,到派左成績單之後先至後悔莫及,如果有多一次機會既話,我會.....................即刻拎份notes 去影印 @@
作者: 腳指o    時間: 2005-7-6 09:34 PM

未報答媽媽...她就............
作者: 清揚    時間: 2005-7-6 09:54 PM

Originally posted by 腳指o at 2005-7-6 21:34:: n) f, P! G2 N0 |, `2 e
未報答媽媽...她就............
  O0 X; v0 q* I
去世了???
作者: Twincy    時間: 2005-7-7 08:50 AM

Originally posted by 清揚 at 2005-7-6 09:54 PM:
& h* {( o8 |" g( a9 ?, K
4 N5 F- @) Z& u& z去世了???
+ ]4 g4 N6 q% h% p0 M- ?8 O7 H
/ E. P" a) n2 v) c* ZNO, 是跟人走老了才對.
作者: long winer    時間: 2005-7-7 02:43 PM

1. 小四開始放棄數學,而家雙位乘數都唔識
+ X, Q/ W$ Z% v2. 細個果時見到個阿叔跌左張金牛,唔識走去執
8 t) X$ K: j% T  G/ E1 o3. 有次買波,有一場畫錯左,如果唔係就有千幾蚊; q. E9 Z8 y: X9 L+ W3 v
4. 鐘意左隔離班一條女,但唔敢同佢講野,icq都只係講過2次,放榜之後就好難再見到佢,嗚嗚....: `) @0 J6 z1 B
5. 由細到,做乜都懶...
作者: wanmankit    時間: 2005-7-7 02:53 PM

我都有幾件憾事...+ ?" J# Z" L6 {- {$ a# A, ?0 ~7 D
1.入唔到間名校小學,入第三志願,幾日都好傷心
- I& E- I3 E3 I  `$ x2 R2.小學5年級考試,跌晒成績,影響第時升中...$ t7 D: M3 [+ k) n
3.入到間中文中學,傷心到喊.... F( Z6 C% L; F) ^, J. g. J
4.有次籃球比賽因為我失誤太多,搞到隊波輸埋,自卑...
作者: RahXephon    時間: 2005-7-7 05:02 PM

1. 中一時暗戀一個女仔,佢比晒signal,但始終自己唔敢去馬,終果無疾而終。9 j+ x( \* U. b0 q+ Y8 \. [7 w6 J

# _7 q' y1 q# U+ l& F5 L4 h2. 同青梅竹馬拍左八年拖的初戀女朋友分手。
3 R" ^5 G9 j  S2 b3 c" ]2 k% Y& C. Q6 R$ Y2 H& ]: H
3. 讀大學時揀左科頹科,冇去讀law,而家畢業只能做二打六。
+ h( _' a- }  ~0 ~: f
6 ^# z5 o, [3 [5 @4. 在大學讀書時冇努力去溝女,有關係的女仔五隻手指數得晒。
6 Y1 t* P! ?1 q- H
3 A  h: F+ D; p& s3 _) X3 A, M1 z5. 二十歲後才脫離「處」的行列。7 I( ?! a) n: j6 w

* f, }" z$ l4 _6 K2 e! D6. 打籃球入唔到球隊。: U- ]0 s' \  A$ y2 V7 |* C
( H6 e+ T5 u5 x* g
7. 冇六舊腹肌。
1 G+ n* F) d- G1 U; |0 Q$ R: v
. @5 J8 r) d3 F+ ]8. 冇喺26fun改加分制的scale前努力post好文,而家只好一分一分咁加落去。
3 G4 Z8 {3 e* v. z# |
( {  u8 P0 K  o4 b. y9. 半年前才知道有26fun
作者: 奇    時間: 2005-7-7 05:25 PM

Originally posted by Yui.i at 2005-7-4 11:42 PM:# v2 f7 X# o% E8 p0 C! V9 O% L" |
自己唔係女人......' [" z8 {( w, _8 R" Z& ]
玩咩都唔夠人叻.....+ X; J0 k; M7 b- v
....
5 p5 i5 e' H( a8 @有無諗過變性?
作者: 奇    時間: 2005-7-7 05:37 PM

中4初期上Econ很專心,之後見d人都唔聽書,傻下傻下跟大隊,搞到dum懶晒,番唔到轉頭
7 E* L+ H* @  ?4 A3 s' v# s6 ~唔早d學踢波和捉棋去唔到職業水平
作者: 清揚    時間: 2005-7-7 06:07 PM

我發覺好多人既遺憾根本系自己既問題,例如有人話冇六舊腹肌咁,點解人地有你又冇呢,系因為你Lazy
作者: ronychan    時間: 2005-7-7 06:44 PM

有個女仔 小學就識 想追 怕醜無追到6 d" T( N# K6 z: a7 @; z* ^/ f! j$ B
過左十年 見返佢 再追過 點知結左婚-0-
作者: Rika    時間: 2005-7-7 06:49 PM

過去講過一個大話,被識破,呢件事竟然成為兩年後今日分手既理由3 e+ F5 y) b$ L) B: t: U# U/ v1 V
有一個好女仔出現過響我身邊,自己無珍惜,而家發覺已經太遲! F, t1 S/ o+ p/ F; T
我一生最大既遺憾相信都係呢次,求奇搵D意外殺左我算啦
作者: 月月鳥    時間: 2005-7-7 06:59 PM

Originally posted by Twincy at 2005-7-7 08:50 AM:
8 W9 U& K6 U2 z/ v/ v' ~1 ~$ r  @, {6 n- ^" x7 j# b& T

8 {$ }: M, T$ A& q; m+ j( \- rNO, 是跟人走老了才對.
# U( J, P7 S1 L( l! i) E7 X" b" V' B' k% X3 L
做人做到你咁賤,即Ban
作者: siuwing    時間: 2005-7-7 09:47 PM

無好好咁對前女友,攪到宜家成日後悔& m$ y$ S4 V8 S2 ]7 u

6 v3 B& c; R; b) a/ A# T3 ~仲有就係做人成日耳仔軟,比人講兩句就心軟; n7 v, Q+ `2 H1 `
攪到借左錢比個信唔過0既人.....! a: e+ k, [! Y0 A
諗番都肉赤...
作者: 幻影小子    時間: 2005-7-7 11:40 PM

我有幾件憾事:
; l3 t+ U' W" T, G0 l$ P
7 z" |. k' Q0 k8 Y" n- J1.細個o個陣.....冇認真咁學下游水....
- l. f) V" `$ t* z4 x5 ]! z- W4 S  D2.小學個陣冇好好咁上堂....成日都掛住玩.....依家諗1 v$ O, ]5 ?: o% x
   番起,都覺得自己好懶..." m2 K% s4 W7 T
3.form3個年,因為冇好好咁上堂,搞到功課同考試成績+ |6 `. Y. I8 z4 W+ }4 i
  大趺
6 z' j$ j$ i9 g4.做野成日冇主見......比人講兩句就冇晒主見" X5 F' K% X& Y: `5 ]: Q8 b
5.見到自己鍾意既女仔......唔夠薑去同佢表白......
作者: pignose    時間: 2005-7-8 03:07 AM

1.中學時期七下七下咁就過左,無追女,無好好玩過。: V# u" o! H0 H. w# e% |# A/ b
2.中學時期班際籃球及三人籃球比賽都過唔到第一round,中四仲俾人大抄56比6﹗中五個年就輸一分……& F! f$ f2 H1 [$ p
3.讀design時鍾意左過女仔,佢亦知我鍾意佢,但佢係怕羞女仔,一定要我做主動先叫做有d機會。但我無好好把握,太無膽,太懦弱,結果第二年佢比佢同班既男仔追左。依家有時諗起都會酸,不過自己都係抵死…
作者: brightlee    時間: 2005-7-8 06:40 AM

1) I didn't study really hard in my 2nd school, as a gift from GOD that I wasted my freedom time in HK  `0 n+ s, C3 f( S) w* l
2) My anger and toughness that let the people I love in my deep heart... getting a bad relationship for 10 years and I couldn't help them in their weakness/ E. d1 l. i2 b) p) r$ ?* V
3) I didn't set free to the people I love in Boy-Girl relationship.......then I get so many terrible relationship with them (>2)
作者: fatfatdragon    時間: 2005-7-8 09:07 AM

1. 遺憾中學找到學好英文的方法, 但沒有持之已恆去做. 成積未如人意.
1 a9 m' h2 B+ ~+ Q, L
/ F( L6 J7 y7 K; D) s( W2. 遺憾第一份工時, 沒有緊持自己理想. 選了一份另自己好pk的工. 緊持另一份工不一定會有好結果, 但不會覺得還有路可以選擇.
* O3 D) Z& a) f/ w5 \$ r
2 E" k9 W. G8 e- S3. 畢業論文明知自己唔熟一個topic, 但為了賭氣還是選了去做, 攪到2月還未開工但4月要交. =.="0 o$ n6 Q4 S& P! [

) U9 U9 I* z& N# L! g) l  `4. 遺憾冇能力加冇勇氣留在香港發展, 要遠走人間死城...
- \( U" ~2 @8 s0 B* ]) {8 x3 Z
4 t# E* Z+ a& Y5. 遺憾唔早些找到 26fun, 太遲開始日日fun (攪gag兼擦鞋 )
作者: abcde1918    時間: 2005-7-8 10:15 AM

我有幾件憾事:
# w9 ^/ E4 R9 }" t1.在小學經常在上課時睡覺,沒有好好讀書+ N. o  r/ F2 C8 d
2.在中學時期經常打架,攪到我成身傷哂! h# X0 P" D0 `0 ^- d1 Y, N
3.自細我就同父母關係好差,真是很憎自己沒有同父母攪好關係9 m* S  R. c! X! Q7 Z' p) g  E
4.當我運氣不濟時,只顧著怨天尤人,沒有想過自已的過失
9 b, e) E* t* l- ?; y, W, Y5.我只顅自己,不理別人的感受,諗返起都覺得自已很自私
作者: red16    時間: 2005-7-8 02:12 PM

我有几件遗憾的事情,都和读书有关的...+ m+ A0 e: T0 A: N2 F0 f
1.在中学毕业的时候,本来我的成绩可以更好一些的。
1 J0 {( ]3 y, P- K2.我的数学,从小学开始一直就不怎么好
作者: 安心    時間: 2005-7-8 06:58 PM

憾事就大把~
0 T: j9 r' y4 k  V
' E& w6 ^' M" e7 `& q& V( s' R4 b第一:就係由呢個娘胎出黎囉~佢咩都壓咋住我,乜都拎哂我o既,話幫我keep啵
, p% t9 |; ]) J: ~# K. c" |第2:肥囉~真係好肥~無女吼
& S% i/ M8 f7 [" ?$ f第3:鍾意o既人成日唔開心~岩岩俾人飛左><
作者: simc23    時間: 2005-7-9 12:16 AM

唉~
- a. ~- g# |! x0 V2 x1, 初中讀書成日俾人恰/屈2 Y+ `- D  R9 q% z" @
2, 中學會考差一分入唔到原校,入左間差既讀預科
6 f5 a  T# d7 V+ `4 R* L/ `3, 鍾意o既人睇我唔想眼5 n0 _) k" y/ L9 H" j: F% F
4, 屋企負資產
作者: 腳指o    時間: 2005-7-9 10:22 AM

Originally posted by 清揚 at 2005-7-6 09:54 PM:
0 o( D8 x# s/ N# y+ }6 i% Z: H; T; G" y5 b
去世了???
  B  h0 m3 {- ]9 @3 N" q5 i2 z2 E1 m係呀> <+ K/ _: b8 f# T6 m& H
肝癌> <
作者: wjc5461    時間: 2005-7-9 07:38 PM

遺憾的事應該是無法挽回的---那些父母健在就別說遺憾沒搞好關係. a! k0 p& n9 z3 c: K0 ^9 x
趕快去補救---其實也是自勉---
作者: conversekita    時間: 2005-7-10 03:51 PM

身高不滿!!!!!!!!!!!!!!!
作者: csstudent2003    時間: 2005-7-11 08:38 AM

初中時一味讀書 , 冇參與其他活動 , 如同同學夾band , E家想玩都冇得玩......
作者: simen022787    時間: 2005-7-11 03:23 PM

1.點解我唔係男仔
3 z- q& a7 o/ G" |2.點解高到想識哈D男仔都怕o左我/ r3 g' o! M4 n# L0 A6 }
3.試過一腳3搭條船﹐傷到人地.....
作者: hoho886    時間: 2005-7-11 04:59 PM

我覺得自己都唔算有太多遺憾既,不過而家有2 E+ O; ]/ P4 D: M. K* U6 E: W3 C8 y
咁多遺憾,第時可能又會有遺憾!!
6 C1 [1 w* d+ w8 e" V' |$ g
  |: i" G8 F5 I8 m$ p! s/ k遺憾又未算遺憾,只不過可能覺得自己冇讀好" H! {/ q1 Q7 S
d書,考得唔好.入唔到最好學校最好個班.' B( ^( @4 E3 r6 E1 J4 l
  P" h* `( ~- j% T! ?, x9 N$ Y5 L9 \
覺得而家自己好似識小好多野,有好多野都
9 q) u. h' d* ?6 b係唔識,應該要咩都去做,做得多,多經驗4 j' A9 X" `: _8 [7 V- k; I/ `
就多左野會認識.
/ ]. E; l6 U+ k8 K, t# O, ?% |8 K$ q
有時會錯失左一d重要既野,對你有好大幫" i5 u) H8 T/ v- s
助/影響既野.應該有機會就去,唔係就會  M) ~5 j8 m8 ^* V  X
錯失曬一d好/重要既野
作者: 旺角fit人    時間: 2005-7-11 07:46 PM

仲未發大達,對唔住阿媽

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0