標題: [7/7吹水加分題]回味(假設)下o的令你不知所措(尷尬)的事 [打印本頁]

作者: Twincy    時間: 2005-7-7 02:04 PM     標題: [7/7吹水加分題]回味(假設)下o的令你不知所措(尷尬)的事

你(會)點做
8 T# M  J& H8 m8 v1 r* D1. 紅燈過馬路到一半,咁arm有個交警到,如果比佢開咪鬧.0 |6 j# j4 a. A6 Y+ [; k
+ z/ k' E: ~1 F2 i) y
2. 係街度從背後認錯人比人怒啤或問候
8 c) c6 @' U! u. x! M3 b1 i
' i, l2 [! f/ w+ N, T3 E3. 大庭廣眾無端端比人打或鬧(可能認錯人)., d* G' k* `9 I4 |$ T! G
( _6 J1 C+ r' a( ?; k- |
4. 買完o野唔記得帶錢比人啤.
6 G1 y  o- K1 r- k& d( B- D# k0 g
1 _" h  i; P  }) }( a- o8 ^等等.........
7 d; _2 T9 \- o+ V6 D9 w2 u3 J4 n# J* t1 w& A+ L8 c( F  a
[ Last edited by sfxc0000 on 2005-7-7 at 06:13 PM ]
作者: 亨九利    時間: 2005-7-7 02:15 PM

有一次在公司的時候無意中用手指碰到全公司最靚的女同事的胸部, 那時候我就惡人先告狀的笑著對她說: "妳就發達啦, 我就洩底晒比妳啦....." 她竟然還跟我賠不是呢!!!
作者: i2010    時間: 2005-7-7 02:48 PM

最尷尬既事... 通常係同朋友食飯, 點知佢帶女朋友出街, 個樣唔差仲要夏天坐正你對面, 你對眼唔知望邊好, 唯有成日望住個frd or 望住第二便既枱, 成晚食都食得唔安樂
作者: wanmankit    時間: 2005-7-7 02:57 PM

最尷尬既事...
8 M6 @1 M' x1 |" g! t有次去食野~買完野之後番去我自己張枱到食,跟住有個人話我坐左佢張枱,我猛話冇,之後佢話你見唔到我個袋咩?我先知真係錯左,啦啦臨走開費時比人瘀...
作者: RahXephon    時間: 2005-7-7 04:53 PM

1. 同女朋友出街,佢唔小心放左個臭屁,身邊的人聞到,只好食死貓話係自己放。
  I* G8 r8 l& ?7 F7 l/ m- V3 @; b1 p# j) s0 V
2. 約女仔去街,肚痛,唔小心拉左小小屎係底褲度,又唔可以比人知,要諗辦法駛開佢然後買底褲換。
6 j' x# x5 M+ O; D9 {8 B5 |& B% C' i0 b
3. 去朋友屋企,入屋要除鞋,唔小心著左對穿了洞的祙。6 `0 {1 m$ p6 ], c
/ e1 x" R& G1 d  U: p4 R( C
4. 偷睇女同事走光而被佢發現。) }+ `6 Y9 b, w$ Z, F& l

" D, n0 A) K% y7 f) N- V: A5. 係房內睇26fun打緊飛機時被人發現。% _3 ]- F9 ~, N$ O1 e; n. c

6 I- {$ S. k# ?0 z2 x4 }. j9 y5 v6. 游水時放屁氣泡浮上水面。
作者: 奇    時間: 2005-7-7 05:22 PM

搭的士勁跳標,之後唔夠$比....
6 q: W  h' y) l搭車/搭"車立"比人望住,唔知點咁@@"
作者: tvben    時間: 2005-7-7 05:24 PM

我記得中五o個年同班friend% {( H  L! b/ i9 h9 T
去自修室溫書.....見到隔兩張枱對面有一個靚女.....- K$ U3 D  u$ B) @7 X; h/ ~+ y
重要係著短裙既.....我就更係望多兩眼.....
) X- U1 K3 k  k. I. g' h/ s/ }咁有好野就更要叫理班friend一齊(及)架喇.....
& x$ s1 X( g) l* ^: W+ O( j; C正當我地(及)得好開心既時候......6 q+ h2 C- _7 E9 a8 ^$ S& g& u5 j0 c
我個friend(遲到....)o岩o岩黎到...
1 x- y- u4 y8 [  U/ g8 J8 E話介紹她夜校新識的女朋友俾我地識...話佢來了自修室....
) s' C) {- z: l6 V- T: I點知原來我地成班(及)緊o個個女仔就係佢女朋友.....
; w" E( g' o/ t; l/ o佢一黎到叫個女仔過來介紹我地識既時候, 成班狂笑喇更係......6 f% y6 C, T% X- V% ?5 o' J4 x
點知有個friend玩野, 話我話佢條女著短裙好正, 重叫佢地一齊(及)
' t$ k8 Z# f4 d; x$ O& b搞到我當時真係唔知點搞好; x4 C, j) Q* E5 R! j% X
尷尬到不得了......實在好難忘
作者: kakeidevil    時間: 2005-7-7 06:07 PM

而家問題係假設喎...% _) t" }; f% R2 J8 }
點解個個都講哂自己d尷尬事ge???
( C* S* [% @! H6 M" l6 k& a: X6 ]- d9 _# B
1. 紅燈過馬路到一半,咁arm有個交警到,如果比佢開咪鬧.- O( j7 _: P+ A4 `3 j% J4 @" y
我唸我會笑笑口同個交警say聲sorry...跟住即走(係即搭車走)...4 ~1 B  J3 Y+ R2 r0 ]) d2 H
  H2 F, c1 |6 v* z& H" Q6 |9 F1 E$ y
2. 係街度從背後認錯人比人怒啤或問候
& a) M, D# i! t9 k" H% {0 I呢個未試過...睇下係咪女仔...靚唔靚啦...靚既咪借d意講多兩句囉^^...唔靚既只有say sorry...話認錯人...跟住走...因為都冇乜野可以做...6 O; ~9 j* ]4 R2 Q3 p1 h) m  w8 S
" \- U  h. K( ?- h
3. 大庭廣眾無端端比人打或鬧(可能認錯人).; U7 e- q9 d9 g- C. p) k4 k
冇啦啦比人打既...傷得重既我會選擇報警...冇乜事既我會算...大事化小...小事化無嘛...唔通打番佢呀...
+ C9 ^8 \+ Q) f+ d8 x# b# {如果冇啦啦比人鬧...我會即刻鬧番佢...始終錯果個唔係我...一定嘈到底!!!% M$ O, R0 x) S# l' r
7 E1 c- p' F0 j- ]
4. 買完o野唔記得帶錢比人啤.9 I2 T) _0 N* D, R: K: Q) j
打電話班救兵...揾唔到既咪擺低D野唔要...好簡單!!!
作者: 月月鳥    時間: 2005-7-7 07:02 PM

RahXephon的答案幾得意﹉+2
作者: unclejim    時間: 2005-7-7 07:47 PM

呢件事啱啱發生左無幾耐
5 W8 |, D2 R) I' B話說我約左個女仔fd 係新世紀廣場f字頭個間化妝品鋪等1 N# n* d6 }1 n. ~0 i
我一入到去,見到我個"fd" 係度俾緊錢" k" v; R2 `! U$ r
我就走過去係佢耳邊講買乜
3 b- n/ w& T( k& p* H點知個女仔好驚咁忙住我,唔知發生乜野事咁- V7 b& s/ ^3 C5 y9 u. e) ^% r! v
原來我認錯人1 w/ p! ^; v  ]4 p  R2 F) D
我個fd 坐左係度試緊化妝品
$ R8 h% A/ {7 l' c- t& B9 K佢仲要大聲笑我....2 v! K7 R+ q: z5 T
真係勁尷尬
作者: hayatokasami    時間: 2005-7-7 08:19 PM

以前小學五年級時候,我仲做緊風紀.有一次小息完左,正常講所有人都唔應該做任何野,但係時我枝可樂仲未飲完,禁梗係飲埋先啦,一枝可樂成4蚊,點知比台上個老師發現左,跟住佢用個咪好大聲講"風紀XXX,唔好飲汽水啦,打左鐘啦"時全校都望住我,而我就咬住支飲管面都紅埋,自此之後我飲親可樂都縮埋係條柱後面,禁就萬無一失la.呢單野我點都唔會唔記得.
作者: 幻影小子    時間: 2005-7-7 11:58 PM

我就得我有一次同d同學一齊去波地踢波; v  Q3 R# O) n& m& m
個日都幾熱....我地係咁賣野飲(樽裝飲品)
: u  ^+ G) F5 g4 z4 c: g' ]咁踢左幾個鐘之後...我地都諗住走....點知7 t7 r, h4 Q9 _9 p4 W
無啦啦殺出一個鬼婆= ="拖住佢個仔係到4 b9 S1 T! n" u3 A/ ?
散步,咁我仲擺d野入袋.....其他人都差唔多! ?  X" a9 Y+ @+ f# z8 ]: S/ J& Z
走晒.....咁個鬼婆就話我好冇公德心...唉~
/ m$ s, x" `' Q! U+ o* e4 t; A搞到我要幫我d同學執埋佢地d垃圾先走得..
作者: 丹山    時間: 2005-7-8 12:11 AM

莫過於在街上新歡遇著舊愛/口\
, J* m  O: k, T5 V7 e4 y舊愛還要用親暱的方式跟我問好; [* O* ~7 D# t$ e) y4 z
新歡就怒啤我-口-"
8 j+ C/ |7 r0 X. Z9 v結果路上給新歡囉唆了好幾個鐘
作者: fatfatdragon    時間: 2005-7-8 08:46 AM

1. 在電梯裡面(電梯在行)有很多人時, 或在閉門會議中放了一個又響又臭的屁.
" X1 k) y. O: m" ?
+ P& d+ p1 M% m0 p% V2. 上堂"訓"醒發現枱上有水滴, 而旁邊有同學在偷看/偷笑. (me 曾把大水滴點在同學面前, 然後辦唔知, 睇下睇下同學偷睇他反應 )
( |6 A. B3 k) l- P9 n1 p% p1 ?- y$ b
# Z3 m1 k4 J7 m4 u  z: K3. 去廁所, 正在舒暢中時, 阿姨進來洗廁所, 叫你繼續並說她什麼都睇唔倒. (以前大學常見, 和國內某些廁所)+ k" a- Y- X# t- w/ e

* C# n" E: l9 U" H0 {4. 新年你去朋友屋企拜年, 中間經過一店舖, 買了些私人物件, 去到人屋企臨走時, 他家人以為那些都是手信說多謝... (唉!親身經驗, 唔好貪方便唔想返轉頭買).$ C! c. E; h. D; V1 \; E2 L3 t
2 S8 E; I3 h, T1 S" |
5. 轉貼卻說是原創, 沾沾自喜辦醒時被人揭穿...
作者: abcde1918    時間: 2005-7-8 10:35 AM

我記得有一次,我同D朋友出街時,無端端被人鬧我,我都唔知咩事,後來那個人接到電話,
' k$ t1 `+ r! n" S8 w之後向我道歉,而我身旁D朋友就係咁笑我,真是令我難堪極了
' V& R7 I( x) A$ i; j( X- `& ?- ~; ]6 e仲有一次,我在上課時睡覺,之後被老師發現咗,有D同學叫醒我,這個時侯,我看見老師望着我,
9 a5 Y+ s; U/ i& P4 u班同學係咁笑,這時我意識到發生咗咩事,搞到我被老師罰,而且仲被同學笑到臉黃
作者: red16    時間: 2005-7-8 02:02 PM

最尴尬的事情:( O4 T2 U; a' w
记得有一次(十几年之前),识错一邻居.......(我同他打招呼)真是好尴尬啊。7 F1 k0 ^# [; n0 d% A
到现在仍然记得很清楚
作者: 畢球人    時間: 2005-7-8 05:14 PM

讀書時試過有一次做緊presentation的時候突然肚痛~+ T7 w/ I: v; L! I  N3 H6 q5 D8 ]% ?
當時停又吾得,繼續又吾得,講野講到口震震又變調,老師還以為我緊張,叫我放鬆些~
' [* x( Y! _4 J6 W" a( r* b! Z結果我都忍吾住話要去toilet,跟住就全班大笑,超尷尬~1 M: @  L; ]; e8 O0 K
去完toilet回來時都在班房外猶豫了一會才敢入去~
作者: 安心    時間: 2005-7-8 07:21 PM

前日燒野食~, o3 I- x2 @( p* }% p( v! {
我拎左盒野黎飲~跟住放番低/ I, W% R" H' q6 B  V
過左陣~我有好感個條女【人人都知】拎左盒野飲~跟住問係邊個o既
7 i2 w& a5 c7 W/ [/ M無人知~4 [1 Y/ Q; x- r4 g9 X3 X
跟我我問:e~我盒野飲呢
5 Q4 Y0 V- J  u% E. n6 s8 x3 C+ r
( Q1 N% K$ S+ f" g7 W* T' x0 m) i2 Ld人就係度勁吹噓囉~
作者: ronychan    時間: 2005-7-8 08:16 PM

去d 好多人0既地方 發覺自己 掉轉左件衫黎著, j# ^0 ]" u7 a6 H% @6 w

- h% K2 x6 |! W) F) u2 X0 V6 D. N去游水 發覺自己條 泳褲 原來穿左個洞....
  O2 R% h: X( f* z. M( E) W' G" m5 e3 G) ~; U" s0 j1 K# j' w
上堂訓教 留晒口水 阿sir 過黎叫聲我時 我嚇到彈起 攪到佢一面口水....
! M# c" I9 n! V  X# I6 O
& i5 J" P/ H; s去叫雞 撞到 阿媽d 痳雀腳.....( 好大獲 -0- ): B5 Q( f1 y) o8 q& i: \$ }2 F4 @

( a% L6 l  p$ T4 ~) t# T同條女講電話話訓覺 點知未收線 比佢聽到我 睇4仔 d 叫床聲..$ I0 {- Y8 G8 b5 P: ^4 ?

( J2 y/ W& o/ g; ?- e0 M* b/ j未能盡碌....
作者: will213    時間: 2005-7-9 09:54 AM

1. 如果與現任女朋友出街時, 竟碰到前任女朋友(現任不知你曾拍過拖), 前任女朋友亦向你打招呼.
8 F, p- F5 N" k" l: @; O* E2 w0 m! m/ l6 a0 U$ L, o
2. 在電梯內, 忍不住放了一個大臭屁, 所有人都望著你
6 v6 t7 c+ M5 C' K- [, b0 K/ D
, \; w6 Z& P% K# \* n( t3. 在公司轉角位內, 不小心碰到女同事的胸部, 哪位女同事大叫...非禮* {6 _# B$ e2 S$ }- k

+ w9 F' R4 ?$ o: H7 n# x, T4. 急屎, 但最近的男洗手間沒開, 你被迫沖入去女洗手間....... 之後....
$ @/ P3 `" o3 @
/ ]% m2 m( P5 S5. 如果你有大近視, 在游完水後沒有帶回眼鏡,直沖入更衣室....可惜你竟然入了女更衣室....嘩
作者: aa8116a    時間: 2005-7-9 06:03 PM

最經典係打電話俾人, 以為接電話者係自己要搵既人, 其實係佢屋企人, 不知就裡地猛係度講, 唔應該講果 D 都講埋出黎, 最尷尬係對方唔出聲由得你講 ..................
作者: i4826c    時間: 2005-7-9 07:45 PM

1. 有次用 ATM 拿完錢去 check 下張 Card 仲有幾多錢時,竟然插左張八達通入去1 w% ?3 c% D4 J$ I- d( Q

7 B) ]# T4 u; m% q+ w; E7 z2. 小學時將 Miss 叫左做"媽咪"
7 A  S; a6 t5 z. Y4 c* W5 Z$ f2 _9 h2 ]. s# C1 ~& Y
3. 行街時唔記得拉褲鏈
2 C# |& J" V# N' P' I# i8 z8 c* ^+ e
4. 講野時走音 (最經典既係將個九字講成粗口諧音)
: a: {3 C& s7 c; y/ [' J7 v
  P. Z4 a: S* k0 k' T5. 行行下路時仆低
作者: hideaki    時間: 2005-7-10 05:02 PM

1.從廁所出來,在大廳廣眾下被一個小孩說我忘記拉拉鍊 0 O* @$ F% h1 z, j  S; S
2.有一次在公司打重要電話,(同時另一個電話响)等很久都沒人接;同事接聽,怎知道自己打給自己 =.=" 被同事笑了一段時間
5 h# ~0 A1 V( `: g8 X) H; P' N' T3.和一個心儀的女生在同一個電梯放了個屁   吹了+ |' \9 n6 k0 F0 j1 l' z
4.轉注看著美女,跌下水溝
作者: kaigi    時間: 2005-7-10 06:44 PM

夏天天氣熱, 係班房我通常都脫下鞋! g) I' K) w4 Z- i* E+ {; w
比對腳涼下冷氣(我地成班都係咁)2 X% M2 u9 u2 g7 l5 W# g
有一日好唔好采,打完波回到班房! r7 H# f' G7 O) _
照常脫下鞋,好衰唔衰眼瞓1 |( {* j/ r# I) [
訓左成堂7 |8 Q# y, G# U, J

. ^4 U/ u, _+ g起來個時諗住穿返對鞋, }4 ^/ W' ^# }. \: S( x6 T" }
發現得返一隻,咁我初時諗住自己踢左一邊
. p. k+ {+ q; w. y9 l* q但睇過冇,之後知自己中招 lar
8 _1 W5 t3 c4 L8 b$ Q5 z7 p個時落堂,d人走左大半4 Q4 C/ o7 _2 r* s6 Z
比亞sir望到我
1 O) t( }& w8 B( f5 Y佢問我有咩事.......~1 `' }" G. i/ R$ }% l
9 E1 X) Z1 W. B2 v: Z0 S
頂~~~ law 到爆$ ~  ]! j4 h8 N4 D7 S* f( r
同佢講話唔見左對鞋,佢以為我玩. z: C& h$ Z3 Q" j
之後諗到係比 friend 玩
1 S: g9 _% V8 z! U. P$ b要我追出班房先找到
. d- |  Q5 ?1 X( M  s9 q
& @5 b/ _& ]2 x" N' q亞sir臨尾仲行埋來問我找返對鞋未7 A* z; y, N5 a: O, ^

% n: K1 C  r8 D0 [# q諗返起都覺得好笑
作者: hoho886    時間: 2005-7-11 05:30 PM

我覺得會令我不知所措(尷尬)既事# R9 x) {; x, {% J! Z5 |1 ?

3 l: l: a! M5 W1 U應該係我個陣搭巴士/買野食,點; T& B4 G: [- o
知到你既時候,就知道戴唔夠錢,/ R- X$ F4 G9 B( j- Y$ b) @
又可能搵唔到自己要既錢,整到後面- D* i) O4 A) P6 W
d人係到等.4 @) }) z5 Q! n5 v. n2 x
1 G% ~0 C% h9 _
仲有有陣時係好多人係到個陣想叫個
/ A& i" ~2 j1 o0 P( x# U個人既名,但係又叫左第二個,人地: J; z7 I) ^( A( I
唔識既人個名.2 d( m3 X+ \/ ^" {

L. C7 O/ z9 J1 _& z* N9 Y有陣時係d行酒樓行行下,突然之間0 {+ H0 L( \  V3 z. ^
仆到,不過動作唔大,冇咩人睇到.
; l9 S, G' t; v, p9 l8 m
+ h- [: I( m9 `* O0 f6 V# ]' g" p應該都係得咁多係多時尷尬既野
作者: 旺角fit人    時間: 2005-7-11 07:37 PM

鳩錯女,
作者: csstudent2003    時間: 2005-7-11 07:46 PM

去廁所入錯女廁 , 走個陣有個女仔入黎 , 我仲話佢入錯廁所……
作者: pignose    時間: 2005-7-11 10:03 PM

我自己試過不知所措(尷尬)的事:/ A9 `" t& X, Z6 x
1.有次同一堆朋友去食日本野﹙為數十幾人﹚,去到個間店先知道原來要除鞋,即係跪住食個隻,咁岩我個日著左條穿"lone"襪,個個除晒鞋既時候我仲未除…咁岩有個fd未到,因為佢唔熟路唔曉黎,我麻借d意話等我出去接佢囉。出去個陣我即刻去間鞋舖買襪,跟手再去老麥厠所換襪,過唔到橋的話我實瘀到爆﹗8 ]$ ]7 H6 N6 i0 T; C
2.中學時期打班際籃球,就黎time up既時候,我地隊仲落後1分,個次走緊快攻,個波咁岩落係我手,我帶帶下甩甩地手,攪到變左穿腰上籃,全校既人見到咁既時候仲穿腰上籃即刻嘩出黎,好似好神乎奇技咁,但係我跟手就俾敵方球員block shot,即刻聽到全校"her"聲四起,無幾耐仲打鐘完場輸波,明乎其實既瘀爆﹗$ L, f; M" ~, `/ \( o
3.仲有次去社區中心個廁所,見有個阿叔係度拖緊地,我無為意諗住拉褲鏈痾尿,突然間個個人叫我話:"你做乜野呀?﹗"我到個陣先發覺佢原來係阿"沈"黎,我即刻話唔好意思﹗但我心諗佢彎腰個款真係好似阿叔囉~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0