標題: [閒聊]點解26FUN D人咁奇怪?! [打印本頁]

作者: 大波仔    時間: 2005-7-12 01:48 AM     標題: [閒聊]點解26FUN D人咁奇怪?!

靚相,雜誌又唔見好多人覆,無厘頭野就竟然可以勁多人覆...3 C% g* m8 l- T' G- G# w
會員updown兄,唔講我真係唔多覺....講開先發覺/ G$ U) X1 T+ b( d5 k0 U8 j1 e% P; |

6 c' G0 w) M9 H! D0 I
Originally posted by updown at 2005-7-11 22:09:
. ^) F& u1 D: N人人為我,我為人人1 V& o2 I  D+ y; P
大波仔我覺得D人好怪,,有靚相D人就唔太落力push,,down load  就算,,但有D  topic寫TWIN 仲係咪處竟然有幾十人回覆!!!
" _; b+ ]) c5 o9 H
! }1 V5 Y/ r; h

5 B! x' ]0 }8 y0 o大家覺得點睇...: i9 m" ^  Y% [) z3 V
查實我唔多明CD-ROM們個腦入面諗乜...% a2 h  N3 X) w
正相,最新雜誌永遠都係頂多得廿個...
5 A# K/ k: H: _4 v) {最少可以係零個...5 x% |' W+ d& R; _% R) m# Z
唔係無人睇過個POST喎...0 r2 X; C8 d" a3 E/ w6 E/ E& z4 X
有好多人download左架啵係...7 ?' L: c: _$ u/ z
5 L  u0 Z8 K$ A& V
都唔明點解開親D題目古古怪怪,白白痴痴果D Topic,永遠都係好熱鬧...
: m/ G! q7 y! ^2 u+ H6 g- l勁多人Re Post,特別係D CD-ROM回就係最多...
# e' [! b5 R0 }$ A, g8 a好似之前有人問孖女仲係咪處女果個Topic...7 V2 T' {9 O2 T
至少都有幾十個人回...
作者: whalvinko    時間: 2005-7-12 01:55 AM

(個人諗): b- i4 C1 K; W1 w0 i6 L- v4 O
因為個d係chat post
" @/ U' w9 M/ C4 s5 n' j+ j咁會令人去回下
1 A* [( z1 M' l! a1 V4 l! n( m. L雜誌好難回 可能因為你睇完 得個靚 咁啦* u* y/ i( K; {0 j6 M+ ]
個個話靚咁又會比人話呃 咁$ l& p6 @0 R6 h) n
可能係咁掛
作者: 渡瀨晶    時間: 2005-7-12 02:13 AM

閒聊幾句關於收會員錢 !!!
# E' O; ~* J1 i( z" ?* S1 U其實大部份新會員或舊會員都唔會有信用咭(個個小朋友麻) , 就算有都唔夠膽用 !
( S) Q  ?- ]* r" `: l冇錯 , 網站要錢 ! 不過唔係由新會員或舊會員到收 , 係由廣告到收 !!! 好似 email 網站做法 !!!
6 M& \2 `3 v5 B收會員錢 , 真係難過登天 ! 負面野都係唔講甘多 , 你地問下其它會員啦 !!!
作者: supportMU    時間: 2005-7-12 03:32 AM

我之前都有問過呢個問題~ ~ 不過都係諗唔明同冇結果
; n& S7 X" N: P1 B5 `大波兄..都係算把啦~~ 唔好理d CD-ROM , 剩係理我地呢d有反應架生人仲好啦~~
作者: yuzhiliang111    時間: 2005-7-12 07:08 AM

D人品位太差
作者: astepor    時間: 2005-7-12 09:12 AM

做人不要太認真,事事過緊不開心.
作者: cwleung1988    時間: 2005-7-12 10:26 AM

我自己本生都有睇post...好似d靚相我都有睇..  ^" Z' y6 ]* L9 q+ `9 V2 e
不過就算係回都係回得幾隻字...例如:好靚,多d甘2 f1 q4 t3 J- A0 d
如果甘做只會不停地將個post推返上去...) q) k* R) l* V+ L& D) ]" k. ]% Z- a
新post加速落低...." x( M$ ~/ I6 J4 D! [
; o: N3 f: d& H8 X0 H- Z. R
如果係問孖女仲係咪處女果個Topic..0 {" v( _6 ?: ^2 ^4 k, o
點解甘多人回...
; V0 r0 i4 \2 t9 {9 U* C  x+ I: E% d我諗係因為易答and唔鍾意楊生...3 s# ~( `5 n% t- O8 a0 V- m

) N* p! R9 l* K) d; W6 a好多時d post 貼左相就算...都冇問問題...
7 V0 _  m7 z, e. r. N好難去回...0 X9 [3 I# K/ s

2 }) G" Y% L  ^! h1 l以上全是個人意見..^^"
作者: TX_Liz@rD    時間: 2005-7-12 11:34 AM

heard u guys say CD-ROM so much...wat doess CD-ROM refers 2??
作者: niamhandsome    時間: 2005-7-12 01:24 PM

Originally posted by whalvinko at 2005-7-12 01:55 AM:4 n! E5 M" x. _; _  W- i# T
(個人諗)
7 B; T9 v- ^4 m9 |( J因為個d係chat post4 B0 w7 r( n" K; a% g
咁會令人去回下
  R7 Q* G! E( t1 N$ D雜誌好難回 可能因為你睇完 得個靚 咁啦4 b" z( O% Z# H- E/ `1 R4 i2 v
個個話靚咁又會比人話呃 咁
6 j8 a5 K' E* Y- O) s, C+ f8 o7 }  j可能係咁掛
9 h/ o( v. s5 J6 u5 k
; W% a8 e0 m2 U' I. }2 h9 _又會比人話呃 post
3 R+ X! P! P% `agree ar
1 a8 N4 }' O9 n) Y1 _- jwt do u want us to reply- K" o3 ^! U5 @( i1 p1 D) w
except靚??
- l+ n$ v5 p, L- f. Wthx any way
作者: 奇    時間: 2005-7-12 01:35 PM

貼相果d根本無乜好講,最多讚/彈下ga ja
) N' t1 [  N$ w6 }; ?4 J# B
! k0 z* _* M( N9 k& P% \; V好似之前有人問孖女仲係咪處女果個Topic..., z- G+ S7 t$ O* Y
至少都有幾十個人回...9 |# y. G! b/ \" A
5 _6 A9 J. L5 x
有問題就有人答架啦!!!呢d Topic起碼有得討論下
( N8 z; f: Z# I7 r# v& D# [4 W
* c3 y. I" c& u) k1 Tps.原來我和大波兄係同鄉
作者: ka_kit1314    時間: 2005-7-12 01:39 PM

Originally posted by 渡瀨晶 at 2005-7-12 02:13 AM:
9 H9 o* R3 o) [. r  _( [2 O& D3 f閒聊幾句關於收會員錢 !!!
, E; ?1 E) X. {9 n5 o, G; L& h7 a其實大部...
( M& O+ i2 t1 P% D; G
點解要〝頻寬-用者自付計劃〞 咁要有分先睇到d圖 ....
  n. E- N- R* K, n: s  x# Y5 Z咁冇分就唔洗睇啦 ..../\/\/\"! d! u( s: n5 }4 U  s
仲要用信用卡比錢 ... 7 M0 C( U, d: W$ E2 G% H: I$ u# b
如果果係 咁我諗黎依到既人會係一日比一日小人 ...
作者: LMQ    時間: 2005-7-12 02:48 PM

有討論之價值既post
/ r( y; M* P. _/ b8 k$ M0 ~! N% L點都會多人回同討論% ?& Y' E; Q* G: `- I
eg.好似成虫同楊生果d
+ \7 t$ f/ U7 H; @- B/ F2 Z閒閒地最少二三十人去圍插佢地4 m) d6 M8 d# O% o) G" U) j) u- _& B
另外雙生兒應該都緊隨其後
, H2 L2 z1 q: u& Y! U0 Q) Y* |' l- u7 N, n7 q) O
相反果d圖,無野問又無野可以講) j$ o3 n7 S+ D1 L" w
頂多都係講d多謝,樣衰,好索,唔掂呢d意思既字句
. b' K/ Q- t$ S9 r! I  Z3 c/ Qup少d就呃post,打多幾隻次就廢事(相信有d cdrom會係咁諗)
- D$ c1 m; n9 S; x少做少錯,唔做唔錯~~
作者: 丹山    時間: 2005-7-12 06:30 PM

相剩係睇既之麻...真係諗到可以回乜% p. v( q! E) m; E; |" d+ k
回thx支持努力好似膚淺無聊唔知為乜咁
1 T% \/ C% v5 U: D% `! O. ~/ r所以都好少回...
作者: 12311    時間: 2005-7-12 10:50 PM

Originally posted by 丹山 at 2005-7-12 06:30 PM:% i  _4 |1 P6 \/ c% b4 S$ r
相剩係睇既之麻...真係諗到可以回乜% {% U3 e$ Q( M& S9 D) ~, n+ u
回thx支持努力好似膚淺無聊唔知為乜咁
2 d+ V" k4 |2 O2 H7 p所以都好少回...
! i$ p- Y2 W) N  N9 z. U4 l
嗯..冇錯
% y" i5 \0 M4 W4 ?( ?# jd ths呀good呀 好易界定為呃post
作者: gundamman678    時間: 2005-7-12 11:03 PM

同意上述意見。我個人就會係d真係好正好正既就回,其他普通既,都唔會次次download完都回,再其次個d根本唔靚既就更加唔想回啦。
2 f4 m; G! i: B( \0 F$ K$ |( V. Q* }' R& A
而chat個d topic就真係傾閒偈咁傾,有時又可以回d搞笑野,當消遣囉。% F3 L5 U! _: H# D! L. u

# o. i; @$ F2 l/ O4 a# @6 e睇過咁多人咁樣回應,唔知發帖者又有乜睇法呢?
作者: 大波仔    時間: 2005-7-13 12:13 AM

Originally posted by at 2005-7-12 13:35:9 L7 Z. @7 F1 {$ j( A7 ?. `! R
貼相果d根本無乜好講,最多讚/彈下ga j...
( C& R* o+ X7 Z# F3 a2 t: k
噼啪你個o隆啲咚丫...乜EF都有花果山既人ge= ="
) D( }2 }. D1 K/ g/ f( f" O1 `無奈ing...
作者: 大波仔    時間: 2005-7-13 12:15 AM

Originally posted by gundamman678 at 2005-7-12 23:03:
' j* ]0 s8 C, b) M. l同意上述意見。我個人就會係d真係好正...
. }  b9 t! V7 G' B& p0 o- e
無野好講,真係完全唔明CD-ROM既心態...@@"
9 j: R! ~/ U  K* @3 F$ Y我只覺得,淨單唔覆果D好無品,懶到出汁!
作者: gundamman678    時間: 2005-7-13 12:26 AM

惟有說句觀點與角度不同囉!
作者: LMQ    時間: 2005-7-13 08:50 AM

Originally posted by 大波仔 at 2005-7-13 12:15 AM:
3 u* b* a* b5 v/ J  e9 w+ ^0 ?) q) m2 e9 U  }  d6 S
無野好講,真係完全唔明CD-ROM既心態...@@"
3 S% e' c* \# w/ ?7 a我只覺得,淨單唔覆果D好無品,懶到出汁!
4 P, r2 J$ U' }4 ?6 p
呢個世界乜人都有
- v& ?9 F2 w6 r- F6 _再離譜d既都有
作者: michael86    時間: 2005-7-13 01:12 PM

Originally posted by 大波仔 at 2005-7-13 12:15 AM:5 n% T8 O) q7 `# @3 ?% N+ o$ O
' c4 o0 E9 ]: g
無野好講,真係完全唔明CD-ROM既心態...@@"+ x/ Y. i. v4 ^( D) I
我只覺得,淨單唔覆果D好無品,懶到出汁!
4 u. a3 U0 k# _2 i- @1 _2 h) L" j$ O9 `( ]# b! k
冇得咁講既,兄弟~9 G$ l5 \: j6 a
正如有d人好鍾意講野,有d人比較文靜,唔多出聲
! C$ w1 u. N9 c# g/ `) u* p有d人睇完戲鍾意討論下劇情,有d人就唔會7 N8 |8 F* h. o. \# Z: P
如果70000個會員個個都有野講可能反而仲驚
作者: supportMU    時間: 2005-7-15 04:12 AM

Originally posted by gundamman678 at 2005-7-12 11:03 PM:* R3 a; E# S4 ~4 }" M$ G
同意上述意見。我個人就會係d真係好正...
2 H3 u3 A% C: y' p: \& k5 Y- r6 P  {* k
其實我覺得唔係話睇左post就要回~ 咁右真係執著左d~ 剩睇post可以唔like就唔回~ 因為唔睇右點知like唔like姐, 係"口岩"架~  但gundamman678你架point就怪怪地....如果係普通, 咁點解你右要d.l 落自己部腦度lei !?  其實好簡單姐~我諗各位cd-rom 係一個topic通常都唔只d.l 一張相架啦~ reply一野都唔係好難為姐下fa~ d.l 左人野就要say thank you 架啦~ 幼稚園都有教架啦~  請大家站係發post人的角度想想~ 如果係你, 幾百人下完你d野, 但得幾個人reply你, 俾你開唔開心先, 俾你過多幾次你仲會唔會post野上黎先, 沒人post野你地連cd-rom都做唔到, 你話死唔死先~  係你地起勢咁kick你個mouse架時候, 打多幾隻字我諗唔會好過份姐~ 你地話係咪先~
作者: red16    時間: 2005-7-15 07:34 AM

Originally posted by cwleung1988 at 2005-7-12 10:26 AM:
+ ]/ p2 D" G$ E6 c( _2 W; e我自己本生都有睇post...好似d靚相我...
5 L: f0 z, r1 @; n) {" X) m9 \& W
也是....仲有一点,因为Post回复的话,并没有积分可以加(这是EF的特点,外面N多论坛,回帖都可以增加积分,或者是提高会员本身的等级,因为其实有人在不断的回帖,其实也是一种在参与讨论的模式啊,并不是那么多人,手上有新相Post的,就算有,都要看有无时间的,因为一般人还都要开工啊)。自然就有所谓的CD ROM了....
% ]/ F0 I. \9 r( e9 T7 o关于回帖部分,个人觉得应该仔细区分,什么算是有意义的回复?有意义的回复就应该及时加分,无意义的当然不用说。
  F7 a+ y& i+ I# z8 [, Q9 V! t/ h我认为,所谓的骂战帖,还有那些Push、UP、3Q、QQ等都是无意义的回复
9 A. o7 B4 L2 \2 a. ~/ j: v" D9 s9 h但是,thank you=thanks=thx,这种,我觉得都算对帖子主人的一种尊重,应该加分。3 k; n( u/ K4 f5 u& V
至于为什么有人打thank you,有人是thx,可能大家不会遇到吧。
& [; s) M" D2 y诸如,你同时开ICQ、MSN、同埋EF论坛页面,与人交流,根本有点忙不过来,只能打THX啦...
9 p9 n6 H( g/ O! c& ^9 ^( c2 uPS:我来论坛不久,请问CD ROM的准确定义是?
作者: gundamman678    時間: 2005-7-15 09:40 AM

既然咁執著,咁大家以後就每個download完就回一次囉! 但好老實,回都多數係Thx、good呀咁樣,唔通千幾人download過就千幾個唔同既回覆方式咩,無可能。
作者: supportMU    時間: 2005-7-15 12:19 PM

咁gundamman678兄你右唔洗咁嬲& F1 C- g  R% \" k% z! ^( U5 ]- f, w
# R. x5 _) A( E" G  {: X, [/ i& m, O
我都冇話要做到咁執著, 只係如果有幾百人d.l 同一樣野, 可唔可以起碼有20~30個reply支持一下人地姐~~ 唔要求多到同d.l 數一樣, 但唔好咁離普
$ P0 l7 s6 k0 w: M
5 r* |3 t, E2 K" ^p.s  請唔好誤會, 我唔係針對你, 我只係針對果d注冊左一年半"在", 但發帖都仲係單位數果d死人, 我地呢d生人自己會識做, 唔係你都唔會有3粒星星(Cool Poster)啦:cool:
作者: gundamman678    時間: 2005-7-15 10:46 PM

嘩,梗係唔係針對我啦! 我好多時都回架! 只係有時見己經好多人回thx同good,我先無回架! 十次我起碼回七八次架!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0