標題: 朋友家人無個好人!!!!!! [打印本頁]

作者: hernychan1231    時間: 2005-7-11 12:38 AM     標題: 朋友家人無個好人!!!!!!

我朋友的家人上年不幸過身.先人留下一筆$給我朋友.
4 c7 E7 G2 N3 l但他的家人要求同他對份一半.我朋友只好接受.他的家人% U: P* m& b! P
同他說:'一半$放在我們身上.你有事可以問我們取回餘下的一半 Ok'
3 I5 c. U% N4 [2 S但我的朋友竟然相以為真.不久後.我朋友問他的家人取回餘下的一半時. F5 h4 l. ]+ j5 g
他們左推右推動!!! 唉............/ \4 h) L2 l) n/ k0 v$ N5 I3 V
        我希望大家看完後.將此事發揚出去.取回一個公道
" ]! ~3 K8 ?. w# U% ?                Thx

作者: per    時間: 2005-7-11 01:30 AM

好難幫你發揚出去..." y# v" ~, A: Z6 M1 c( s: Z
+ `0 c- q3 \+ B) D9 K/ }. o
唔知頭唔知路...
作者: gundamman678    時間: 2005-7-11 01:30 AM

點取回公道? 佢地係乜人姓甚名誰都唔知!
. |' M* G, }6 P2 R7 r
- s5 O8 H9 Z1 @. m9 G為左錢乜都做得出既人有好多!
作者: olaf    時間: 2005-7-11 01:45 AM

叫你朋友告上法庭啦.......4 }3 N7 Z6 @& c' v1 t% z. J4 O
只有法律先可以解決問題...........
9 j& q& l$ Q1 D8 y. D: K
$ \) w& |/ b4 v5 }不過,最緊要
3 i! L) H! q. @: Y6 `1. 他先人留下錢時有否什麼證明,例如:遺囑等.........
( r' D3 a- J4 t2 W* {- d: E& F$ B& ]2. 他的親人代為保存另一半錢時亦有否什麼證明,例如:銀行入數記錄.........
作者: william303    時間: 2005-7-11 01:49 AM

Originally posted by olaf at 2005-7-11 01:45 AM:, O0 S1 ^6 {0 g& S9 p8 \
叫你朋友告上法庭啦.......
) i, t- y+ T9 f; ]- v只有法律...
( \( h$ e8 |  e5 @) Q
同意!我覺得你要問清楚佢想唔想先,因為點都係佢屋企人!好煩架!
作者: 星之男孩    時間: 2005-7-11 03:02 AM

慘....
作者: charlie007    時間: 2005-7-11 03:54 PM

清官難審家庭事
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-7-11 06:45 PM

下次要左先!叫佢要時先攞
作者: 亨九利    時間: 2005-7-11 06:57 PM

寧生敗家仔, 莫生蠢鈍兒.....
作者: 丹山    時間: 2005-7-11 07:43 PM

Originally posted by 亨九利 at 2005-7-11 06:57 PM:
: i  D+ Q9 F$ }* z4 K6 \寧生敗家仔, 莫生蠢鈍兒.....
9 D4 G/ O. |3 P利害!真係敗左佢好過比人呃

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0