標題: [吹水]都市日報 vs 頭條日報 [打印本頁]

作者: astepor    時間: 2005-7-21 10:02 AM     標題: [吹水]都市日報 vs 頭條日報

你地覺得邊份好睇d?或者會睇返要比$買個d?
$ z0 c# i' T6 X. \$ D: X* E; e9 h
$ s% v8 k1 k1 Z自從都市日報沒有我心愛的漫畫後,我就覺得2份都差不多.1 T! m# v& W5 X
不過佢地都已變成生活一部份,搭mtr返,放工必備.
' d" v' \2 |# M2 P: F# o- e1 f$ W7 u% i, E+ y0 s1 o
因5知點做投票,所以今次個post唔係太好.包涵.
作者: KrisX    時間: 2005-7-21 12:00 PM

我冇睇過頭條日報wor, 因為我果邊冇得拎
作者: supermanwin1    時間: 2005-7-22 02:05 PM

Originally posted by KrisX at 2005-7-21 12:00 PM:9 ?, T. W9 s' Y
我冇睇過頭條日報wor, 因為我果邊冇得拎
; \3 z1 R- G7 G" J7 c- d6 tme2 ar
作者: ooooooooooo    時間: 2005-7-22 04:06 PM

頭條日報D圖大d,d字又大好似& o8 ~) z# b' S$ m  B3 |
不過無咩好講
作者: 冷    時間: 2005-7-23 12:22 PM

免費報紙照拎," f$ O# z9 J$ F. s2 b4 [* x5 D
收費報紙照買。
作者: Asurada129    時間: 2005-7-23 12:38 PM

我睇過頭條二次~~~~感覺此報似以娛樂行頭多D.....想吸引年輕人啩~~~但講多元化就都市好似好D....但是否人人會全睇哂???甘就未必...hehe....." A* G2 v' f9 j* _& J' z
- h0 \# s: h2 d3 M1 I6 g
整體講資料性....都係睇都市.....% e* R( C8 Y$ p$ P# o- ~8 x9 Q
  |4 d2 n" d3 \- C0 Y6 _/ i! [
上述只是睇過兩次頭條同多次都市....一個好rough既個人比較/ ~  D/ k4 h6 [& A4 D

5 l" M; A7 U0 a, jPS. 最鐘意睇讀者既批評......有時講社會野...有時回應別人既TOPIC等.....同間唔中, 中間頁出D專題, 有時係科技資訊, SPORTS, 生活....咩都有D...
) `  g4 [$ N4 O; D
4 J1 D& R5 v; I5 C+ Z) R  b[ Last edited by Asurada129 on 2005-7-23 at 12:41 PM ]
作者: 甘國武    時間: 2005-7-23 12:46 PM

白痴!頂死曬d正常報紙~
作者: telephone    時間: 2005-7-26 05:59 PM

I like 都市 more
作者: 亨九利    時間: 2005-7-26 06:31 PM

對時事比較關心和執著既就買正常報紙, 求九其其過日神想慳錢既就幫親免費報紙, 互不相干; 我每天都經過地鐵站, 但從未拿過一份"都市日報"......
作者: cubychu    時間: 2005-7-28 11:43 AM

頭條日報,內容不錯,充實,幾乎看完之後無需再看其他報紙
作者: astepor    時間: 2005-7-28 12:40 PM

Originally posted by 甘國武 at 2005-7-23 12:46 PM:1 l: e6 M( g8 Z
白痴!頂死曬d正常報紙~
1 X$ t8 Q" D; ]& A% H
但我覺得比$的報得太誇大同失實(主要為銷路),la 2 份報得中行d,但有時又5太update.
) n0 a3 T( s- a$ l9 K我阿媽話:'都市'講財經幾好
作者: astepor    時間: 2005-7-28 12:44 PM

Originally posted by 亨九利 at 2005-7-26 06:31 PM:+ u. N6 ~3 K: h* ^2 S" n( W
對時事比較關心和執著既就...
. l3 w8 c. \+ ]& N
只係經過mtr係拿5到'都市'架,要搭先(入閘)有得比你拿.! {" N7 E8 C  V2 T: ^5 t
講笑而已
作者: abcde1918    時間: 2005-7-28 03:26 PM

我最喜歡睇波經
作者: kk100    時間: 2005-7-28 04:41 PM

頭條日報娛樂版篇幅較多,我鍾意
作者: rest365days    時間: 2005-7-28 04:56 PM

我覺得都市似星島, 反而頭條似太陽.3 C! h9 o6 B& y5 X
鍾意都市多D.
作者: robertchai    時間: 2005-8-1 03:28 AM

都市真係可以濃縮哂最基本既主要新聞內容,岩我呢種忙得來又要留意時事既人; Y( o; X; H: i/ l- j: R
頭條睇過兩次,講真,半個鐘頭睇哂,而且娛樂新聞居多,內容有d誇張
作者: hongkongpeople    時間: 2005-8-2 12:41 AM     標題: 免費報紙始終係到喉唔到肺.......

免費報紙始終係到喉唔到肺........我覺得買開報紙的人係唔會因為有免費報紙而唔買架......
作者: astepor    時間: 2005-8-2 12:08 PM

Originally posted by rest365days at 2005-7-28 04:56 PM:
; n5 O% Z# ~' t我覺得都市似星島, 反而頭條似太陽.
1 ^( ]( Z  D  p+ N# M鍾意都市多D.
% r8 ?9 k" y# _. G0 ]" ~3 i8 i- ?3 n
頭條係星島出架.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0