標題: 大家最接近死亡既經歷 [打印本頁]

作者: dargon    時間: 2005-7-11 12:11 PM     標題: 大家最接近死亡既經歷

我細個果陣,有次跌左個玩具係露台邊緣,) S- T" F  X' P2 t5 H/ a/ M
屋企又無人,就拿左條key開左窗個鎖禽出去執,' @: {) n' ?; i1 E# Q
偷得意望下樓下,差d仆左落去,好彩及時捉住個窗框
. s* L+ J  F# p+ T  j( Z# J# U; y# ~# P6 e, o/ i; g5 g/ f( X$ v
有次就遊水浸親...咩都睇唔到..黑哂幾秒..無哂姿覺,就俾人救返起* Q1 B! s  \2 X& {  B

4 ?+ f& \( Z. s: G/ p你地又有乜野經歷?
作者: 卍聖卍    時間: 2005-7-11 03:38 PM

我有一次病,係home度休息左3days都唔好,就入左院 . 好番之後驗到原來係急性腦膜炎 , 醫生話遲多日入院都有70%會死 =.=
作者: fatfatdragon    時間: 2005-7-11 04:11 PM

Originally posted by dargon at 2005-7-11 12:11 PM:
& T. @9 s9 ]3 M( \. b3 M. A我細個果陣,有次跌左個玩具係露台邊緣...
# Z# S- Y; C$ V; M/ L1 f, x) S
, T1 W6 `0 v  _% q& N. Z6 c$ |1 F* y有兩次, 一次細路時(唔記得幾歲), 响屋企大廳, 一枝光管連安光管嘅底盤(連火牛)趺落身邊唔夠兩吋位, 當時唔識驚, 後來諗返都幾危險.
) J0 t" i8 |. n( y- v# V) g& w' V第二次是在天后一間廟門口對正大馬路. 過日考完會考自己行返屋企, 失驚無神行咗出馬路, 有架的士行到, 好彩收到, 如果唔喺就可能玩完啦.* H0 {  V. g3 ?- d& u6 X
' E, g- t  s* n2 G

作者: iato    時間: 2005-7-11 04:30 PM

有一次就驚d 有一次無咁驚既., C( v3 ?" t  T9 j- B$ n
唔驚果次就係我係街行 點知有條地拖木飛落來... 整到我眼鏡 行快半步都死左... 因為都唔知咩事 都唔識驚...
+ d: _8 G& q& }0 V驚果次就係坐朋友車. 咁u turn啦 之後有架taxi直指過來... 我一路眼住佢個車頭... 真係驚到嘔屎
作者: gundamman678    時間: 2005-7-11 06:14 PM

好接近既就無,但好驚無命既就有一次。就係上年去泰國玩,最後一晚和女友行完街,乘的士回酒店,甚料原來上了一架瘋狂的士!! 可能當時夜掛,個司機開得超快,應該係持續用超過100咪速度飛馳!! 就連轉彎都聽到軑聲,認真恐佈! 後來落車時佢仲笑笑口,好似無野咁! 都唔知佢係咪唔正常既!!
作者: robertchai    時間: 2005-7-12 04:13 AM

我細個在蘇州老家天台同表姐玩,我表姐又係得幾歲,照顧唔到我,我差d跌左落去(2層平房)岩岩我媽媽上到來捉住,遲一秒可能我今日都唔會0係度留言
0 Y5 U0 r2 |( A8 P! b# S另一次係飲野,飲到冇野飲個杯又薄,我咬爛個杯仲以為係冰=,好彩見到隻杯冇左一忽,先知道在自己口中= =
作者: yeahchan    時間: 2005-7-12 04:20 PM

我有次玩風帆, 上船o個陣滑到, 跌左落水, 又毛啦啦有陣風吹隻船~將我夾返埋碼頭~好彩個舵手拉得切個舵, 如果唔係我就夾死~
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-7-12 04:23 PM

行快半步都比車撞
作者: sysykiller01    時間: 2005-7-12 05:01 PM

有次我放學帶我幾個同學番屋企玩: k$ }2 ?) n$ Z  ^  y8 N7 R
諗住過馬路" J( n* m" i; m2 U& l
我見我其中一個同學想行咁我咪跟住拒行囉( @6 P# C3 w$ a
點知拒突然緒沙停低左) A  o6 C. ]. b$ k( j7 a0 I" c6 S
咁我就衝左出去2 r9 K! W+ c9 j8 a, W
好彩我即刻用最快速度衝到對面+ a0 X/ \' O. \
先冇比架的士撞到
作者: ronychan    時間: 2005-7-12 05:27 PM

細個  去海灘游水 有隻腳抽根
: H* x& c8 ^2 ?0 H4 |* O! c* j9 |/ E6 z; s6 j. ]
叫得救命黎都死梗 我就異常地好冷靜咁諗方法自救....
  l- n. {" w$ p; U3 E( y! N, \& e8 m) P8 U9 Z1 v' ]/ V
首先 用對手 好似扮雀仔飛咁0既手勢 向上勃 令個人 落到去水底 然後用隻無抽根0既腳1 z4 H5 b+ \6 c9 d( ?) [: s, f+ L! Y

: g9 n- _1 e8 q4 A+ [/ i2 _45 度咁向前用力撐返上水  ( 可能複雜左少少 ) ^^" 咁樣 撐下撐下撐返去
: D- c0 s9 `) `6 A+ q
8 x3 {1 N5 A6 c8 y唔夠冷靜就死左lu ^^"
作者: SiuPan    時間: 2005-7-12 05:51 PM

夢中算嗎?
作者: cchleg    時間: 2005-7-13 12:56 AM

似乎大家都好多經驗係喺馬路發生,我都唔例外。3 i% w3 w( P4 c8 z- M0 Z! ^

7 n7 }4 [" u/ F: Y5 d: W細個嗰時,有一次同個細佬過馬路,佢行前我行後,我唔小心踩到佢隻鞋,甩咗喺馬路中央,我好自然咁轉身走出馬路執番,執完望一望右邊,密斗貨車一架。
作者: iad    時間: 2005-7-13 04:00 PM

生cancer...final stage..邊部位唔講啦
' f) p$ u5 ^' o" j2 G+ y5 H4 f; |  O好左d cancer沒去到d organ 唔係100%死定..
5 a3 X/ M, I, u4 A. f2 m, T: F8 t不過有得醫~因為係美國醫..
作者: aaman    時間: 2005-7-14 12:29 PM

我都係遊水浸親..應該話係比個唔識游水既friend 按住...一齊浸親
作者: aaman    時間: 2005-7-14 12:30 PM

Originally posted by iad at 2005-7-13 04:00 PM:6 q1 h8 t! N# K+ v0 x. y( _6 g
生cancer...final stage..邊部位唔講啦
/ k+ v( }/ m7 R- }( q4 e' Y  h6 g好左d cancer沒去到d organ 唔係100%死定..- {+ e* q7 N) m( w9 r8 K
不過有得醫~因為係美國醫..
' G" n' I0 ^5 z5 h5 b
妳無野啊嘛....祝妳早日康復
作者: 銘少    時間: 2005-7-14 06:12 PM

有次係游泳池浸親囉
0 l& I8 t( W1 [: J, y- d9 Y不過大叫救命
0 ^4 G* ^5 y/ k7 K& A跟住俾人救番
作者: hideaki    時間: 2005-7-14 06:30 PM

本人有哮喘,在一個寒冷的夜晚,哮喘病發~
1 j2 Z4 Q8 M7 [2 R8 j全身冰冷,手腳會開始麻痺然後慢慢成扭曲狀(絕不是騙人!!)5 W9 u& {) b/ F. v% G
我想這次我完了,好彩及時急救...
作者: mtvcmh    時間: 2005-7-14 11:14 PM

我唔知點解, U  u+ w6 a& H6 f
我成日訓覺都係發跳樓夢
# s5 w; [9 x/ f. [, X次次都會嚇醒
作者: iad    時間: 2005-7-15 09:04 AM

Originally posted by aaman at 2005-7-14 12:30 PM:
9 W0 v5 b& j7 M
0 q$ [* l  Z( G* E2 j( Q, _妳無野啊嘛....祝妳早日康復
: G' V. |$ ^+ ?; u5 M4 p4 X7 u+ _
4 W6 ~+ ~6 B0 z+ E2 v, M7 k' @2 r4 c! e
多謝你慰問
0 Y' {5 x1 u: t& Q5 H我沒事了, 係我22歲一生人中最難忘既事
3 X- \8 C0 B' R過左3年有返去醫院,醫生都話我沒事了..& x% @. _! K! M4 y% l( W9 u
現在都係讀書其間,早d休息,食多d野..
$ U$ n% T) j" p做人開心d...睇化d...唔好甘stubborn
作者: iad    時間: 2005-7-15 09:07 AM

Originally posted by hideaki at 2005-7-14 06:30 PM:
: F' ]" \' F8 m0 L, ]本人有哮喘,在一個寒冷的夜晚,哮喘病發~$ G% ?& E7 {8 ~3 `% o4 x1 m
全身冰冷,手腳會開始麻痺然後慢慢成扭曲狀(絕不是騙人!!)0 P4 H. B! ~+ h" L+ z
我想這次我完了,好彩及時急救...
. N$ ^* [, }! `$ ]1 D& M2 a3 w2 l! C; R  F, Q& {/ W. P
我細過都有, 由6-12 歲,好辛苦真係
# G3 L! L8 a9 b/ F打多d波,唔好飲凍野, 飲"鱷魚同疆蛤怪湯.... 要湯足

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0