標題: 新電視,駛唔駛咁做生意呀 [打印本頁]

作者: hiroraymond    時間: 2005-7-24 11:55 PM     標題: 新電視,駛唔駛咁做生意呀

個日我打完波返屋企,) ~/ h7 ]0 E, \- i1 c. B/ O* k
未入門口已經見同一男一女同我阿媽講緊野,' R! t$ h8 H* H% ?# i; |( s8 V
原來係新電視推銷,
0 m; G; X5 u0 B0 c5 j/ f跟住個兩條友見到我就即刻話:「妳個仔返黎啦,咁大家會易0的溝通。」( T6 p8 V% L  e" x$ u$ {& @
後尾我心諗,成日聽到話0的推銷昆人,都係小心0的好,
6 `8 x9 E' `+ C- D# x% q4 J點知佢真係好似當我死蠢咁,8 L& _* F5 x+ k' _* X" `
佢話新電視係無線開既," H/ i1 R1 K0 t$ X. I1 Q4 U
咁依家我地公司包晒成條村既接收器黎做,: c' c! [) ]2 H, x3 ?. n# T
如果你地唔用我地公司既話,
- E# @  ^) d6 e- o* ]" d" E. d以係收唔到其他任何電視台既節目,包括無線亞視四個台,
; u/ _/ J) u8 V& B
好彩個日我打完波好累,淨係同佢講左句:「你地唔好當我傻仔啦。」( s/ O" [  }  C
跟住佢地即刻拿拿臨走人,影都見唔到。
作者: slimshady    時間: 2005-7-24 11:59 PM

雖然而家競爭,但都唔好成日要搵人笨,而家做生意d人真係無品!
作者: gundamman678    時間: 2005-7-25 12:01 AM

咁無良兼咁無常識呀?? 佢咁講大話法,就算做成生意都會俾人port死啦!!
作者: abc123aa    時間: 2005-7-25 12:56 AM

上次佢先上完我屋企,不過就冇講你果句野囉,佢只係半明示半暗示叫你cut有線,我睬佢都傻,雖然我都想裝,但最後冇裝到~如果我係你就投訴佢= ="
# M3 R/ P0 M" ]" i0 Y2 X5 H
( h- i2 {( J: @% B[ Last edited by abc123aa on 2005-7-25 at 01:27 AM ]
作者: Dr.anger    時間: 2005-7-25 01:00 AM

Originally posted by hiroraymond at 2005-7-24 11:55 PM:
% e) p  T' P* u, U: C4 E8 u! A( a個日我打完波返屋企,
' [, U% |* |8 |$ o8 m7 l未入門口已經...
' {% M  O, O. D+ G$ @
咁同收陀地有乜分別?
作者: 唔講得笑    時間: 2005-7-25 02:53 AM

新電視都有人拍我門推銷呀,仲話我裝"有線"冇用,D電影又舊: T$ J' U$ s" z$ ]9 a
我都話係舊架,但我裝黎睇波多6 V4 V6 z# h8 o( |. S  V% y
問佢"新電視"有冇直播足球,佢又話冇wo,
8 p  N  ~6 h% z# L又話睇電影好過睇波啦....
# B9 e7 _. D1 y9 F' e0 Z! B: k; z/ h  ^  z- y
9唔搭8咁....好鬼煩.....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0