標題: 而家d o靚仔真係離晒譜 [打印本頁]

作者: hhkforum    時間: 2005-9-21 09:39 AM     標題: 而家d o靚仔真係離晒譜

又自殺又殺人,呢一代父母真係難教仔女了
作者: bengrace50    時間: 2005-9-21 10:08 AM

Originally posted by hhkforum at 2005-9-21 09:39:/ O! r) T' I( I
又自殺又殺人,呢一代父母真係難教仔女了
  `# T  O6 |! x: M$ y
$ x5 X6 H- ]% ^% Q9 f" A/ C
因為太多那些垃圾黑社會、乜乜頭XD等垃圾片、漫畫教壞細路!
作者: rest365days    時間: 2005-9-21 03:48 PM

Originally posted by hhkforum at 2005-9-21 09:39 AM:
4 l( k1 D$ V7 s2 z2 D7 V7 s8 y/ D+ ~又自殺又殺人,呢一代父母真係難教仔女了
* G- }$ X7 X8 |/ N/ W( @" Q
  ~  c" ]- G' M, J( [1 w
有好多父母唔教仔女, 一係大大聲話唔識教, 一係話要搵食無時間, 去到學校周圍鬧人, 話學校唔"好好睇住"佢個仔女.
作者: bengrace50    時間: 2005-9-21 04:01 PM

總之就係個人業報同社會共業啦。
" V7 k6 V. i4 T3 i* Z9 R) S) I0 E2 t# V0 F
d父母其身不正,身教做唔好,郁d又話投訴d老師。攪到d老師都唔敢多聲氣,由得d靚仔想掂。 又唔好好幫d細路scan過d書本同節目。 所以咁.........." x6 M4 ^4 ]: g( {
4 @0 o: t) k7 v; M' s; W
共業就是社會共同做成的社會風氣,個個仲意投訴,攪到d老師都唔敢多聲氣,又仲意睇埋d垃圾節目同漫畫、電影,講道德又話人八卦、假道學。 攪都個社會無晒道德,結果一齊承受呢d惡果!
作者: 大優勢    時間: 2005-9-21 04:52 PM

SO hong kong 人冇人生仔
* u; P7 V  \! f% k' v) S. D. e2 y. E8 X/ b" u- H
好難教
作者: d228216    時間: 2005-9-21 05:07 PM

香港人太多野玩.....邊有時間, 况且教仔又唔好玩.....................
作者: bengrace50    時間: 2005-9-21 05:15 PM

就係,連自己都未攪掂就唔好攪咁多野。
作者: ricky0060    時間: 2005-9-21 05:24 PM

所以呢一代好多人唔生
作者: newman2005    時間: 2005-9-22 02:26 AM

Originally posted by ricky0060 at 2005-9-21 05:24 PM:  s; _. T) C8 O4 z: ?: b) K* v/ j
所以呢一代好多人唔生
/ f7 g- ]0 w! A7 ~3 @& Z
.... 但係另一方面好多時又偏偏唔小心"搞出人命"喎!!
作者: bengrace50    時間: 2005-9-22 02:40 AM

Originally posted by newman2005 at 2005-9-22 02:26:
" j0 K. \' j7 {9 r
/ C- q  h. G% W  B.... 但係另一方面好多時又偏偏唔小心"搞出人命"喎!!
! p+ l: S% u, o" v( y
% @4 z! _0 O0 H( W3 \. W1 ^& L唔小心! 唔小心就作業! 唔小心可以做好多野,唔小心殺人、唔小心答錯問題.............好多衰野都係唔小心做成的。
作者: gundamman678    時間: 2005-9-22 10:23 AM

物質豐裕的誘惑令人空虛,迷失自己.......

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0