標題: 對父母的睇法 [打印本頁]

作者: william303    時間: 2005-7-12 04:19 AM     標題: 對父母的睇法

大家覺得自己父母對自己點???5 o0 ~* H* U3 F
你地對佢地有咩不滿或者有咩想感謝佢地
! V/ Q' @- z9 v( L不妨係度講出..7 o( g9 ^3 l( i/ o; |1 E* r
可以用以下格式

" L; W1 M: K7 [, P; i( u2 c! m# ~+ x9 k3 l" F
1.立場(滿意他們嗎?)2 k$ [8 R) z" [) ]# J1 E
2.原因(不滿或感謝他們的原因)9 k5 A5 ^8 l. V, m/ x, i* N) d/ |5 p
3.訴出心中情(說出想感謝他們的話或說出對他們的不滿)0 ^) V# Y5 \" _( H% T, O
4.希望(希望他們怎對你)

作者: william303    時間: 2005-7-12 04:31 AM

個post我出既就由我講先
; p1 H+ m% l$ L* ^0 f. n1.立場(滿意他們嗎?)
- C0 j2 H& V+ y. e1 Q0 w2.原因(不滿或感謝他們的原因)
/ Z$ J; }2 V. p3 _" R0 \1 z& E5 i3.訴出心中情(說出想感謝他們的話或說出對他們的不滿)
( b) N, R. a; q* Z4 h" k4.希望(希望他們怎對你)
) k# T+ b+ W8 _; o/ r7 L1 H
" Z4 s5 i5 V8 V( i5 [6 S7 b5 L1.滿意度其實只係70%
. w& h0 q" A: E# t8 x' x% T點解?因為我父母自小就分開左,所以有小小保留,但對我媽媽就100%
% ~; E8 E3 s* g. L- I# d7 p. y2.因我父親完全冇理過我地,以前十分之討厭佢,但年紀大左自已思想
! S3 [3 C; z2 J9 ^" ^亦都有所改變,因為切肉不離皮嘛!
* N. l1 R; R* }' T而我媽媽,我(充)心咁多謝佢,因為我點壞佢都冇離棄過我!6 J" b( L! O6 v' l1 u
3.媽~~雖然妳唔會係度睇度呢段說話,但我都想同妳講,我愛妳0 w- `- G" p6 w4 ~8 ^. m: j: H+ ^
4.我唔再需要媽媽點對我,我只希望我媽身體健康及生活愉快!
作者: fatfatdragon    時間: 2005-7-12 04:40 AM

Originally posted by william303 at 2005-7-12 04:19 AM:0 j. h- j  N+ T% h( s" [! f
大家覺得自己父母對...4 b% Q5 g3 k& \: s% K; ]
) s- |' B# o1 m, q即刻答:8 H* u% S4 f: }, c2 _
1.立場(滿意他們嗎?)
( P# N: y) i/ @+ {' t$ B* L3 y整體上當然滿意. 如果他們唔太煩的話就更好. " P- B# \. L2 C
8 n, d4 z4 R$ o: V, f& h
2.原因(不滿或感謝他們的原因)
3 r6 g5 M8 f+ b4 O+ g1 M! D我父母讀書唔多, 一生勤苦工作(天未光開工, 一年365天開工). 好辛苦供書教學. 而且每做一件事, 好多時會先考慮仔女將來會點. 相對上, 他們放棄了很多自己的事, 好偉大. 4 n% x& }3 [- @1 V: q6 N
% K  \' l8 ?; D3 i- Y) d
3.訴出心中情(說出想感謝他們的話或說出對他們的不滿)% |% i* a: X! h$ f. s
多謝他們的勞苦, 在放棄先追求自己的快樂, 比一個好環境自己成長.# G9 D9 y- Y' R, ~. Y" v
爸爸媽媽 "真的愛你" .......
2 s& d, `8 w& {5 F

% }. h7 q# x2 ^' [0 \4.希望(希望他們怎對你)
1 K) t: K" Z* w, u. V1 g) b2 `不希望他們再付出什麼, 希望他們健健康康 就 ok la.
作者: ronychan    時間: 2005-7-12 06:02 PM

唔多滿意
- O- I/ d  h; V: d/ _* D4 W
* g4 p8 M1 ~( u$ D& ?原因: 生得我唔夠靚仔 ^^"$ q2 t! M2 c* a) M& y0 O( C
+ V( d1 D7 w2 D
心中情: 你地要生性啦 我睇唔到你地幾耐 / H# e* h. `( @1 U% I& v- z6 ~
  |( g8 X6 h) _1 U. i- T" a
希望: 下次比d 比機 生返個 A 貨出黎 >_<
作者: 魔術師    時間: 2005-7-12 06:14 PM

1.立場(滿意他們嗎?)
* {" Z8 C4 a2 i5 `& c& H2.原因(不滿或感謝他們的原因)
  Y2 M4 s* D7 U3.訴出心中情(說出想感謝他們的話或說出對他們的不滿)2 `, O7 L; o7 M
4.希望(希望他們怎對你)
3 p$ y. o; k. W8 N5 Q$ w- x* d
) T/ o- m+ Z7 J* N; o8 B1.滿意度其實只係30%
# P$ q6 N2 m- g0 p8 k* M9 j我屋企人成日都唔理我由得我點都好做日掛係返工
4 }( o5 e" s6 N$ q! F" ^1 @6 }2.(十幾年無同我過生日連生日邊日都唔記得幾大都唔知6 j! \0 E8 |' w& `. {# q
3.搵年唔好成日做野...同我過生日啦 我無見阿媽成幾個月啦- C% L7 @" c: c( ^1 C
4.多D理下我 同我過生日就夠啦~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0